Cíl v Německu splněn, přestože nemocný Veselý ve finále podlehl Mayerovi

7. 7. 2013, 11:54
Aktuality 5
Jiří Veselý si z antuky v německém Braunschweigu třetí challengerový titul neodvezl. Devatenáctiletému českému tenistovi ve finále došly síly a i kvůli nemoci s domácí nasazenou jedničkou Florianem Mayerem prohrál ve třech setech. Přesto cíl splnil, neboť si v novém vydání žebříčku ATP zajistil premiérový posun do Top 100.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý své čtvrté letošní finále v challengeru ve třetí triumf neproměnil. V německém Braunschweigu podlehl v sobotním finále domácímu Florianu Mayerovi 6-4 2-6 1-6.

Příbramský rodák, který ve středu oslaví 20. narozeniny získal proti o deset let staršímu Mayerovi první set, jenže v dalších sadách už prvnímu nasazenému hráči turnaje a 34. tenistovi světového žebříčku nestačil a získal dohromady jen tři gamy.

"Dnes to bylo nad moje síly. Celý týden jsem bojoval s angínou, pod práškama. Dnes byl pro mě Florian příliš těžkým soupeřem, já už jsem dýchal z posledního a on zahrál solidní zápas a zaslouženě vyhrál," napsal Veselý na Facebook pár hodin po zápase.

Se svým vystoupením v Braunschweigu je však spokojený, neboť splnil cíl, se kterým do Německa jel. Zajistil si totiž premiérový posun do Top 100 a tím i účast v hlavní soutěži US Open.

"Chtěl jsem se za každou cenu dostat na US Open a do první světové stovky, což se i podařilo," pochvaloval si Veselý své vystoupení v Braunschweigu.

Ve finále challengeru hrál předloňský šampion juniorky na Australian Open už počtvrté. Letos vyhrál v tureckém Mersinu a Ostravě, ve finále v Prostějově podlehl Radku Štěpánkovi. Před měsícem na Roland Garros si i poprvé zahrál na grandslamu dospělých, ve Wimbledonu neprošel kvalifikací. 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
darek.vrana
Další super výsledek. I set na Mayera v Německu je parádní. Co mě na Veselém nejvíce překvapuje, je ta konzistentnost výkonů už v tomhle věku. V podstatě jde pořád krůček po krůčku nahoru, bez výkyvů, neprohrává prakticky vůbec se slabšími hráči (výjimkou snad jen nedávno Krajinovič). Teď je podle mě jen otázka, jestli bude mít i něco navíc, aby se dostal do úplné špičky, nebo jestli bude jen solidní průměr třeba top 30. Že se tam dostane, o tom už nepochybuju, když už v devatenácti je takhle spolehlivý. V padesátce může být reálně velice brzy. Stačí, když bude hrát dál tak, jak hraje teď, protože téměř všechny body nahrál od letošního března...
Reagovat
Frick
No uvidíme. Je fakt, že dnešní doba přeje zkušeným. Průměrný věk tenisty TOP 10 je 27,8 roku. Jen Del Potrovi je méně než 26 let. Před 10 lety byl průměr 24,7 roku a hráčů po 26 let bylo šest. Hodně to tam zvedal 33,3 letý Andre...
Reagovat
Frick
Má hrát zítra ve Scheveningenu s Robertem Stephane (165. ATP), kterýho už porazil ve 3. kole QF na RG...

Na Wimblasu si vlastně vyměnili úlohy a zatímco Jirka si v hl. soutěži nezahrál, tak Frantíkovi se to povedlo a postoupil "až" do druhého kola...
Reagovat
tommr
no pokud byl opravdu nemocnej tak by si měl nejspíš dát aspon týdenní pauzu. Neměl by se honit za bodama za každou cenu ... :)
Jinak příjmení toho Francouze je Robert a jeho křestní jméno je Stephane ...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím. Měl by si dát minimálně týden odpočinku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist