Čilič prohrál s Melzerem, Djokovič měl namále

25. 2. 2010, 17:21
Aktuality 5
Už pět nasazených tenistů je na turnaji v Dubaji mimo hru o titul už je pět nasazených hráčů. Posledním z favoritů, kdo se s dvoumilionovým podnikem rozloučil, byl dnes Chorvat Marin Čilič. Devátý hráč světa neuhrál ani set proti Rakušanu Melzerovi.
Marin Cilič

Ještě před začátkem turnaje v Dubaji nepotěšili  organizátory Roger Federer a Andy Roddick, kteří se z něj odhlásili. V rychlém sledu potom podnik ATP opustili Andy Murray, Nikolaj Davyděnko a francouzští tenisté Jo-Wilfried Tsonga a Gilles Simon a dnes je napodobil také šestý nasazený Marin Čilič.

Chorvatský tenista nestačil na osmadvacetiletého Rakušana Jürgena Melzera, který v Dubaji zatím neztratil jediný set. Blízko tomu byl v úvodu dnešního zápasu, kdy se Čilič rychle ujal vedení 4-1 a mohl vzít soupeři znovu podání. Rakušan ale nepříjemnou situaci ustál a ačkoli nedokázal doservírovat první set do vítězného konce za stavu 5-4, v tie-breaku už se radoval.

V nepříjemných podmínkách už při svém servisu favorizovaného protivníka k ničemu nepustil a když ke konci druhého dějství znovu udeřil při Čiličově podání, zvítězil za dvě hodiny 7-6 a 7-5.

"Byly tam hodně těžké podmínky, horko a míče hodně létaly," řekl po utkání Melzer. "Od té doby, co jsem prohrával 1-4, jsem se dal dohromady a pak odehrál skoro perfektní zápas," dodal.

Čilič, který letos prohrál teprve podruhé, ocenil Melzerův výkon. "Míč jsem trefoval správně a dobře jsem podával. Potom jsem při svém podání trochu moc spěchal a prohrál tři nebo čtyři výměny v řadě. Od té doby začal hrát líp. Melzer si to zasloužil," uznal Chorvat.

O finále si Rakušan zahraje s jedním ze dvou zbývajících nasazených hráčů Michailem Južným. Ruský tenista na rozdíl od Andyho Murrayho dokázal vyzrát na Srba Janka Tipsareviče, kterého porazil 6-3 6-4.

Namále měl druhý nasazený Novak Djokovič. Srbský tenista se v duelu s Ivanem Ljubičičem dlouho trápil a s jeho osudem na turnaji to vypadalo neslavně.

Chorvat skvěle servíroval jenže za stavu 6-2 4-4 poprvé čelil ztrátě servisu, kterou nezažehnal a od té chvíle už neuhrál ani game. Byť za první dvě sady loňský šampion Djokovič uhrál na příjmu pouhých 11 fiftýnů.

"Když jsem rychle prohrál první set, musel jsem se snažit si udržet alespoň své podání," komentoval Djokovič. "Věděl jsem, že přijde chvíle, kdy se Ivan netrefí několikrát do prvního servisu, a to bude moje šance," popisuje dvaadvacetiletý Srb, který ve druhém setu za stavu 3-3 odvracel dva brejkboly.

O finále si zahraje s Marcosem Baghdatisem, se kterým v žádném ze tří setkání ještě neprohrál. Kypřan však v Dubaji předvádí spolehlivější výkony. Ve čtvrtfinále s Němcem Berrerem nečelil žádnému brejkbolu, nasázel 11 es a vyhrál 7-6 6-1.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 1,619.500 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Melzer (Rak.) - Čilič (6-Chorv.) 7:6 (10:8), 7:5, Južnyj (7-Rus.) - Tipsarevič (Srb.) 6:3, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Ljubičič (Chorv.) 2:6, 6:4, 6:0, Baghdatis (Kypr) - Berrer (Něm.) 7:6 (7:5), 6:1. 

Semifinálové dvojice: Melzer - Južnyj, Djokovič - Baghdatis.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý, Paes (2-ČR/Ind.) - Clément, Lindstedt (Fr./Švýc.) 7:6 (7:3), 6:1, Kas, Norman (Něm./Belg.) - Čermák, Mertiňák (4-ČR/SR) 6:4, 6:2.

 

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hmm, palec dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt divny tohto roku. Okrem Djokovica uz tam nie je ziadny top hrac. Aj ten teraz hra vyrovnane s Ljubicicom. Vo finale bude kazdopadne minimalne jeden necakanany finalista uplne opacny turnaj ako Acapulco kde pre zmenu vo svrtfinale su vsetci najvyssie nasadeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem nad nim asi dneska už definitivně zlomil hůl a to jsem si myslel, že to bude jeho rok, tak to ani náhodou, to by musela bejt marodka špičky několik měsíců. Viděl jsem jenom druhej set, třetí už jsem nechtěl ztrácet čas, tak nevim, jestli se probral nebo jak to bylo. Včera to bylo asi podobný. Tam snad nejde ani o to, že je z formy. On se tam plouží, vůbec nehraje svojí hru, nehejbe se, nevim jestli ho něco bolí nebo se mu špatně dejchá, na podzim jsem měl pocit, že se chytá, ale je to pryč.

U Baghdy jsem si spravil chuť, ten hrál tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám ten pocit. Nedává tomu prostě všechnom, přijde na dvorec a myslí si, že vš půjde hladce. Hraje jak na tréninku, s takovým přístupem už fakt nikdy nic nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
nole hral fakt spatne, ale vsechny zapasy tady, uplne bez stavy, hrozne tezkopadne, fakt sem to prala jako troickymu, tak ljubicicovi, uvidime, co predvede dneska..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist