Cibulková si poprvé zahraje finále

12. 4. 2008, 23:55
Aktuality 3
Osmnáctiletá Slovenka Dominika Cibulková dnes v Amelia Island porazila o rok mladší Francouzku Alize Cornetovou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. Soupeřkou jí bude Ruska Maria Šarapovová, která dnes postoupila bez boje - domácí Lindsay Davenportová kvůli nemoci nastoupit nemohla.
Dominika Cibulková si v Amelia Island zahraje finále - první v kariéře

Dominika Cibulková si už na americké antuce dokázala poradit s turnajovou dvojkou Čakvetadzeovou nebo jedenáctkou Amelií Mauresmovou. V semifinále sice nenarazila na hráčku zvučného jména, nicméně o rok mladší Alize Cornetová je nadějí francouzského tenisu a v 17 letech už debutovala ve fedcupovém týmu. Letos si zahrála finále v Acapulku a v Amelia Island prošla suverénně bez ztráty setu až do semifinále.

Ve více jak dvouhodinovém souboji mládí dnes Cibulková opět spolehlivě podávala - udělala pouze jednu dvojchybu a z 86 prvních servisů jich správně neumístila jen 14. Talentovaná Slovenka, vysoká pouhých 161 centimetrů, vyhrála 6-2 2-6 6-4 a svou druhou semifinálovou účast na turnaji WTA proměnila v premiérové finále.

V něm si zahraje s Marií Šarapovovou, která už okusila post světové jedničky. Dominika Cibulková se však letos už se dvěmi soupeřkami s puncem - bývalá světová jednička - střetla, a pokaždé vyhrála. Jak s Venus Williamsovou, tak s Amelií Mauresmovou. Sebevědomí by ji tedy chybět nemělo, ovšem Šarapovová nejen letos patří k nejlepším tenistkám - v této sezoně dosud prohrála jediné utkání a mj. získala titul z Australian Open.

Na druhou stranu je Šarapovová na antuce k poražení více než na kterémkoliv jiném povrchu. Na floridské zelené antuce zatím předvádí matné výkony - s Alonou Bondarenkovou a Anabel Medinaovou ztratila po setu - a k prvnímu finále na pomalém povrchu ji pomohla nemoc Lindsay Davenportové, která kvůli nemoci odstoupila. Podle ředitele turnaje Johna Arrixe se Davenportová zřejmě nakazila od svého devítiměsíčního syna Jaggera Jonathana. Za týden jednadvacetiletá Ruska si tak dnes mohla po náročných zápasech odpočinout.

"Zkusím se tenisem bavit a hrát uvolněně. Nemám co ztratit," těší se na finále Cibulková.

WTA Amelia Island - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (1-Rus) - Davenportová (16-USA) bez boje
Cibulková (SR) - Cornetová (Fr.) 6-2 2-6 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to dneska koukej pěkne nandat ty krasavici z Ruska.Držíme palec!
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Dominiko,ještě toho kolohnáta a je to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
držim ti palce-vyhraj to-Domča
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist