Čilič potřetí vyhrál domácí turnaj v Záhřebu

10. 2. 2013, 19:24
Aktuality 1
Chorvat Marin Čilič potřetí vyhrál turnaj na domácí půdě v Záhřebu. V dnešním finále porazil hladce 6:3 a 6:1 Rakušana Jürgena Melzera a získal devátý titul v kariéře.
Marin Čilič

Čtyřiadvacetiletý Čilič v chorvatské metropoli potvrdil roli nejvýše nasazeného hráče. V utkání s manželem české tenistky Ivety Benešové ztratil při svém podání jen osm fiftýnů a naopak hned čtyřikrát prolomil servis soupeře. Za hodinu a šest minut tak navázal na své záhřebské tituly z let 2009 a 2010.

Chorvat, který je na 12. pozici v žebříčku ATP, si vylepšil statistiku finálových zápasů na 9-7. Za vítězství na turnaji inkasoval 74 000 Eur. "Většinu zápasu jsem hrál velmi dobře," řekl Čilič. "Dobře jsem returnoval a přečetl většinu jeho servisů. Využíval jsem šance a dobře bránil. Celkově jsem odehrál skvělý zápas od začátku do konce,” dodal.

Melzer má ve finálových duelech pasivní bilanci 4-8. "Potřeboval jsem držet krok se soupeřem do stavů 4-4, 5-5 abych získal důvěru. To se nestalo a soupeř mi utekl. Cítil jsem, že míče trefuju dobře, ale soupeř ještě lépe," uznal poražený finalista.

Z vítězství v deblu se raduje třetí nasazená dvojice Julian Knowle, Filip Polášek. Australsko-slovenský pár zvítězil ve finálovém duelu dvakrát 6-3 nad domácími tenisty Ivanem Dodigem a Matem Pavičem.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 467.800 eur)
sobotní výsledky (09. 02. 2013)

Dvouhra - finále:
Čilič (1-Chorv.) - Melzer (4-Rak.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - finále:

Knowle, Polášek (2-Rak./SR) - Dodig, Pavič (Chorv.) 6:3, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist