Čilič si o třetí titul v Záhřebu zahraje s Melzerem

9. 2. 2013, 19:58
Aktuality 3
Marin Čilič porazil v semifinále obhájce loňského titulu Južného 4-6 6-4 6-3 a pokusí se v Záhřebu navázat na vítězství z let 2009 a 2010. Soupeřem domácího tenisty bude Rakušan Melzer, který porazil 7-6 6-3 Holanďana Haase.
Marin Čilič

Nejvýše nasazený hráč turnaje Marin Čilič nevykročil do semifinále dobře, když prohrál první sadu 4-6. O poznání lépe si vedl Chorvat v setu druhém. Svému soupeři velmi dobrou hrou nenabídl ani jeden brejkbol, sám využil šanci na brejk v sedmé hře a zvítězil 6-4.

V rozhodující sadě hned na úvod ztratil Južnýj podání v první hře, chybu však napravil ve hře číslo čtyři. Závěr duelu ale patřil favoritovi turnaje. Čilič získal další dva servisy obhájce titulu z loňského roku a vyhrál 6-3.

"Byl to náročný zápas, jak jsem očekával. Takový povrch mu (Južnému) vyhovuje, a dnes to bylo opět zřejmé," řekl Čilič. "Nedařilo se mi podávat, tak jak jsem chtěl, takže jsem musel hru měnit," dodal.

Ve druhém semifinále Jürgen Melzer úvodní sadu získal až v tiebreaku, předváděl však po celou dobu velmi dobrý tenis. Na servisu Rakušan uhrál gam hned čtyřikrát z šesti případů čistou hru. Robin Haase sice odvrátil čtyři brejkboly, ale Melzer podával bezchybně i v tiebreaku a vyhrál 7-2.

"Cítím, že se mi zápas vydařil. Zahrál jsem nejlépe na turnaji," řekl Melzer. "Po celou dobu prvního setu jsem cítil, že jsem lepší. Jen jsem prostě nedokázal využít šance. Neztratil jsem koncentraci a to se ukázalo v tiebreaku," dodal.

Postup do dvanáctého finále v kariéře Melzer potvrdil ve druhé sadě i přesto, že tentokrát ztratil jeden servis. Melzer bude v neděli usilovat o pátý titul na okruhu ATP.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 467.800 eur)
sobotní výsledky (09. 02. 2013)

Dvouhra - semifinále:

Melzer (4-Rak.) - Haase (Niz.) 7-6 6-3
Čilič (1-Chorv.) - Južnyj (3-Rus.) 4-6 6-4 6-3

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
troufnu si řict, že ho Marin přejede 2:0
Reagovat
Fandina
Oba jsou dobří, ale držím palce Jurgenovi!
Reagovat
smazaný uživatel
Ta fotka :D tak ta je tak 4 roky stará
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist