Cibulková se nechala přednostně naočkovat a na Slovensku vzbudila negativní emoce

10. 1. 2021, 18:39
Aktuality 36
Slovensko probírá případ bývalé tenistky Dominiky Cibulkové, která přeskočila pořadník a dostala přednostně vakcínu proti nemoci covid-19. Premiér Igor Matovič to označil za selhání zdravotnických úřadů, kterému se musí do budoucna zabránit.
Profily hráčů
D. Cibulková (© Instagram)

Jedenatřicetiletou Cibulkovou přednostně očkovali v Univerzitní nemocnici v Bratislavě poté, co ji do oficiálního pořadníku zařadil jeden z pracovníků vakcinačního centra, informoval Denník N. Nemocnice podle listu následně uznala, že bývalá tenistka na seznam lidí z kritické infrastruktury nepatřila. Dodala, že dotyčný pracovník se již na očkování podílet nebude.

Cibulková na facebooku reagovala, že ji situace mrzí. "Jen jsem se známého v nemocnici informativně zeptala, v jakém období bychom mohli přijít na řadu s očkováním," snažila se obhájit své jednání bývalá světová čtyřka.

"Pokud bych tušila, že se dopouštím vážného pochybení a nevyplňuji jen volné místo v pořadníku, v žádném případě bych možnosti nechat se očkovat nevyužila," napsala.

Premiér Matovič uvedl, že je zapotřebí přesvědčit co nejvíce lidí, aby se dali očkovat proti covidu-19. Cibulková by podle něj byla pro takovou kampaň, kdy by veřejně známé osobnosti šly lidem příkladem, "jako stvořená". Součástí takovéto kampaně ale Cibulková nebyla.

"Nemám problém, když denně při tisících naočkovaných lidí budou mimo pořadník veřejně naočkováni tři čtyři s cílem masivní propagace mezi pochybovači," sdělil předseda vlády. "Dělat to tajně není fér," dodal s tím, že od ministerstva zdravotnictví nyní očekává jednoznačné a nezpochybnitelné pořadníky.

"Budu ráda, když tahle nešťastná událost bude mít pozitivní efekt na tom, že přesvědčí co nejvíce lidí o potřebě očkování. Moc ráda jakýmkoliv způsobem pomohu v osvětové kampani na podporu vakcinace, kterou považuju za bezpečnou. Očkování proti Covidu je jediný správný a zodpovědný přístup," dodala Cibulková.

Na Slovensku se očkuje proti covidu-19 od 26. prosince. V první vlně jsou očkováni zdravotníci, zaměstnanci domovů sociálních služeb či pracovníky kritické infrastruktury. Očkovací látka má být široké veřejnosti na Slovensku k dispozici v čtvrté vlně očkování s předpokládaným začátkem v březnu.

Vítězka Turnaje mistryň 2016 a finalistka Australian Open 2014 Cibulková v listopadu 2019 ukončila v pouhých 30 letech kariéru. Loni v červnu s manželem Michalem Navarou přivítali na svět syna Jakuba.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
Pavol
Buď zachraňujú národ alebo sa predbiehajú v rade.
Hlavne nech sú v hlavných správach. smile
Reagovat
Krisboy
Hloupá lhářka, megera všech meger smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Asi si myslela, že ta kila navíc má, no.....smile
Reagovat
gigin
išla do dochodku, kde je problém.
Reagovat
brixner
Je statečná, já vidim jehlu a hned vomdlim, mam to už vod narození, víte? Jednou sem měl pochroumaný koleno, sestra u doktora vytasila takovou tu velikou jehlu, připomínala mi hřebejk na krovy a mě se vám tak zved adrenalín, že sem z tý vordinace vodhopkal jako zajíc a vod tý doby sem s kolenem furt zdravej, kdepak injekce - averze všechno vyléčí, víte?
Cibule mi nikdá nevadila, klidně bych na ní tasil tu svojí jehlu, stačí jen prozvonit, víte?
smilesmile
Reagovat
Patik
a najviac sa ozývajú práve tí ktorí vykrikujú že nechcú vakcináciu..Cibulková urobila veľký prešlap..ale prečo to trápi niekoho kto sa nikdy nedá alebo nechce zaočkovať..no lebo povaha slovákov..potrebujú pokrytecky komentovať a prejaviť sa..korona je výmysel je to len obyčajná chrípka je to len biznis..vakcíny nás môžu zabiť nevieme čo v nich je..bla bla..no Cibulková urobí prešlap a zrazu už ľudia umierajú situácia je kritícká a tu sa rozdávajú dôležité vakcíny kadekomu..proste slováci..ani z voza ani na voz..
Reagovat
blixa
Nooo .... že by to snad u nás bylo jiné ??? smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Si si zas uletel Pato.

Vyloz nohy hore, a hlavne tolko nepremyslaj. Najlepsie vobec.
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková je fakt nesympatický človek. Keby je to na mne, očkovaný by bola ako úplne posledná, hneď za Kamilom.
Reagovat
smazaný uživatel
mame objednanych 17milionov vakcin,opichat kohoklvek nebude problem
Reagovat
mihate
Len taký, že momentálne výrobcovia nestačia s výrobou , Objednaných áno, ale kedy prídu? Momentálne tento týždeň 250 tisíc dávok. A ďalší, trvalý pobyt má v Dubaji, dane a odvody platí tam. Rodiť išla do Rakúska, lebo u nás je akože zlé zdravotníctvo. A ďalší problém je že najprv sa očkujú zdravotníci atď.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Dominika Cibulková, hlavná tvár kampane na podporu homeopatie na Slovensku, dostala protekčne a prednostne vakcínu proti covidu. Dúfam, že bola aspoň nekonečne zriedená, nech je čo najúčinnejšia.
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně bezpečná ;-)
Reagovat
lvicek
To jako fakt? :D Tak to je docela prdel ;). Jsem si rikala, ze je aspon rozumna, kdyz se tak po te vakcine zene ;). Na druhou stranu to nakonec opravdu muze mit zdravotni vyznam pro verejnost - pokud si ti jeji naslednovnici v homeopatii budou myslet, ze je to taky homeopatikum a je to vlastne skvele, zdrave, prirodni atd. tak by tim odvedla zasluznou praci :D.
Reagovat
a.magerova
Anebo je to předem velmi dobře promyšlené a velmi dobře zaplacené divadlo, které má nalomit nerozhodnuté...
Reagovat
Krisboy
"Jsem si rikala, ze je aspon rozumna"

Jak jsi na tohle, prosatana, přišla? Není moc hloupějších a tupějších tenistek na okruhu, než je Cibule.
Reagovat
blixa
Ale no tak ! Co tě raflo ? Nedala ti ? smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
https://hnonline.sk/sport/676564-cibulkova-veri-homeopatii-a-propaguje-ju-hrozi-jej-vsak-kvoli-tomu-problem
Reagovat
FulnekUltras
klasická maloburžoazní slépka se nezapře

lze očekávat, že dostatečně bonitní "nadlidi" budou v případě potřeby podobným způsobem získávat třeba i doklady o očkování či "covidpasy", přestože ve skutečnosti očkovaní vůbec nebyli - totéž testování a jeho "bumážky" - všechno v prvé řadě kšeft a jedna velká masová manipulace

starý bordel v novém hávu - hlavně že horlivě angažovaní modroprdelníci mají plno "mírumilovných" starostí o Trumpa, a nejraději by ho zbavili další možnosti kandidovat na věčné časy

přičemž právě čas hraje neúprosně proti nim... smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=QlSmhdEN1ks
Reagovat
a.magerova
Většinou se známými řešíme, jak se vyhnout (ne)povinnému očkování, než jak předbíhat v řadě... smile

Zajímal by mě zde velmi názor nicku turista... smile
Reagovat
Fandina
Záleží na tom, jaké kdo má známé. Selský rozum mi říká, že když existuje něco, co je proti něčemu, co mi může uškodit, tak nevím, proč bych se tomu měla vyhýbat.
Reagovat
FulnekUltras
Jestli se o některých problémech říká, že je může vyřešit jedině čas, tak tady to platí dvojnásob.

Zatím žádná "spásná" ani "zázračná" vakcína s účinností nad 90% prostě neexistuje (navzdory všem logickým propagandistickým výkřikům) - tak jako je tomu i se všemi ostatními dosavadními vakcínami proti chřipce.

V tomto musím jen souhlasit s tím, co včera na Staromáku řekl Klaus.
Reagovat
blixa
Ale ? Najednou to není modrošmejd, když se to hodí ? smile No jo, co se divím, vy komouši a národní socani jste k sobě vždycky blízko, taky proto jste jim šli tak po krku ! Konkurenci jste vždycky nesnášeli smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Ale prdlačky... ;-) veď stále vravím, že odborné hľadisko musí byť za všetkých okolností rozhodujúce... ;-)

Zatím mám radost aspoň z těch plivacích testů - jakkoliv ještě pořád polezou do peněz. smile
Reagovat
blixa
Soudruhu, soudruhu, jak můžete mít tak reakční stanovisko ? Jaký oportunizmus ! Ideové hledisko je vždy rozhodující, soudruhu ! Ideové !!! Z vás nebudou mít soudruzi v uličním výboru radost, to tedy néééé !!! smilesmilesmile
Reagovat
turista
Není dobré, že Cibule jako celebrita byla očkována na základě protekce. Je ale zase fajn, že tenisový pořadatel a manažer pan Černošek ten pitomý koronavirus přežil.
Reagovat
rigoleto
Cibulková byla vždy podvodnice na kurtu, tak proč ne v soukromí. Kéž by chcípla
Reagovat
FulnekUltras
chcípl PES... ;-)
Reagovat
Blondie
Tady nejsi na Novinkách, burane.
Tak se začni chovat.
Tady se takové nadávání a nenávist vůči hráčům netoleruje.
Reagovat
rigoleto
blahoslaveni chdí duchem
Reagovat
Bob
hrála hodně unfair i na kurtu.. takže žádné překvapení.
Reagovat
Nola
fajn, ze nas informujete, ale uz to bezalo vo vecernych spravach....

tak do nej....

aby sme sa nenudili a hlavne paddy, moze rozoberat dnes uz zrejme byvaly vztah Gyrosa, ktoreho priatelka vraj obvinila z domaceho nasilia, ci je to pravda netusim, Gyros vraj zmazal vsetky fotky.....
Reagovat
com
ale ve zpravach v česku o cibuli nebyla řeč smilesmile
Reagovat
paddy
dík za info, je vidět, že sleduješ sociální sítě, já mám vše jen zprostředkované přes zpravodajství

-----------------------
jak hodnotíš "zkřehlého pejska"? smile

(že nepřijde feministkám divné a odsuzující, že tyto články píší hlavně ženy)
né dědo Mrázi, né dědo Mrázi smile

https://www.prozeny.cz/clanek/zimni-milovani-pet-pozic-ktere-zvladnete-pod-perinou-69250
Reagovat
Fandina
Co se tak čílíš? Na Slovensku to asi měli ve večerních zprávách, takže vo co go?
Reagovat
Fandina
PS ... pán je asi zakomplexovaný, ne jednou se tady naváží do žen a nejde o feminismus. Pleteš si pojmy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist