Čilič je po výhře nad Querreym poprvé ve finále Wimbledonu

14. 7. 2017, 17:06
Aktuality 3
WIMBLEDON - Chorvat Mariň Čilič na trávě v All England Clubu zdolal 3-1 na sety Američana Sama Querreyho a poprvé v kariéře postoupil do finále Wimbledonu. Ve svém druhém grandslamovém finále se vítěz US Open 2014 utká s Rogerem Federerem, nebo s Tomášem Berdychem.
Marin Čilič

Pro osmadvacetiletého Marina Čiliče byla už semifinálová účast v All England Clubu vylepšením osobního maxima, stejně jako pro jeho soupeře. Sam Querrey, jenž ve čtvrtfinále vyřadil světovou jedničku a obhájce titulu Brita Andyho Murrayho, stanul mezi čtveřicí nejlepších na grandaslamu jako první Američan po osmi letech.

Devětadvacetiletý Querrey vyhrál úvodní set ve zkrácené hře, další tři sady ale pro sebe po vyrovnaném boji získal sedmý nasazený Čilič. Celkem zahrál 70 vítězných míčů a může se stát druhým Chorvatem, který získá wimbledonský titul. Jako první to dokázal jeho bývalý kouč Goran Ivaniševič v roce 2001.

"Tohle je neuvěřitelný pocit a výjimečá chvíle," radoval se Čilič, kterého trénuje Jonas Björkman. "Od prvního kola tu cítím, že hraju skvělý tenis. Jonas mi pomohl vnést do mé hry pozitivní myšlení a to mi teď hodně pomáhá."

V nedělním finále Čilič vyzve sedminásobného šampiona Rogera Federera. Naposledy se s ním utkal loni právě ve Wimbledonu a ve čtvrtfinále mu po nevyužití mečbolu v pětisetové bitvě podlehl.
"Loni jsem tu s Rogerem odehrál vyrovnaný zápas. Bude to těžké, ale cítím se tu dobře a věřím, že můžu udělat ten poslední krok," uvedl Čilič, který ve vzájemné bilanci s Federerem prohrává 1-6.
Pětatřicetiletý Švýcar Federer v druhém semifinále porazil Tomáše Berdycha a do svého 29. grandslamového finále postoupil bez ztráty setu.
• WIMBLEDON 2017 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 13.924.819 dolarů
páteční výsledky mužů (14. 07. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (3-Švýc.) - Berdych (11-ČR) 7-6(4) 7-6(4) 6-4
Čilič (7-Chorv.) - Querrey (24-USA) 6-7(6) 6-4 7-6(3) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
svetova.dvojka
No to mám tedy radost..., chemie znovu zvítězila nad člověkem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Good job, Marin. Ve finale by ses ale musel neskutecne zblaznit, abys mel sanci. :)
Reagovat
r176
Kanec jeden!!Velká gratulace!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist