Cibulková titul v Moskvě neobhájí, na turnaji končí Zakopalová

19. 10. 2012, 17:01
Aktuality 81
Dominika Cibulková prohrála ve čtvrtfinále 2-6 7-6 1-6 s Dánkou Wozniackou a titul v Moskvě neobhájí. Do semifinále nepostoupila ani česká tenistka Klára Zakopalová, která podlehla favorizované Stosurové 1-6 3-6.
Dominika Cibulková

Obhájkyně ze Slovenska v úvodním čtvrtfinále turnaje v Moskvě držela krok v prvním setu s favorizovanou Wozniackou jen do čtvrtého gamu. Od stavu 2-2 už Wozniacká soupeřku nepustila do hry a získala první set na svou stranu vítězstvím 6-2.

V setu druhém, ve kterém si každá z hráček jen dvakrát udržela servis, musel rozhodovat tie-break. Ten ovládla suverénně vítězstvím 7-1 Cibulková a vynutila si tak třetí sadu. "Druhý set jsem měla vyhrát mnohem snadněji. Mohlo to být jednoduché, ale nakonec z toho bylo drama, málem jsem ho prohrála," řekla slovenská tenistka.

Třetí set ale patřil Wozniacké, které zvítězila 6-1. K vyřazení Cibulkové přispěla i poraněná achilovka. "Jak jsem si po druhém setu sedla, tak už jsem nebyla schopna fungovat," uvedla Cibulková, pro kterou byl zápas s bývalou světovou jedničkou posledním utkáním v sezoně.

Caroline Wozniackou vyzve v semifinále Sofia Arvidssonová. Švédka si po překvapivém vyžazení Bartoliové poradila s dalším favoritkou. Márii Kirilenkovou z Ruska porazila Arvidssonová ve čtvrtfinále za hodinu a 22 minut dvakrát 6-3.

Do semifinále v Moskvě nepostoupila Klára Zakopalová, která podlehla ve čtvrtfinále 1-6 3-6 nejvýše nasazené Samantě Stosurové z Austrálie. Třicetiletá Češka se utkala s vítězkou loňského US Open počtvrté v kariéře a ani dnes se jí nepodařilo získat alespoň set. "Bohužel jsem v druhém setu dvakrát nevyužila možnosti ujmout se vedení 4-1," řekla ČTK Zakopalová.

Snažila se, ale soupeřka předvedla, proč je devátou hráčkou světa. "Je hrozně těžké vrátit její podání. Má strašný úder a míček odskakuje daleko. A tím, že jsem malá, se mi to returnuje ještě hůř," konstatovala česká tenistka. Další plány nemá, Moskva byla jejím posledním turnajem v sezoně, i když předpokládá, že ještě vypomůže kamarádkám při tréninku na finále Fed Cupu.

Stosurovou v semifinále vyzve Ana Ivanovičová, která porazila Vesnu Doloncovou ze Srbska 6-4 6-1.

- WTA PREMIER MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 740.000 dolarů)
páteční výsledky (19. 10. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Stosurová (1-Austr.) - Zakopalová (ČR) 6:1, 6:3,
Wozniacká (3-Dán.) - Cibulková (5-SR) 6:2, 6:7 (1:7), 6:1,
Ivanovičová (4-Srb.) - Doloncová (Srb.) 6:4, 6:1,
Arvidssonová (Švéd.) - Kirilenková (7-Rus.) 6:3, 6:3.

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
Come on Andreo!! Žeru Venus i Andrey backhand, pro mě maj ty dvě nejhezčí backhand na okruhu WTA!!
Reagovat
dadaft
Venus má obrovské potíže udržet si servis.......
....... a Andrea se začíná rozehrávat. dobrá zpráva. pro ni škoda, že už do konce sezóny není co hrát....
Reagovat
dadaft
huh,
tak Andrea dokázala otočit vývoj prvního setu a vede 1:0 !!!
parádní tenis.
ani nevím, komu fandit...
Reagovat
freeteepek
Mě se ten zápas moc líbil. Obě hráčky vyrobily sice docela dost UE, ale až na konci dlouhých tvrdých výměn. Bylo tam hodně přesných úderů jak z obrany, tak z útoku na obou stranách. Švédka víc útočila, ale na tom pomalém povrchu se jí nedařilo zakončit. Caro by potřebovala víc máknout v posilovně. Fyzičku má výbornou, ale ruce slabý. Ona hraje hodně obranu, protože prostě neumí na soupeřku zatlačit tvrdým úderem. Když se tak náhodou stane, snaží se o přechod na síť. První podání jí dnes nefungovalo, z druhýho servisu se útočit nedá i kdyby stokrát chtěla. Sofia zase měla výpadky v konzistenci. Chvilkové ztráty koncentrace. Ty jí stály výhru. Jinak mě příjemně překvapila:-)
Reagovat
tommr
to není jen o síle rukou - vždyt třeba taková Ivanovicova má ruce proti Caro poloviční a jaký dokáže dát rány ... :)
Reagovat
freeteepek
To není. Je to taky o výšce. Zrovna Ivanovičová měří 185 tzn., že je o 8 centimetrů vyšší než Caro. Ale jistě, je to taky o technice. Jenomže svaly jsou svaly. Když mákne s činkama, nic tím nezkazí. A na síle úderů se to určitě projeví:-)
Reagovat
dadaft
podívej se na naši Sam - je to hodná žena, pracovitá, snaží se...
kdo jiný letos pořádně trápil hvězdy jako Azarenková a Šarapovová...
a ani si asi nezahraje na turnaji s nejlepšími...
tak ten jeden titůlek
tenisový bože
bys snad zítra pustit mohl.

díky
s pokorou a úctou
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Modlitba pro Sam :-)
Reagovat
Heather_Fedex
amen
Reagovat
tommr
bezvýhradně se připojuju ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když je tu ta pěkná motlitba za Sam, třeba ten tenisový bůh ten titul pustí.....
Já se také připojuji.:)
Reagovat
Bob
klid, Woznu porazí..
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké, ale připojit se nemůžu. Zítra budu opět mačkat palce pro Caroline. :)
Reagovat
dadaft
taky doufám.
ale upřímná modlidbička nemůže nic pokazit. ))
Reagovat
pepin
I já se k Vám připojuji a ještě dodám, pokud nebude Sam jančit tak by ji Caro neměla porazit. Dnes se to opět ukázalo, pokud Sam přestala nesmyslně kazit tak ta srbská kráska neměla čím ji překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad Sam zítra jančit nebude, když jí tu na TP tolik lidí, v čele s dadaftem, tlačí....:)

A v úterý začne poslední ženský turnaj sezóny - to letí. Zítra se losuje, tak jsem na to zvědavý, kdo koho vyfásne.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já zítra fandím vyjímečně Caro, protože Sam nijak zvlášt nemusím :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Sam mám rád, ale kdyby jí aspoň nešlo s Caro o titul. Nebo kdyby aspoň hrála třeba s Petrou nebo nějakou ranařkou, ale s Caro?
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední ženský turnaj sezony bude Turnaj šampionek v Sofii... Ale taky jsem zvědavý na los TM. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, pardon, máš pravdu, já ho nenosím vůbec v hlavě.:)
Reagovat
dadaft
jsem nadšený z postupu Caro a Sam do finále, protože není pochyb, že si ho díky zúčastněným užiju. ))
Ana dnes velmi dobře. škoda zranění.
Reagovat
Heather_Fedex
kondice a yzicka pripravenost na zapas jsou samozrejme velke prednosti u sam. te se jen tezko muze privodit zraneni. naopak ana ze svymi proporcemi je k zraneni mnohem nachylnejsi, kdyz se jeste snazi palit vitezne udery. do zapasu vetsinou vstoupi jako hurikan ana ale proti spicce pravdepodobne nedokaze udrzet uroven hry po cely zapas. je to samozrejme skoda, talent a bojovnost tam u srbky urcite jsou.
sam gratuluju k postupu do 2. finale letos. jsem moc rada, ze po nepovedenem 1. setu to nezabalila a zacala hrat aktivnej a presnej. to je znamka toho, ze celkem jiste chce letos turnaj vyhrat. sance ve finale vidim naprosto otevrene, jednoznacne si nemyslim, ze caro "je jista vitezka moskvy". tesim se ;)
Reagovat
tommr
s tou poznámkou o Aně máš naprostou pravdu. Ta její vyzáblost je až nepřirozená a není žádnej div, že je pak náchylná k neustálejm zraněním ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Třetí set jsem neviděl... Co se stalo, jaké zranění? :(
Reagovat
tommr
já spíš čekal, že nám k tomu řekneš nějaký podrobnosti právě ty ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ana si ve 3. setu za stavu 2:3 vzala mto. nejspis natazeni stehenniho svalu. byla viditelne limitovana v pohybu a navic i rec tela any napovidala, ze se neciti dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, nemůžu být na dvou místech současně. Po druhém setu jsem odešel na fotbal, což jsem měl už dlouho dopředu v plánu. Myslel jsem, že se obě semifinále stihnou do půl čtvrté odehrát, ale Caro se Sofií to docela natáhly...

Heather: Aha, tak snad to nebude nic vážného. Byla by škoda, kdyby Ana nemohla hrát finále Fed Cupu... Jinak mě to celkem mrzí, že Ana prohrála. Myslím, že na to dneska měla, ale Sam se prostě od 2. setu výrazně zlepšila. V prvním setu hrála Ana opravdu výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Má někoho Ana? S Adamem už asi nechodí, ne? Přijde mi fakt moc hubená, nevím, čím je to způsobené, to je cílený hubnutí? Začíná mi tím připomínat Danielu, ale Ana vypadala vždycky žensky, ted je to už extrémní :-(
je propadlá v obličeji..:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ana momentálně asi nikoho nemá. Ale nevím, to by ses musela zeptat jí. :) Četl jsem, že se s Adamem rozešli... Já o tom vím, že Ana zhubla a už jsem to tady psal někdy na začátku roku. Těžko ti o tom můžu říct nějaké podrobnosti. Ale nemyslím si, že by Ana měla za cíl být hubená. Spíš je to otázka tréninku, který pod vedením Searse asi trochu upravila... Jak jsem nedávno psal, mně se Ana pořád líbí a možná ještě víc než dřív. Je to prostě sportovkyně a podle toho vypadá její postava. Je sice hubená, ale určitě má taky nějakou sílu... Myslím, že Daniela je pořád hubenější a stejně tak třeba Tsvetana nebo Arantxa.
Reagovat
dadaft
potvrzený brejk
a Samantha má víc.
:-))
Reagovat
dadaft
zatím se mi to líbí.......
Reagovat
tommr
je to pěkná řežba. Na tomhle pomalým kurtu, kterej je pro ní jak dělanej, doběhne Wozniacká skoro všechno, ale Arvidssonová se zatím drží překvapivě dobře ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
o cem jsem vcera psala s montym. caro opet nedokazala dopodavat zapas. navic v 2. setu se caro vratila ke sve urputne defenzive
Reagovat
tommr
a přitom má díky pomalýmu povrchu na kterým se dá všechno doběhnout ideální podmínky a soupeřku, která hraje přesně to co Caro ke svý hře potřebuje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím, právě že soupeřka jí nemůže moc vzhledem k podobnýmu defenzivnímu stylu moc vyhovovat, taková Cibulková se bud vyháže, nebo má krásný winnery, ale hrát s tak urputně bránící soupeřkou je pro Karolínu asi těžší, naběhá se víc, jsou to obě "uspávačky hadů"..i když Karolína si občas přece jen dojde k síti pro vít. úder.
Prostě padla kosa na kámen, jako když spolu hrají Djokovič a Rafa..dlouhý nekonečný výměny..:-/
Reagovat
Heather_Fedex
tohle mi nerikej-vazne se ti nelibi, kdyz sledujes dlouhe nekonecne vymeny?
Reagovat
smazaný uživatel
Nelíbí, co je na tom hezkýho, když hráči hrají ve finále AO skoro 6h, a pak se při vyhlašování sotva drží na nohou :-(
Takovýhle tenis fakt nemusím..at je to v podání žen, či mužů. Když na sebe narazí stejný styly, tak z toho pak může být přesně to, o čem píšu..proto taky mám raději, když Rafa hraje s Rogerem :-)
Reagovat
tommr
já si zase myslím, že soupeřky hrající podobným stylem Caro maximálně vyhovujou a mezi obranářkama nemá absolutně žádnou konkurenci - ona je prostě o trochu rychlejší, má lepší kondičku a mín chybuje ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak to samozrejme chapu. rafovi styl rogera vyhovuje daleko vic, nez novakuv, tak je prirozene, ze se ti libi vic zapasy mezi rogerem a rafaelem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak ;-)

tommr - tak Karolína ten zápas nakonec vybojuje, jak píšeš, dělá míň chyb, ale víc se nadře..no, můj dojem je, že jsou pro ni lepší hráčky typu Dominiky. Ale Domča nesmí mít svůj den, jinak se Caro poroučí :-)
Reagovat
tommr
Caro má tak dobrou fyzičku, že jí trocha tý dřiny navíc vůbec nevadí - když může soupeřku uběhat nebo utahat tak je ve svým živlu. Za normálních okolností jí můžou porazit jen ranařky, který zrovna mají svůj den ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že když hraje Caro svou top hru a nechybuje, tak není moc hráček, které jí dokáží porazit jejími zbraněmi. Další obranářky na okruhu většinou nedokáží hrát tak přesně a vytrvale jako ona. Je potřeba na ní vytáhnout ještě něco navíc a nepřistoupit pouze na její hru. Kdo to umí a dokáže ji přehrát a přechytračit je Aga.

Útočné hráčky to proti ní mají ale také těžké. Když chtějí převzít otěže do svých rukou a zakončovat (hlavně na takto pomalém povrchu), musí být extrémně přesné po celý zápas. A také musí být při hře s ní daleko trpělivější, než jim velí jejich útočný styl. Musí být připraveny na jeden i více úderů navíc, než jim stačí obvykle.....
To si myslím, je taky důvod, proč se Caro při své top formě, dokázala držet tam, kde se držela. Většinu obranných i útočných hráček dokázala během roku - až na vyjímky - porážet. Na úplnou špičku to většinou nestačilo, ani na výhry na GS, ale na ostatních turnajích byla hodně úspěšná.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pro mě zajímavé zjištění. Nenapadlo by mě, že když je Rafa tvá naprostá top záležitost, že se ti nebudou líbit dlouhé výměny, založené většinou na kvalitní obraně. Rafa je pro mě právě představitelem převážně "poctivé" obranné hry, kdy si případnou útočnou pozici nejdříve dobře a postupně připravuje......Myslel bych, že se ti takový styl hry líbí a nebude ti vadit, když se potkají dva podobní hráči.:-)
Reagovat
tommr
výstižně napsáno ... :)
Myslím si, že Caro už je skoro jistá vítězka Moskvy - ani Ivanovicová ani Stosurová nemají dostatek trpělivosti, aby s ní hrály dlouhý výměny celej zápas a vyhážou se ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš teda pravdu. A to desáté místo najednou není nedostižné. Teď jak koukám na jejich zápas, tak si právě říkám, že ani jedna, ani druhá, nebudou mít zítra pravděpodobně dost trpělivosti a takovou strategii, aby Caro porazily.
Přitom hru by na to měly obě. Ale právě z nedostatku trpělivosti a chyb pramenících z jejich útočně pojatých stylů, bude Caroline těžit. Obě mají dobrý servis, skvělý forhend, ale nejsou konzistentní. A taky u obou není nejsilnější ta hlava....
Je to škoda, vždycky mě mrzí, když atraktivnější pojetí hry (tedy z mého pohledu), prohrává s "živou zdí"......:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě jak jsme tuhle probírali ten FC. Když se právě dívám na Anu, tak nemám starost, že by ji Petra neporazila. Stát se může všecko, Petra se umí taky vyhazovat. Ale přeci jenom je jistější, má pestřejší úderový rejstřík. Na Aně bude ležet tíha srbské jedničky a bude pod tlakem. Když se Petře bude v začátku zápasu dařit, ta tíha, že je českou jedničkou, z ní spadne.
Pro Lucku Š. to už bude jiný oříšek, ale ona kdyby přidala alespoň jeden bod, bylo by to fajn. Více se po ní snad ani nemůže chtít.:)
Reagovat
Heather_Fedex
v tomhle s vami nesouhlasim. jak ana, tak sam rozhodne maji hru i sance na to porazit caro. a navic i danka dnes kupila chyby z jasnych pozic, takze ocekavam vyrovnane finale. navic obedve maji s caro pozitivni bilanci. + motivace ziskat 1. titul sezony
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť píšu, že hru na to mají. Ale plno faktorů mluví proti nim. Navíc se obávám u obou, že právě to, že budou hrát už o titul, je bude ještě více svazovat....
Ale když vyhrajou, budu jenom rád. Budou to mít ale proti Caro hodně těžké - pokud bude hrát svou téměř bezchybnou obrannou hru.:)
Reagovat
Heather_Fedex
samozrejme, ze se zitra da ocekavat, ze finale zitra budou rozhodovat at uz chyby any nebo sam. ale sance budou mit zejmena kvuli tomu, ze kdyz se carol bude chtit uchylit k ofenzive, tak bude kupit 1 chybu za 2.
Reagovat
dadaft
Samantha získá svůj první letošní titul. začínám tomu věřit. ))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Caro, ofenzivou a chybami z toho pramenícími, souhlasím. Ale taky se může stát, že se k žádné ofenzivě právě uchylovat nebude a zvolí vyčkávací taktiku.....
Zápas bude mít prostě ve svých rukách Sam, a jak s tím naloží, uvidíme zítra. Každopádně jí budu fandit, zasloužila by si letos alespoň ten jeden turnajový titul - její hra, kterou umí, by si to zasloužila.:)
Reagovat
Heather_Fedex
ja si myslim, ze nejake nebezpeci budou pro caro predstavovat i backhandovy slice.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak víš jak, všeho moc škodí :-))
Takový styl se mi u Rafy líbí, ale ne dva stejné styly, když hrají proti sobě a je úplně jedno, o koho jde, a protože by mi každý mohl argumentovat Rafou, sama jsem ho zmínila.
Nelíbil se mi ani zápas Isner - Mahut ve Wimbledonu, sice je to extrémní příklad, ale tak nějak. Když bude hrát John třeba s Rafou, tak pak je to konfrontace jejich stylů a na to se mně dívá dobře :-)
Rafa sám na začátku týhle sezony změnil výplet, chtěl být agresivnější, právě v zápasech s Djokovičem. Musel prostě něco změnit, aby nemusel hrát vyčerpávající nekonečný výměny, když oba mají založenou hru na precizní obraně.
Andy, ten hraje podobně, býval pasivní, ale ted mě od svýho úspěchu na USO jen příjemně překvapuje, až tedy na finále v Šanghaji, kde právě svojí pasivitou si prohrál téměř vyhraný zápas.

Jinak jen obranou, at je jak chce kvalitní, si nikdo zápas nevyhraje !!
Reagovat
dadaft
- - - Caro si dnes nedokázala udržet servis proti Arvidsson. dokáže to proti Sam?
- - - Sam si dnes servis dokázala udržet docela často i proti skvělému returnu Any.
.......................................
podle mě pro Samanthinu hru pomalejší povrch není až takový problém a zítra sázím spíše na ni.
pokud ji půjde první serv aspoň na 60%, vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, souhlas, vidím to stejně, Sam má určitě šanci.

Oskar - I když bude hrát Caro svoji bezchybnou obranu, stejně ji to stačit nemusí. Všechno nejde uběhat. Ale dnes se mi na konci zápasu líbila, jak šla do těch výměn se snahou je ukončit, protože některý výměny byly brutálně dlouhý.
No a asi taky zapracoval "faktor Piotr" :-))
Reagovat
Heather_Fedex
nutno je ale rict, ze caro je predci jen odolnejsi, nez ana. at uz po fyzicke, nebo psychicke strance
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za vysvětlení.:-)
Jj, s tím Andym máš pravdu. Vlastně všichni tři se nějakým způsobem snaží o agresivnější hru.

Pouze obrana zápas nevyhraje, ale taky jsou zápasy, kde hráči stáčí, že pouze obrana zápas neprohraje.....
Reagovat
dadaft
to je pravda. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť píšu, že bude záležet zítra na Sam. Protože to bude ona (jako útočná hráčka), která bude udávat tón zápasu. Pokud dokáže hrát svou hru alespoň po většinu utkání a půjde jí servis, nemusí mít problém.
Ale když se jí rozklepe ruka nebo přistoupí na hru Caro a bude hrát dlouhé výměny, už ty její šance na výhru klesnou. Nepsal jsem, že nemá šanci, ale nesmí dát šanci Caroline.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš zač :-) zítra se na finále těším právě proto, že budou hrát proti sobě hráčky s odlišnými styly ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
souhlas, az na 1 vec. sam urcite bude mi sanci take v delsich vymenach. i ona je schopna se ubranit, jak uz jsem zminila backhandovym slicem a danka muze udelat chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Ale myslím si, že čím delší výměna pro Sam, tím větší šance na chybu. A taky si myslím, že bude hodně záležet na psychice. Pokud by se Sam podařilo být psychicky v klidu, odrazilo by se to hodně na výkonu. Jak začne být nervózní, je to hodně poznat.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pouze obrana zápas nevyhraje, ale taky jsou zápasy, kde hráči stáčí, že pouze obrana zápas neprohraje.....

No, ale to nejsou ty "velké" zápasy, možná 1. kolo..a to ještě s velkým otazníkem u žen.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se zítra na finále také těším. Ale z toho důvodu, že doufám v kvalitní hru Sam a její výhru. Kdyby tam hrály dvě útočné hráčky, vůbec by mi to nevadilo. Ale jsem rád, že si rozšiřuji obzory o tom, jak se různým lidem líbí různé typy zápasů i přesto, že jejich oblíbenec preferuje obranu.:-)

Tak samozřejmě, že pouhá obrana zápasy opravdu nevyhraje. A to hlavně u mužů. Ale ty určitě víš, jak to myslím. Kdo více brání a má to zmáklé, je u něho menší pravděpodobnost, že zkazí, než u toho, kdo útočí. Ale to je každého věc, nerad bych se s někým přel. Každý má svůj styl a každému se i něco jiného líbí.:-)

Ovšem třeba u Caro bych to netvrdil. Jí u plno zápasů - i těch důležitých - stačila v minulosti převážně kvalitní obrana. To mi nikdo nevymluví.....
Reagovat
tommr
já si dokonce myslím, že kdyby se Caro vrátila k tý klasický defenzívě jakou předváděla v létech 2010-2011 tak by měla lepší výsledky než má ted s tou její polovičatou snahou o útočnější pojetí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, to nedokážu odhadnout, možná jí to k něčemu pomůže, je přece jen mladá....Ale taky jsem nad tím kolikrát přemýšlel. Ona v sobě ten "zabijácký instinkt" prostě nemá.
Je fakt, že by s tím starým stylem neměla na ty nejlepší hráčky, ale to zatím nemá ani teď. A mohla by se s tím třeba stabilně držet alespoň za nimi.
Tenhle rok byl v jejím podání docela bída a jestli zakončí o fous jako desítka, bude ráda. A to není vzhledem k tomu, že zahajovala jako jednička, žádná sláva....:)
Reagovat
freeteepek
Mezi ženama a chlapama je právě dost podstatný časový rozdíl. 6hodin se mi taky nelíbí. Navíc každá ztráta servisu je obvykle smrtící, takže to ztrácí náboj. U ženských 2,5hod. sice taky hodně, ale i tak to byl dnes super mač. Moc se nechybovalo a obě hráčky se více méně snažili hrát tvrdě. Víc útočila Arvidsonová, zásluhou pomalého povrchu se jí nedařilo zakončit:-( A nakonec doplatila na větší počet chyb, pramenících z toho, že prostě hrála na větší riziko a měla výpadky v koncentraci.
Reagovat
freeteepek
Caro dnes vůbec nešel první servis. Pak jí táta poradil, ať hraje rovnou druhej a chvíli to šlo:-)
V zápase se Sam bude záležet, jak moc se Sam bude vyhazovat. Letos má Sam dost velký výpadky, takže by musela zítra předvést nadstandardní výkon, aby Caro porazila. Je sice papírově favoritkou, ale reálně na tom pomalém kurtu jsou šance minimálně vyrovnané ve prospěch Caroline.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Když jsem se na to díval, tak jsem si vzpomněl na naši včerejší diskusi. :D Caro dneska nedopodávala za stavu 6:5 ve druhém setu a taky 5:3 ve třetím. Naštěstí to pak ukončila na příjmu... Celkově v tom zápase bylo od 2. setu hodně brejků, takže mě to ani nepřekvapilo. Ale přiznám se, že jsem u televize trochu prskal, protože během dvou zápasů čtyřikrát nedopodávat, to je opravdu až moc... Hlavní ovšem je, že Caro vyhrála. Mohlo to být sice rychlejší (jak známo, mám rád zápasy, které odsýpají), ale důležité je vítězství. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když si tady pročítám tu diskusi, tak s tebou musím souhlasit, Emičko. :) Osobně jsem taky radši, když Caro hraje proti někomu, kdo častěji dělá chyby, tzn. proti útočné hráčce. Caro a Sofia hrajou vážně velmi podobně, takže dneska bylo k vidění spoustu dlouhých výměn. Caro píše na svém twitteru, že to bylo až k 50 úderům v jedné výměně. Já jsem zaznamenal rekord "44 shots". :) Navíc tam byl ještě další faktor a to ten, že se Caro a Sofia výborně znají a prostě se nemohly ničím překvapit. Caro zná Sofii asi od svých 12 nebo 13 let, protože měly stejné sponzory a často spolu trénovaly. Teď spolu trénovaly i před turnajem v Moskvě... Takže muselo být asi vážně těžké, aby jedna na druhou vymyslela něco překvapivého. :) Jinak se mi ten zápas celkem líbil, byla to vyrovnaná bitva. Jenom těch brejků bylo na můj vkus až moc... Ale důležité je, že Caro vyhrála. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, ty výměny byly moc dlouhý, jedna čekala na chybu tý druhý, pak na konci už to vzala Caro do vlastních rukou, snažila se chodit na sít a ukončovat ty výměny.
Jen nechápu, proč to nedělá častěji, ale měla snad 33 winn, což je slušný číslo. Opravdu jsem zvědavá na finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V celkovém součtu tam bylo dost winnerů na obou stranách. Já si zase nemyslím, že by jedna čekala na chybu druhé. Ty údery měly většinou velmi slušnou délku a nebyla to žádná "údržba". Caro a Sofia jsou prostě tenistky, které hrajou s rozmyslem. Když nemají opravdu výhodnou pozici, tak tu výměnu za každou cenu nezakončujou. A taky byly ty dlouhé výměny dané tím, co všechno jsou obě schopné doběhnout. Opravdu jsem v některých momentech kroutil hlavou, jaké míčky Sofia doběhla a vrátila... Na finále jsem taky zvědavý a těším se. Samozřejmě by pro mě bylo lepší finále Caro - Ana, ale jsem spokojený i tak. Jsem rád, že budu mít komu fandit. :) Favoritkou je asi Sam. Má trochu lepší postavení v žebříčku a vzájemná bilance hovoří taky pro ni. Dokonce porazila Caro i ve skupině na TM 2010, kde se Caroline hodně dařilo... Na druhou stranu, Caro má určitě šanci. Když se to v Ósace povedlo Chang, proč by se to zítra nemohlo povést Caroline? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu být spokojený. Caro a Ana jsou nasazené jako trojka a čtyřka. Teď jsou v semifinále, takže své pozice splnily. :)

Caro - Dominika: Dá se říct, že dneska to Caro hlavně ubránila (Dominika se taky často snaží zakončovat), ale zároveň měla 29 winnerů, což je velmi slušné číslo. Asi nejvíc ovšem rozhodlo, že Caro hrála přesně a neudělala moc chyb. Navíc pro ni žádná výměna nebyla ztracená a spoustu toho doběhla. Když k tomu někdy přidala dobrý return, servis, lob nebo prohoz, tak byla její hra zase velmi dobrá... V prvním setu byly gemy docela vyrovnané, ale přesto Caro získala úvodní sadu poměrně hladce. Nenabídla Dominice ani jeden brejkbol a díky brejkům v pátém a sedmém gemu vyhrála 6:2... Druhý set byl mnohem divočejší. Caro v prvním gemu nevyužila brejkbol a následně poprvé v zápase ztratila podání. Vzápětí se jí povedlo v dlouhém gemu vybojovat rebrejk, ale ve čtvrté hře o svoje podání zase přišla a prohrávala 1:3. Ani tentokrát ale Dominika nepotvrdila brejk a Caro dotáhla na 3:3. Za stavu 4:4 Caro získala brejk a zdálo se, že to bylo v pravý čas. Caro podávala za stavu 5:4 na vítězství v zápase, jenže si čistou hrou prohrála servis. To samé se opakovalo ještě jednou. Caro brejkla na 6:5 a Dominika měla v jedenáctém gemu trochu smůlu, protože za stavu 15-30 nešťastně upadla při výměně, kterou by jinak asi vyhrála. Caro tedy podruhé podávala na vítězství v zápase, ale Dominika ji zase brejkla čistou hrou a na světě byl tie-break. V něm Caro hned při první výměně přišla o bod kvůli chybě čárového. Pak už měla výraznou převahu Dominika a vyhrála zkrácenou hru 7-1. Rozhodnout se muselo ve třetím setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Obával jsem se, že je Dominika rozjetá a Caro to teď bude mít hodně těžké. Ale rozhodující sada začala dobře, když si Caro čistou hrou uhrála dva servisy a vedla 2:1. Pak si Dominika vzala time-out a myslím, že v následujícím průběhu ji to zranění achilovky limitovalo. Od té chvíle se jí nedařilo a začala dělat chyby. Už jí to tam prostě tolik nepadalo a myslím, že i na jejím pohybu to trochu bylo znát. Caro tak celkem rychle získala další tři gemy a vedla už 5:1, přičemž dvakrát brejkla čistou hrou. V posledním gemu jakoby Dominika zase ožila. Dala nějaké winnery a vynutila si brejkbol. Ten ale Caro odvrátila a následný mečbol dokázala využít...
Caro čeká v dalším kole Sofia, která poměrně překvapivě vyřadila Marion i Makiri. Ty výsledky opravdu budí respekt a co jsem dneska viděl, tak největší síla Sofie je ve hře od základní čáry. Bude to docela pikantní zápas, protože Caro a Sofia se velmi dobře znají, už proti sobě hrály devětkrát a v Moskvě spolu dokonce trénovaly... Držím palce Caro! :)

Ana - Vesna: Zápas Any bohužel nebyl nikde k vidění, tak jsem sledoval aspoň vývoj skóre na livesportu... Hned v prvním gemu Ana ztratila podání, ale následně vybojovala rebrejk. Pak se dostala do vedení 4:1 (s výhodou jednoho brejku), jenže Vesna srovnala na 4:4, přičemž v sedmém gemu brejkla čistou hrou. Ana ale nakonec první set vyhrála, když za stavu 5:4 získala rozhodující brejk... Druhý set už byl podstatně jednodušší. Ana získala brejk ve druhém a šestém gemu, což stačilo na výsledek 6:1. Svoje poslední tři gemy na podání získala Ana čistou hrou! :)
Myslím, že dneska to byl podobný zápas jako ten předchozí. Snad jen s tím rozdílem, že se Solovievou byl vyrovnaný ten druhý set, zatímco proti Vesně první. Mám radost, že Ana postoupila do semifinále a už teď se to dá hodnotit jako dobrý výsledek. Sice měla zdánlivě lehčí soupeřky, ale to na tom nic nemění. Proti Sam sice nebude favoritkou, ale určitě bude mít šanci... Ajde Ana! :)
Reagovat
Heather_Fedex
jak tak ctu tvuj rozbor zapasu caro, napada mi: kolik zapasu caroline letos nedokazala dopodavat, kdyz poprve v zapase ma servis na ukonceni zapasu? mam pocit, ze by mi na vyjadreni tohto cisla nestacili prsty 1 ruky.
nicmene, proti sofii to bude mit narocne. sledovala jsem ji proti kirilenko a dokaze toho hodne dobehnout, opira se o servis a forehand. stylem mi pripomina kaiu kanepi. tenhle styl mi neni uplne blizky, presto se jevi jako ucinny. proto ji proti sofii preju hodne stesti ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, letos těch zápasů bylo víc... Na druhou stranu, nestává se to jenom Caroline, ale i ostatním hráčkám. A já se tomu ani tak nedivím, protože podávat na vítězství za stavu 5:4 je hodně ošidné. V ženském tenise není podání až taková výhoda jako v mužském a náskok jednoho brejku nemusí nic znamenat... No prostě to není až tak neobvyklé.
Reagovat
Heather_Fedex
to je pravda, ale musis uznat, ze u caro bylo letos tech zapasu az prilis. to je samozrejme duvod rankingoveho propadu. loni myslim nedokazala dopodavat jen 1 zapas. proti na li na ao.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím určitě souhlasím a sám jsem to tady v průběhu roku psal, že Caro vyhrává méně vyrovnaných zápasů než dříve. Co se týká toho podávání na vítězství za stavu 5:4, tak si z letošního roku vybavuju dva zápasy, ale možná jich bylo víc. Určitě to bylo v Sydney s Agou a na Wimbledonu proti Tamiře. Pak byly určitě taky zápasy, ve kterých Caro nedopodávala, ale nakonec je vyhrála... Anebo taky vím o zápasech, které Caro prohrála z mečbolu. To bylo zase na tom Wimbledonu, nebo třeba s Luckou Šafářovou v Dauhá. Pak taky další vyrovnané zápasy, které se rozhodovaly v těsném třetím setu a Caro je prohrála. Ať už to bylo s Mashou v Miami, proti Christině McHale v Eastbourne nebo nedávno proti Angelique v Pekingu (všechno 4:6 ve 3. setu).
Reagovat
dadaft
ad Sofia - spíš o bekhend, než o forhend.
Reagovat
dadaft
jinak jsem velmi rád, že MaKiri vypadla. je to otřesná brzda provozu...
Reagovat
Heather_Fedex
no ja jsem zaregistrovala spis winnery z forehandu, nez backhandu. ale zhodnem se aspon na tom, ze ma podobnou uderovou techniku i pohyb jako kaia ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist