Cibulková vyhrála bez ztráty setu turnaj v Carlsbadu

23. 7. 2012, 09:28
Aktuality 22
WTA CARLSBAD - Dominika Cibulková vyhrála bez ztráty setu turnaj v Carlsbadu. Ve finálovém duelu dvou nejvýše nasazených hráček porazila jedničku a světovou desítku Marion Bartoliovou 6-1 7-5 a získala druhý titul v kariéře po loňském vítězství v Moskvě.
Dominika Cibulková

Třiadvacetiletá Dominika Cibulková prošla turnajem v Kalifornii zcela hladce a na cestě k titulu neztratila ani set. Ve druhé sadě finálového duelu sice ztratila čtyři gamy za sebou, ale z kritické situace za stavu 1-4 se dostala. Využila přitom fyzickou výhodu, kterou měla díky hladkým postupům turnajem. To Marion Bartoliová ve všech předchozích zápasech v Carlsbadu sehrála třísetové bitvy a na kurtu strávila o čtyři hodiny víc než soupeřka.

"Poprvé jsem hrála ve finále svůj nejlepší tenis," radovala se Cibulková po svém šestém duelu o titul. "Dostávala jsem Marion pod velký tlak z forhendu, dobře ji rozhazovala, ale přitom jsem si nepočínala bezhlavě. Byl to perfektní výkon," pochválila se Slovenka, jíž triumf přinesl vedle prémie 96.000 dolarů také posun v žebříčku WTA o místo na 13. pozici.

Triumf Cibulková oslavila na tobogánu:


Slovenská tenistka, která s Bartoliovou často trénuje, si v pátém vzájemném souboji připsala třetí výhru. 

"Myslím, že mým největším problémem bylo to, že jsem hrála tři noční zápasy, zatímco ten poslední ve dne, což je rozdíl. Dostala jsem se do vedení solidní hrou, ale pak jsem se začala cítit unavená a přestala se pořádně pohybovat," uvedla světová desítka Bartoliová, která ve finále alespoň snížila počet dvojchyb na šest. V předchozích třech duelech jich spáchala celkem 43.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 740.000 dolarů)
nedělní výsledky (22. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Cibulková (2-SR) - Bartoliová (1-Fr.) 6-1 7-5

Čtyřhra - finále:
Kopsová-Jonesová/Spearsová (3-USA) - Kingová/Petrovová (2-USA/Rus.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pan Boh zaplat aspon za 250..Dominika dohromady porazila jednu dobru hracku,no turnajový vavrín sa aj tak cení..Dufam,ze udrží stanilnú vykonnost,lebo s tym ma stale vazny problem..
Reagovat
Fandina
Já jen tak rekreačně hraji, vždy vlastně s kamarádkami, tak stejně chci vyhrát a dám to toho všechno. I profík může mít na okruhu kamarádku a přesto bojuje naplno ... úsměv
Reagovat
Fandina
Omlouvám se ... příspěvek kamarádky patří dolu ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Domče k druhému titulu na okruhu! Pro Marion je finále určitě taky úspěch, protože podle všeho se do něj tak trochu protrápila... Jak říkal Libor v přenosu, že Dominiku někdy brzdí psychika, tak včera to nebyl ten případ. První set zvládla hodně rychle. Marion sice měla nějaké možnosti na brejk, ale nevyužila je. Druhý set naopak vypadal lépe pro Marion, ale od stavu 4:1 to byla zase Dominika, kdo tahal za delší konec... Jinak by mě docela zajímalo, kolikrát v zápase si Dominika zakřičela "Pome!" To snad nebylo po každém druhém vyhraném míči, ale po každém prvním. :D Takhle časté povzbuzování se u jiných hráček určitě nevidí. Marion se sice taky často povzbuzuje, ale ani v tomto ohledu na Dominiku včera nestačila. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, já fandila Marion, protože právě proto ji nemusím, ona to říká po KAŽDÉM míči, když soupeřka něco zkazí, i když ona sama dá winner, fandila jsem jí proti Nadě, ale finále bylo pro mě jasný, Marion je sice taky "divná", ale má něco, co mě u ní vždycky dostane, bojovnost, a jak se nevzdává.
Ani jsem nedokoukala, nemohla jsem Domču prostě dál poslouchat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já sice přál Domče, ale tohle taky nějak nemusím... Nemám vůbec nic proti tomu, když se holky povzbudí. Ale přijde mi to na místě jenom někdy, ať už při důležitých bodech, po dlouhých a vybojovaných výměnách nebo po pěkném winneru. U Dominiky je to tak časté, že už to prostě ztrácí tu výjimečnost okamžiku... Jinak mě se Domča dřív hodně líbila a je mi pořád celkem sympatická. Ale spíš se dá říct, že je mi sympatická v civilu. Při zápasech už to prostě není takové a možná to bude tím, že dělá právě tyhle věci. Dřív je nedělala nebo jsem si toho aspoň nevšiml... No a taky mě od ní dost mrzelo, jak loni ve Fed Cupu proti Srbsku slavila po skreči Any. To považuju za jedno z nejméně sportovních gest, které jsem kdy v tenise viděl.
Reagovat
Fandina
Celé jsem to nedokoukala, ale buď už v prvním setu, nebo začátkem druhého taky Domča za výkřik ve výměně dostala trestný fiftýn. Jinak v normě, hrála dobře, vlastně obě, ale Dominika byla lepší. Fandím jí, jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo asi ve třetím gemu 2. setu... Dominika si totiž myslela, že ten míček zůstane na pásce a ono z toho bylo prasátko. Takže to "Pome!" vykřikla během výměny. Sice to nebylo přímo při úderu Marion, ale určitě to bylo vyrušení v průběhu výměny... Myslím, že Cicak na umpiru rozhodla správně. :)
Reagovat
Fandina
Díky za upřesnění, usnula jsem někdy potom :-). Trestňák byl udělen automaticky a hrálo se dál v pododě ... úsměv
Reagovat
spaniel
Mně to došlo zvláštní už jen vzhledem k tomu, jaké jsou kamarádky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak slavila po skreči Any nevím, už to samotné slovo "slavila" je nesportovní v týhle souvislosti.
Já viděla jeden její zápas, ale bohužel si nevybavím, s kým hrála..a ta dotyčná si vzala MTO a Domča pak taky, ale tak schválně, okatě..aby ji rozhodila, i ten komentátor se divil..tohle její chování tenkrát + to její POME, no prostě mi nesedí.

spaniel - no, přesně..proto mě nějaké řeči o "kamarádství" mezi tenistkami přijdou neupřímné.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sportal.sk/tenis/fed-cup/cibulkova-ak-som-hrala-slabo-ivanovicova-neskrecovala
Reagovat
Fandina
Já jen tak rekreačně hraji, vždy vlastně s kamarádkami, tak stejně chci vyhrát a dám to toho všechno. I profík může mít na okruhu kamarádku a přesto bojuje naplno ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No tedy..to jsem nevěděla, ale když jsem ten příspěvek psala, tak jsem přesně tohle chování při MTO a rozhození soupeřky psala, aniž bych tohle předtím četla. Tak mám hned o další důvod víc, ji nemít ráda..a moje intuice ohledně její osoby je správná, hodnotím chování na kurtu, a když tam mě neosloví, ani nemám důvod ji dál v civilu mít raději.

Fandina - opravdu víš, o čem píšeš? Nemůžeš srovnávat rekreační pinkání a profesionální sport.
Ano, i profík bojuje naplno, ale s "kamarádkou" se pak NERADUJE, když zkazí míč..
Reagovat
Fandina
Sport je krutý, na jedné straně úspěch na druhé straně prohra. Raduje se jen jeden, bohužel. S tím nic nenaděláš ... úsměv
Reagovat
dadaft
ale prosím vás, Cibulka se prostě potřebuje pořádně vyhecovat, aby hrála špičkově. její vystupování na kurtu je daleko férovější vůči soupeřkám než otřesné skřeky takové Šarapky nebo Azarenky.
Reagovat
Fandina
Taky to tak vidím. Dívala jsem se minulý týden jak hrála Domča se Soranou a k její smůle, protože dávala hodně k lajnám, tak jí nahlašovali auty a Domča se k tomu nikdy nevyjadřovala a jen čekala na verdikt rozhodčích nebo oka a některý aut byl také v její neprospěch. Přesto vyčkávala vždy na toto rozhodnutí a pak pokračovala ve hře bez mrknutí brvy.
Reagovat
EllNino
Na ten tvuj usmev si příště nechej dát patent :P
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som videl len posledne tri gemy a povzbudzovanie som zaregistroval u oboch hracok rovnako..Dokonca mi to pripadalo,akoby si to navzajom oplacali..
Reagovat
smazaný uživatel
Congrats Domi :)
Reagovat
Fandina
Taky gratulace Domče, viděla jsem první set kdy domi/novala ... jen tak dál ... gratulace
Reagovat
dadaft
jj, paráda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist