Cibulková si poranila ruku a Fed Cup hrát nebude. Stuttgart je v ohrožení

22. 4. 2017, 08:42
Aktuality 40
Dominika Cibulková má dlahu na zápěstí. Světová čtyřka si ruku poranila při pádu během tréninku na barážový duel Fed Cupu Slovensko - Nizozemsko. Sedmadvacetiletá Slovenka tak zřejmě nestihne svůj první antukový turnaj v sezoně, který měla absolvovat příští týden ve Stuttgartu. Ve fedcupovém výběru ji nahradila Daniela Hantuchová,
Profily hráčů
Dominika Cibulková (© TASR)

Dominika Cibulková si zranění přivodila už v pátek 14. dubna. Během tréninků prý spadla tak nešťastně, že druhý den kvůli bolestem zápěstí neudržela raketu v ruce. 

"Moc jsem se na zápas těšila, ale zranění nabouralo mé plány. Naštěstí to nemám zlomené ani natržené, ale mám naraženou šlachu," řekla už ve středu zklamaná Cibulková, jež hrála Fed Cup za poslední tři roky pouze loni proti Kanaďankám.

"Během celých velikonočních svátků jsme nedokázali sehnat lékaře, který by mi udělal magnetickou rezonanci, tak jsme museli jet na soukromou kliniku do Vídně. Minimálně do pondělí musím mít ruku v dlaze," dodala sedmadvacetiletá Slovenka. 

Světové čtyřce se tak komplikuje začátek antukové sezony. První turnaj má naplánovaný už na příští týden ve Stuttgartu, vzhledem ke zranění se však její start zdá být nepravděpodobný. Zřejmě by tedy měla mít ještě dva týdny volna, před Roland Garros je pak přihlášena na velké turnaje v Madridu a Římě.

Cibulkovou nahradila Hantuchová
Místo Cibulkové povolal slovenský fedcupový kapitán Matěj Lipták zkušenou Danielu Hantuchovou, která se připojila k triu Kristína Kučová, Jana Čepelová a Rebecca Šramková. Při absenci Cibulkové se šance v duelu na antuce v Bratislavě Slovenek s Nizozemkami, které spoléhají především na Kiki Bertensovou, vyrovnávají.

"Nizozemky jsou teď asi mírnými favoritkami. Ale jsou hratelné a naše děvčata mají na to, aby je zdolala. Antukový kurt jim vyhovuje, v hale je naše antuka speciálně připravená. Není rychlá ani pomalá, je to něco mezi. Baby si na kurt zvykly a věřím, že atmosféra budu podobná, jako ve vítězném únorovém duelu proti Itálii," řekl Lipták.

Duel dnes ve slovenské metropoli v NTC areně rozehraje Čepelová proti Hogenkampové, po nich nastoupí Šrámková s Bertensovou.

Nicméně z letošní baráže pravděpodobně žádný tým sestupovat nebude, neboť ITF se dohodla na změně pravidel soutěže, která by měla být odhlasována na začátku srpna na valné hromadě ITF ve Vietnamu. Od příští sezony by se počet týmů ve Světové skupině měl zdvojnásobit z osmi na šestnáct a čtyři nejlepší celky by hrály Final Four na předem určeném místě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
Frick
že nemá Cibuľa ráda FC, to se ví. Ale že ho ažý tak nesnáší, to jsem si nemyslel.
Reagovat
lilly
Ahoj, mátě někdo stream na slovensko-nizozemsko?
Reagovat
EllNino
parádní antukovej tenis, Jula opět našla stuttgartskou arénu :)
Reagovat
EllNino
parááááda ! :) Skvělej zápas a Jule hrála hodně dobře :) ... jsem zvědav na Angie
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som voci nej zaujaty a tak si myslim, ze to je len zasterka...

V Nemecku hrat bude, na FC sa vykaslala a este z toho vyjde ako obet...
Reagovat
Nola
:D mame zatial jedinu schopnu hracku a to ju fakt dost Slovakov nemusi....
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisovo ju môžem a na kurte som nikdy nefandil súperke.

Ale ľudsky tam vidím niečo, čo vo mne rezonuje absolútne negatívne.
Reagovat
whales
Můžeš to nějak více rozvést? Neznám ji, jen vzpomínám na Wimbledon pár let zpět, kde jsem se s ní vyfotil a prohodil pár slov a zdála se hodně sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Príde mi veľmi povrchná v niektorých jej názoroch, hodnotách. Neexistuje jedna bratislavská párty, kde sa neobjaví a neprezentuje tak veľmi okázalo. Pohybuje sa skôr v kruhoch neukáznených hercov a spevákov, než v kruhoch športovcov. Peniaze by som si samozrejme aj ja užíval, ale neprezentoval by som každý jeden zlatý náramok a kabelku na FB. Tu sa už ale opäť dostávame k tej povrchnosti.

Na druhú stranu, na kurte mi je svojim vystupovaním sympatická a po športovej stránke jej vždy fandím.
Reagovat
EllNino
Na los Stuttgartu se dost těším, jsem zvědav, kdo Maruš k prvnímu zápasu dostane, ve Stuttgartu mají 4 nejvýše nasazené volný los ?
Reagovat
tommr
jj v MD hraje jen 28 hráček ...
Reagovat
COMEON
https://www.youtube.com/watch?v=Rp2L8WAPaZ0
1:05 " I like her, she's a good girl"

https://www.youtube.com/watch?v=awPeLuXCDfg
0:20 "Maria, my friend.."

tak sa pýtam, kedy ju tak začala nenávidieť? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cibuli bych nevěřil ani pozdrav...
Reagovat
blixa
Protože to jsou všechno jen marketinkové kecy. Pravdu má Garbine, že se všechny víceméně nesnášej. A jsou prostě chvíle kdy to vyleze na povrch. Ano jistě, existujou výjimky jako ve všem, třeba Lucka nebo Caro. Ale ty jen potvrzují pravidlo.
Reagovat
George_Renel
Nenávidět a nesnášet určitě nejsou synonyma...
Reagovat
blixa
V češtině nejsou, ale v rozhovoru ve Španělštině použila výraz který lze dle kontextu přeložit jako "nenávidět", "nesnášet", "nemít rád". Že se čeští dementní novináři chytli toho nejdramatičtějšího výrazu je věc druhá.
Reagovat
Torn
Karolína si začíná odklízet konkurenci. Nechala Hrdličku, ať Sereně udělá dítě, Cibuli zlomila ruku... :D Ještě musí odklidit Kerber :D.
Reagovat
kada.tom
ta se odklidí sama svými výsledky ..
Reagovat
Torn
Třeba dostane Šarapku do prvního kola. :D
Reagovat
kada.tom
to by byla paráda :-D
Kerber - Sharapova ... to by byl hit, ale to pořadatelé nedopustěj
Reagovat
blixa
Nějakou soupeřku si Kája nechat musí ... aby se neřeklo ... ;-) :D
Reagovat
Haitik
Organizátoři budou vysílat los živě.. Píšou, že od půl 5 na jejich fb..
https://www.facebook.com/PorscheTennisGrandPrix/

No, chtěl jsem zápas Mladenovič vs. Maruš nebo Cibule vs. Maruš, ale po včerejšku by mi nevadil ani zápas Aga vs. Maruš.. :D Po 15 měsících konečně sledovat los turnaje s nervy, už ani nevím co to je ty jo.. :DD
Reagovat
EllNino
hele ty Maruš, už mám strach i otevřít plechovku od piva, aby mi s pěnou nevyplavil Marii ...:D trochu klidni :D
Reagovat
Haitik
Dneska už od Maruš ode mě klid.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Není důvod...
Reagovat
EllNino
k čemu ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu, aby Haitik klidnil. Ať se ti to líbí nebo ne, návrat jedné z nejlepších tenistek poslední doby je velká událost a článků nebo komentářů o tom bude ještě dost a dost, což je úplně pochopitelné. Je ale fakt, že osobně už se taky těším, až se budou řešit spíš její výkony na kurtu...
Reagovat
EllNino
Cibule hrát Stuttgart asi nebude ...vždyť to tu píšou :)
Reagovat
Haitik
To asi jo no.. Ale nikdy nevíš.. I když ale říká, že do pondělí musí mít ruku v dlaze, to fakt nevypadá, že by tam hrála.. :D
Reagovat
EllNino
Hlavně ať ji nedostane Karolína nebo Bára, to bych byl nasranej :D
Reagovat
janek_da
néé, já bych chtěl aby hrála proti top, ale to pořadatelé na tuty nepřipustí
Reagovat
Torn
Všechny hráčky se budou modlit, aby nedostali Šarapku jako černýho petra... :D. Být v situaci Maruše, hrozně bych si tenhle pocit užíval. :D
Reagovat
George_Renel
Tak určitě. Všechny si před ní sednou na zadek....
Jen abyste se nedivili.
Reagovat
George_Renel
Bude to taková karlovarská lisovačka. .-b
Reagovat
George_Renel
...losovačka...
Reagovat
Haitik
4. místo
Maruš vs. Serena AO 2015
https://www.youtube.com/watch?v=wPVcfc_WtDo

Tenhle zápas.. :-/// Myslím, že tohle byl nejlepší výkon proti Sereně, co jsem od Mashy viděl.. 1. set klasika, Maruš posraná až za ušima, ale 2. setu jsem od ní neviděl náznak strachu, nic.. Ten druhý set mě mrzí ještě teď.. Nebýt Sereny geniálního servisu, tak si myslím, že by ten set Maruš urvala, když se hrálo, tak byla i lepší! Parádní zápas, finále.. Serena je fakt paní tenistka!!
Reagovat
PetaM
Skvělý zápas. To finále jsem si vážně užil :)
Reagovat
kada.tom
to mě tááááááááááááááááááááááááááááááák mrzí
Reagovat
EllNino
jojo přát někomu zranění je super no ...
Reagovat
PetaM
Vždyť on jí to nepřeje :D Jen se raduje z nastalé situace :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist