Čilič a poprvé Dimitrov se kvalifikovali na Turnaj mistrů

24. 10. 2017, 22:39
Aktuality 1
Grigor Dimitrov a Marin Čilič dnes získali definitivní jistotu postupu na Turnaj mistrů. Bulhar si na závěrečné akci roku pro osm nejúspěšnějších tenistů sezony zahraje poprvé v kariéře, Chorvat potřetí.
Profily hráčů

Grigor Dimitrov měl letos parádní vstup do sezony, během které vyhrál zatím tři turnaje. Poslední titul slavil v srpnu v Cincinnati, kde si bez ztráty setu došel pro svůj první titul z akce Masters 1000. Tento týden sice kvůli únavě chybí na podniku ve Vídni, o postup na Turnaj mistrů už však nepřišel.

Šestadvacetiletý Bulhar se na prestižní akci, která se letos bude konat od 12. listopadu tradičně v londýnské O2 areně, kvalifikoval poprvé v kariéře. Jistotu mu daly dnešní porážky Kevina Andersona a Sama Querreyho ve Vídni.





Marin Čilič letos vyhrál jen menší turnaj ATP 250 v Istanbulu, ale také si zahrál dvě finále na londýnské trávě - v Queensu a ve Wimbledonu. Na Turnaji mistrů si zahrál už v letech 2014 a 2016, ze skupiny nikdy nepostoupil.

"Tohle je pro mě další obrovský úspěch. Potřetí za poslední čtyř roky jsem se dostal až do Londýna. Na začátku sezony to pro mě byl jeden z cílů a jsem rád, že jsem na něj dosáhl," řekl Čilič, který v létě laboroval se zraněním přitahovače.

Dimitrov a Čilič se dnes připojili k již jistým účastníkům Turnaje mistrů Rafaelu Nadalovi, Rogeru Federerovi, Alexanderu Zverevovi a Dominicu Thiemovi. Poslední dvě postupové příčky aktuálně drží David Goffin a Pablo Carreño-Busta. Zamíchat pořadím mohou ještě Anderson, Querrey, Juan Martín Del Potro či Jo-Wilfried Tsonga.

POŘADÍ PRO TURNAJ MISTRŮ K 24. ŘÍJNU
1. Nadal (Šp.) 10465 / kvalifikován
2. Federer (Švýc.) 8550 / kvalifikován
3. A. Zverev (Něm.) 4400 / kvalifikován
4. Thiem (Rak.) 3725 / kvalifikován
5. Dimitrov (Bulh.) 3560 / kvalifikován
6. Čilič (Chorv.) 3535 / kvalifikován
7. Wawrinka (Švýc.) 3150 / ukončil sezonu
8. Goffin (Belg.) 2750
9. Carreño-Busta (Šp.) 2605
----------------------------------
10. Djokovič (Srb.) 2585 / ukončil sezonu
11. Querrey (USA) 2525
12. Anderson (JAR) 2470
13. Murray (Brit.) 2290 / ukončil sezonu
14. Del Potro (Arg.) 2135
15. Tsonga (Fr.) 2055
Kompletní žebříček
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
oboum, ale především mému Gríšulkovi. Já jsem sice kvůli němu jela do Vídně a on tam nehrál, ale to jsem tam původně chtěla jet kvůli Berďulkovi a ten tam také nehrál. Gríša sice dostal klepec od DelPa, tak jsem pořád doufala, že se do Vídně podívá, ale zase nominace na TM byla na spadnutí už tím, že ve Stockoholmu hrál finále. Takže super, že se Gríška kvalifikoval a moc mu budu držet palce. Go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist