Cibulková vyhrála a pochvaluje si zdravotní stav

6. 4. 2010, 08:19
Aktuality 1
WTA PONTE VEDRA BEACH - Na zelené antuce v Ponte Vedra Beach se první hrací den nasazeným tenistkám dařilo. Postoupily Pavljučenkovová, Wozniaková a hladce Cibulková, jež si po výhře nad Czinkovou pochvalovala především svůj zdravotní stav.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková má za sebou první letošní zápas na povrchu, na kterém loni dosáhla životního úspěchu, když si na antuce na French Open zahrála semifinále. Dvacetiletá Slovenka na zelené antuce v Ponte Vedra Beach porazila Maďarku Melindu Czinkovou hladce 6-1 6-4. Využít dokázala všech čtyř brejkových příležitostí.

"První zápasy jsou vždy obtížné. Nevíte, co od sebe můžete očekávat," uvedla turnajová trojka Cibulková. "Každopádně se svým výkonem mohu být vcelku spokojená. Dobře jsem se pohybovala a hrála bez množství chyb."

Přesto se dokázala i pokárat. "Na returnu to nebylo ideální, hrála jsem je příliš krátké. Ale dobře jsem podávala a to mi hodně pomohlo."

Cibulková, jež zatím čeká na svůj první titul, si pochvaluje především zdraví. Loni v úvodu sezony ze sedmi turnajů hned ze tří odstoupila. Nejvíce ji trápila třísla. "Minulý rok byl nahoru a dolů. Teď je ale vše OK. Snažím se připravit svá třísla na 'slidy' po antuce. Dnes jsem hrála raději s tejpy, ale není to nic špatného," ujistila své fanoušky.

V dalším kole ji čeká Ruska Kudrjavcevová, jež si stejným výsledkem poradila s Američankou Craybasovou. Cibulková se s Kudrjavcevovou pokusí vyhrát poprvé na čtvrtý pokus.

Ve dvou setech si postup zajistila také Aleksandra Wozniaková. Šestá nasazená Kanaďanka porazila domácí Sloanu Stephensovou 6-4 6-3.

"Ale byl to těžký zápas. Ona (Stephensová) má skvělý forhend, odehrály jsme spoustu dlouhých výměn," řekla Wozniaková. "Snažila jsem se ji dostávat pod tlak a rozpohybovat. Nakonec jsem byla schopná zápas vyhrát."

Mnohem více starostí měla s úvodním zápase pětka Anastasia Pavljučenkovová. Talentovaná Ruska se trápila tři hodiny s krajankou Makarovovou, kterou zdolala až po setech 7-5 5-7 6-4.

První dějství trvalo 72 minut a Pavljučenkovová nakupila šest dvojchyb. Na konci zápasu jich na kontě měla třináct. Ze šestnácti servisů si udržela jen polovinu.

Hlavní hvězdou soutěže je světová dvojka Caroline Wozniacká, která cestu za obhájením titulu odstartuje proti Patty Schnyderové ze Švýcarska. Nasazenou dvojkou je Alona Bondarenková.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Florida, zel. antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (06. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Cibulková (3-SR) - Czinková (Maď.) 6-1 6-4
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Makarovová (Rus.) 7-5 5-7 6-4
Wozniaková (6-Kan.) - Stephensová (USA) 6-4 6-3
Kudrjavcevová (Rus.) - Craybasová (USA) 6-1 6-4
Arvidssonová (Švéd.) - Gullicksonová (USA) 6-0 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Savčuková (ČR/Ukr.) - A. Bondarenková/Vesninová (3-Ukr./Rus.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
cibulkovou bychom mohli znárodnit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist