Čilič utekl Kližanovi ze čtyř mečbolů a ukončil sérii čtyř porážek

7. 5. 2019, 08:12
Aktuality 4
ATP MADRID - Marin Čilič byl jediný míček od páté porážky v řadě, na antuce v Madridu však proti Slováku Martinu Kližanovi přežil čtyři mečboly a po takřka třech hodinách hry postoupil do druhého kola. Dokonce sérii pěti porážek ukončil Rus Karen Chačanov. Souboj s Rogerem Federerem, který se na antuku vrací po třech letech, si zajistil Francouz Richard Gasquet.
Marin Čilič

Marin Čilič od postupu do osmifinále Australian Open odehrál sedm zápasů a během čtvrt roku si připsal jedinou výhru proti Dušanu Lajovičovi. Na antuku do Madridu dorazil se šňůrou čtyř porážek s Shapovalovem, Rubljovem, Pellou a Cuevasem. 

Až ve španělské metropoli. kde je jeho maximem třetí kolo, se po dvou měsících dočkal vítězného zápasu a na třetí pokus si připsal první antukovou výhru v sezoně. A to navzdory tomu, že byl proti Martinu Kližanovi, s nímž vyhrál všechny tři předchozí duely, čtyřikrát jediný míček od další porážky. 

Čilič získal první set a po brejku ve druhé sadě vedl 6-4 a 2-0. Do té chvíle nečelil brejkbolu, jenže pak soupeři nabídl tři šance, ani jednu neodvrátil, prohrál šest gamů v řadě a rozhodnout musel třetí set.

V něm třicetiletý Chorvat čelil v dlouhém gamu za stavu 5-6 čtyřem mečbolům, ale všechny se mu povedlo zlikvidovat a nakonec zvítězil po 2 hodinách a 50 minutách boje 6-4 2-6 7-6. V rozhodujícím tie-breaku neztratil ani jeden míček, což ve zkrácené hře dokázal teprve potřetí v kariéře.



Třináctý hráč světa Karen Chačanov na osmi z deseti letošních turnajů nezvládl svůj úvodní zápas a v posledních pěti duelech neuhrál ani set. Černou sérii ukončil až v Madridu, kde udolal 6-4 6-7 6-3 domácího Jaume Munara. Ve druhém kole dvaadvacetiletého Rusa čeká další Španěl Fernando Verdasco, se kterým se utká poprvé.

Naopak černé období nezlomil Ital Andreas Seppi, který prohrál za necelou hodinu hry snadno 3-6 1-6 s Francouzem Gaëlem Monfilsem a utrpěl sedmou porážku v řadě.



Federer se po třech letech vrací na antuku
Poprvé od května 2016 se na antuku vrací Roger Federer, který v předchozích dvou sezonách v období antukových turnajů odpočíval a připravoval se na trávu. V Madridu sedmatřicetiletý Švýcar začne soubojem s Richardem Gasquetem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 18-2, ovšem obě porážky s ním utrpěl právě na antuce. Francouzský tenista v prvním kole porazil 7-5 7-6 domácího Alejandra Davidoviche Fokinu.

Světová jednička a šampion z let 2011 a 2016 Novak Djokovič si znovu po třech týdnech zahraje s Taylorem Fritzem, kterého v polovině dubna přehrál v Monte Carlu, kde pak následně podlehl Daniilu Medveděvovi. Jednadvacetiletý Američan Fritz v Madridu vyhrál už tři zápasy, když na dvě výhry z kvalifikace navázal proti Bulharu Grigoru Dimitrovovi, kterého zdolal ve dvou tie-breacích.

 

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.279.270 dolarů
pondělní výsledky (06. 05. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Čilič (9-Chorv.) - Kližan (SR) 6-4 2-6 7-6(0)
Chačanov (11-Rus.) - Munar (Šp.) 6-4 6-7(5) 6-3
Tiafoe (USA) - Basilašvili (14-Gruz.) 6-7(8) 6-3 6-4
Monfils (15-Fr.) - Seppi (It.) 6-3 6-1
Verdasco (Šp.) - Albot (Mold.) 6-2 3-6 6-1
Gasquet (Fr.) - Davidovich (Šp.) 7-5 7-6(5)
Opelka (USA) - Carreňo (Šp.) 7-6(5) 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Kukuškin (Kaz.) 6-2 7-6(5)
Djere - Lajovič (oba Srb.) 6-4 6-4
Fritz (USA) - Dimitrov (Bulh.) 7-6(8) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
spaniel
Klizo, Klizo...ty vole. Ta tvoje hlava. Presne jsem vedel ze kdyz ty MP nevyuzijes, tak TB projedes, ale 7:0 je i na tebe moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Kokos to je. Měl jsem vsazenou jeho výhru za stavu 1:0 pro Čiliče, byl tam kurz snad 9. Dal jsem to za kilo, říkám to může vyjít, vidím 2x MB, čekám na notifikaci z livesportu, že je finito a připsání částky 900 Kč, podívám se za půl hodiny 2:1 Čilič.
Reagovat
turista
No jo a to se Čilič trápí. Ale není sám. Carreňo je antukový specialista a je na tom momentálně ještě hůř.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist