Čilič se v boji o Londýn dostane před Berdycha

29. 10. 2016, 19:52
Aktuality 29
ATP BASILEJ - Marin Čilič má po dnešku blíže k účasti Turnaji mistrů, než Tomáš Berdych. Na poslední postupovou příčku v boji o Londýn se před českého tenistu dostane díky dnešnímu postupu do finále turnaje v Basileji, když po boji udolal Němce Mischu Zvereva. O titul se utká v repríze finále US Open 2014 s Japoncem Nišikorim, který dokonce přežil mečboly proti Lucemburčanovi Müllerovi.
Marin Čilič

Marin Čilič v Basileji předváděl velmi dobrý tenis, v dnešním semifinále však narazil na Němce Mischu Zvereva, který hraje v životní formě. Tu potvrdil nejen včerejším skalpem světové trojky Stana Wawrinky, ale i dnešním výkonem proti Čiličovi. 

Devětadvacetiletý Zverev ve svém prvním letošním semifinále dlouho sahal po svém druhém finále a prvním na podniku ATP 500. Za stavu 6-4, 4-4 a 40-0 měl tři brejkboly, ale žádný nevyužil, stejně jako další za stavu 5-5. Sám do té chvíle neměl jediný problém při svém podání, ale Chorvat nevyužité šance potrestal. 

Čilič v dvanáctém gamu druhé sady proměnil hned svůj první brejkbol v zápase a vynutil si třetí dějství. To rozhodl brejkem na 5-3, a byť pak ještě musel bojovat o svůj servis, další drama už nedovolil a zvítězil 4-7 7-5 6-3.

Osmadvacetiletý Chorvat si tak v pondělí polepší v boji o Turnaj mistrů, neboť se posune o 10 bodů před devátého Tomáše Berdycha. Český tenista aktuálně držel poslední postupovou příčku, ale o tu před posledním turnajem (Masters 1000 v Paříži) přijde.

Čilič si navíc může polepšit o dalších 200 bodů, které by mu dveře do Londýna pootevřely ještě více. K tomu svěřenec Jonase Björkmana potřebuje vyhrát své 27. finále na okruhu ATP a získat 16. titul. Letos triumfoval zatím jen jednou, za to však poprvé v kariéře na podniku Masters 1000, když ovládl Cincinnati. 

Jeho posledním soupeřem v Basileji bude Kei Nišikori, s nímž sice prohrává ve vzájemné bilanci 4-7, ale nejdůležitější zápas s ním vyhrál, když ho předloni přehrál ve finále US Open a získal svůj jediný grandslamový titul. 

Nišikori měl dnes ještě větší potíže než Čilič. Lucemburčana Gillese Müllera zdolal 4-6 7-6 6-3 poté, co v druhé sadě za stavu 4-5 odvrátil dva mečboly . ten první skvělým topspinovým lobem. "Třásla se mi ruka," přiznal po utkání Japonec.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 2.151.985 dolarů
sobotní výsledky (29. 10. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Nišikori (3-Jap.) - Müller (Luc.) 4-6 7-6(3) 6-3
Čilič (4-Chorv.) - M. Zverev (Něm.) 4-6 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Kytka
Bohužel, vyhrál Čilič. A ten deb.lní komentátor si v tom ještě rochní. Musela jsem z toho hned po skončení utéct, protože mně hrozně štval. Kdyby někdo vymyslel u ovládače další čudlík, kterým by se dal vypnout komentátor a zvuk přitom zůstal. Tak ten bych ai používala nejčastěji.
Reagovat
smazaný uživatel
ja detto, ak komentuje Havrilla na NovaSport
Reagovat
smazaný uživatel
Změna trenéra spíše Tomášovi uškodila!je blbost aby neustále vylít v prvním kole Goran a jeho verze aby vylezl z komfortní zóny je asi blbost za mně osobně bych byl radši aby hrál pravidelně čtvrtfinále a ne aby prohrával s hráči hluboko pod ním je to při nejmenším ostudné pro hráče top ten a to už se taky pomalu končí.pariz a pomalý hard to je utopie a ještě k tomu zkur.scota v pavouku to už hraje jen pro lovaky a ne pro turnaj mistrů a to už citi i berda! poslední možností je Australan open se odrazit ode dna tam byl vždy výkonnostně perfektní a jestli ani tam ne tak gorane běž odkud jsi přišel!
Reagovat
gigin
Můra hraje o No 1. Jinak sračky sraček.
Reagovat
Kytka
Taky myslím, že mu to neprospělo. Myslela jsem, že mu pomůže zlepšit servis, což Tom potřebuje nejvíc. Ale vyletět hned jak blb.c na síť, když není útok připravený? To se mi nezdá. Zase chce Berdycha předělávat tak jako chtěl Valverdu - ten z něj zase chtěl mít obranáře. No dobře se to radí, ale jsem ráda, že má někdo stejný názor jako já.
Reagovat
Kytka
No jako vždycky, los Berďovi zase nepřál. Dokud byl Novak téměř neporazitelný, vždy ho vyfasoval na čtvrtfinále. Teď je neporazitelný Můra a kdo ho dostane na čtvrtfinále? Samozřejmě Tom.
Reagovat
janek_da
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s526x395/14563445_1069738656478129_7331096531325833798_n.jpg?oh=f4e5341440bee8c3b21e8843302ce756&oe=58A81190
Reagovat
Mayo
Berda by bol na TM len do počtu , tzv. fackovací panak
Reagovat
Tuttovka
No popravdě asi budu raději, když na TM pojede místo Berdycha Čilič, protože je lepší a v průběhu roku předvedl určitě lepší tenis než Tomáš. Porazil i dost kvalitních hráčů a s těmi nejlepšími hrát vyrovnané zápasy.
Reagovat
Fandina
Proti Čiličovi nic nemám, ale vadí mě u něj ta velká nevyrovnanost. Dovede zahrát super a pak udělá minelu aniž bych to čekala. Samozřejmě, že pokud se tam dostane, tak zaslouženě, ale raději bych tam viděla Berďu, právě kvůli tomu, že podle mě nedělá zbytečné chyby a hraje vyrovnaněji.
Reagovat
George_Renel
A nedopinguje.
Reagovat
Kytka
Taky bych tam viděla radši Berďu. Je dokonce možné, při Čiličově nevyrovnanosti, že v Londýně neuhraje ani set. Prostě je jak horská dráha. A tohle chce asi udělat Ivaniševič s Tomášem. No tak máme s mužským tenisem utrum. Pokud se Tom nechytí na AO, tak na léta nebude nic, nic, nic.
Reagovat
horska.kraslice
Tak jsem si říkala, jestlipak Pavlásek konečmě porazí Albota. A ne :-(
Reagovat
Kytka
Škoda. Udělat tak z Veselého a Pavláska jednoho. Veselý pobral víc talentu a Pavlásek zase odvahy. Jde aspoň do kvaldy na turnaje ATP a nešolíchá si jen loňské challengerové body jako Veselý.
Reagovat
Krisboy
Udělej s Berďi a Štěpce jednoho hráče a máme novou světovou jedničku.
Reagovat
svetova.dvojka
Jestli zítra Tsonga udělá Murrayho, ještě i on bude mít zajímavou šanci na turnaj mistrů, ale musel by uhrát minimálně finále a ještě spoléhat na ostatní výsledky, teoreticky je ve hře ještě i Goffin. To bude Paříž jako víno, Murray bude korunován jako světová jednička a boj o Masters jako řemen, úžasný vrchol tenisové sezóny kterou ozdobil pád Novaka Djokoviče, který přišel o všechny šňůry a rekordy a dobře mu tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Murray bude jednička jen proto že Djoko je v háji a Féďa s Nadalem total out
Reagovat
smazaný uživatel
Mary 10 rokov nebol konkurencia,az kym jeho matka konecne pochopila,ze je lepsie ak muza sikanuje muz
Reagovat
d@ve
Njn.. Kdo chce tam... pomozme mu kam??
Třeba Tomáš taky ještě zapojuje.. :)
Reagovat
d@ve
*zabojuje
Reagovat
Nola
rozdiel cini iba 10 bodov, ak zajtra vyhra, tak to bude mat Tom uz dost zlozite...
Reagovat
d@ve
Myslím, že to Key nepustí.. Snad.. :)
Reagovat
d@ve
*Kei.. Ach ty automatické opravy.. :D
Reagovat
Kytka
Tom si za to může sám. Vypadnout 3x za sebou v úvodním kole, to je trochu drsné.
Reagovat
tommr
jj zatím je tu pro Tomáše ještě malá šance, ale pokud by Cilic zítra získal titul tak už je to beznadějný. Ztrátu 210 bodů by už Tomáš v Paříži dohnat nemoh ...
Reagovat
janek_da
Když Marin zíra vyhraje, ale nakonec na TM postoupí Tomáš, tak to bude znamenat, že chytl formu. A by bylo jedině dobře.
Reagovat
Kozoroh
Každopádně Berdych potřebuje v Paříži dosáhnout lepšího výsledku než Čilič. Stejný mu stačit nebude.
Reagovat
tommr
s losem jakej má bude Tomáš ještě rád když v Paříži vyhraje aspoň jeden zápas ...
Reagovat
letityfanousek
a Marin vyhraje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist