Čilič pokračuje ve skvělém startu do sezony

5. 2. 2010, 22:59
Aktuality 0
ATP ZÁHŘEB - O takovém vstupu do nové sezony asi Marin Čilič ani nesnil. Obhájil titul v Čennaí a v Melbourne si zahrál poprvé v grandslamovém semifinále. A nyní suverénně kráčí i za obhájením loňského triumfu na domácí půdě v Záhřebu, když si dnes poradil s krajanem Karlovičem.
Marin Čilič

Marin Čilič v Záhřebu vykročil za obhajobou titulu utkáním s Janem Hájkem. Českému tenistovi nedal šanci a v druhém kole smetl Köllerera. Dnes ho však čekal nebezpečný krajan Ivo Karlovič, se kterým svedl vůbec první vzájemnou bitvu.

Oba vysocí Chorvaté si v prvním setu bezpečně hlídali servisy, Karlovič i díky 15 esům. Ten přesto musel odvrátit čtyři brejkboly, ale do vedení se díky úspěšnému tie-breaku i tak dostal Čilič.

Třicetiletý Karlovič si další problémy přidělal hned v úvodu druhé sady. Čelil dalším čtyřem hrozbám ztráty servisu, tu celkově osmo už ale nezažehnal ztrátu už nedohnal. Neměl ani šanci, protože si za celý zápas nevypracoval jediný brejkbol a nakonec prohrál 6-7 4-6.

Jednadvacetiletý Čilič už letos obhájil titul v Čennaí a na Australian Open se poprvé dostal do grandslamového semifinále. V pondělí tak premiérově nakoukl do první světové desítky.

O finále si v záhřebské hale zahraje s Rakušanem Jürgenem Melzerem. Rakouský tenista v souboji s Iljou Marčenkem prohrál první set, pak však vyhrál devět her v řadě a zdálo se, že je rozhodnuto. Ovšem dvaadvacetiletý Ukrajinec zbraně v boji o druhou semifinálovou účast nesložil a ve třetí sadě se dostal zpět do hry. V závěru mu ale došli síly a o finále si zahraje favorizovaný Melzer.

Už druhé čtvrtfinále si letos zahrál Lukáš Lacko. Slovenský tenista měl dnes dokonce nakročeno k premiérovému semifinále, ale v duelu s Němcem Phlippem Petzschnerem mu chyběly zkušenosti i síly, které ztratil v předchozím utkání s Ljubičičem.

Petzschner se v sobotním semifinále utká s krajanem Michaelem Berrerem, se kterým se dosud střetl dvakrát na challengerech a každý si připsal po jedné výhře. Berrer vyřadil už druhého nasazeného Srba - po Tipsarevičovi také čtyřku Troického.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (05. 02. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Čilič (1-Chorv.) - Karlovič (7-Chorv.) 7-6(6) 6-4
Melzer (3-Rak.) - Marčenko (Ukr.) 3-6 6-0 7-5
Berrer (Něm.) - Troicki (4-Srb.) 6-4 6-3
Petzschner (Něm.) - Lacko (SR) 6-7(1) 6-2 6-2

Semifinálové dvojice: Čilič - Melzer, Berrer - Petzschner.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist