Čilič v Paříži poprvé přehrál Goffina a zajistil si letenku do Londýna

3. 11. 2016, 13:08
Aktuality 106
ATP PAŘÍŽ - Marin Čilič teprve na čtvrtý pokus poprvé zdolal svého neoblíbeného soupeře Davida Goffina. Podařilo se mu to v dnešním osmifinálovém zápase na turnaji Masters v Paříži. Belgičana přehrál 6-3 7-6 a zajistil si postupem do čtvrtfinále účast na letošním Turnaji mistrů. Ve čtvrtfinále čeká Chorvata Novak Djokovič, nebo Grigor Dimitrov.
Marin Čilič

Marin Čilič má skvělou formu. V hale se mu daří v posledních dvou týdnech náramně. Chorvat minulý týden triumfoval ve švýcarské Basileji a i v Paříži je zatím stoprocentní.

V prvním kole přehrál ve dvou setech krajana Iva Karloviče a dnes až ve čtvrtém vzájemném zápase premiérově zvítězil nad Davidem Goffinem.

Statistiky zápasu
Čilič - Goffin
11 esa 4
3 dvojchyby 8
60% 1. servis do kurtu 52%
33 vítězné míče 23
38 nevynucené chyby 38
11/16 hra na síti 4/6
4/7 brejkboly 3/6
čas: 1:53

Čilič v prvním setu dvakrát neudržel náskok brejku, díky lepšímu servisu ale nakonec sadu s jedním brejkovým rozdílem získal, Goffin se v úvodním dějství s úspěšností prvního podání do kurtu nedostal přes 50 procent.

Druhý set už byl o poznání vyrovnanější. Belgičan měl dokonce našlápnuto k tomu, aby duel poslal do rozhodující sady. Jediný získaný brejk ale ztratil čistou hrou a o vítězi druhého dějství musel rozhodnout tie-break.

V tom si pro diváky oba tenisté připravili pořádně dramatickou bitvu. Čilič měl za stavu 6-3 tři mečboly, první zkazil lehkým volejem na síti.

Goffin odvrátil celkem pět mečbolů Chorvata a vypracoval si setbol. Ten ale výborným forhendem po čáře vítěz US Open z roku 2014 zlikvidoval a pošesté už nezaváhal.

Nehrálo se jen o čtvrtfinále na podniku Masters v Paříži, ale také o kvalifikaci na Turnaj mistrů. Díky dnešní výhře je sedmým jistým účastníkem Marin Čilič.

Přidává se tak k Djokovičovi, Murraymu, Wawrinkovi, Raoničovi, Nišikorimu a Monfilsovi. Belgičanův sen zahrát si v Londýně se po první prohře s Chorvatem rozplynul.

Vítěz šestnácti titulů na okruhu ATP se vrcholu sezony zúčastní podruhé v kariéře. Před dvěma lety skončil při své premiéře v základní skupině.

"Posledních deset dní pro mne bylo úžasných. Dneska jsem hrál velice dobře. Chci to tak udržet a už se nemůžu dočkat návratu do O2. Moc to pro mne znamená, že jsem se znovu kvalifikoval," řekl osmadvacetiletý Čilič.

Poslední postupovou příčku momentálně drží Rakušan Dominic Thiem. Ten už je v Paříži ze hry venku a let do Londýna už mu může stornovat jen Tomáš Berdych, nebo Jo-Wilfried Tsonga.

Ani Turnajem mistrů však sezona chorvatské jedničky nekončí. V pátek 25. listopadu startuje pro rodáka z Međugorje finále Davis Cupu proti Argentině.

V pařížském čtvrtfinále Čilič narazí na Srba Novaka Djokoviče, s nímž prohrál všech čtrnáct vzájemných soubojů. Trojnásobný obhájce titulu, který hájí v závěru sezony post světové jedničky před Britem Andym Murraym, dnes svedl třísetový souboj s Bulharem Grigorem Dimitrovem. I když ztratil první sadu 4-6, další dvě získal 6-2 6-3 a osmnáctého hráče světa v sedmém vzájemném utkání pošesté porazil.

Andy Murray se může stát světovou jedničkou, pokud pařížský turnaj vyhraje a Djokovič nepostoupí do finále. Po středečním trápení s Fernandem Verdascem tentokrát skotský hráč neměl potíže, Francouze Lucase Pouilleho porazil 6-3 6-0 a ani ve třetím vzájemném duelu tak neztratil víc jak čtyři gamy.
Britovým čtvrtfinálovým soupeřem bude Tomáš Berdych, který v nočním zápase porazil domácího Gillese Simona.

• ATP MASTERS PAŘÍŽ •
Paříž, tv. povrch / hala, 4,300.755 eur
čtvrteční výsledky (03. 11. 2016)
Dvouhra - 3. kolo
Berdych (7-ČR) - Simon (Fr.) 6-4 6-3
Čilič (9-Chorv.) - Goffin (8-Belg.) 6-3 7-6(9)
Djokovič (1-Srb.) - Dimitrov (14-Bul.) 4-6 6-2 6-3
Murray (2-Brit.) - Pouille (13-Fr.) 6-3 6-0
Raonic (4-Kan.) - Cuevas (16-Urug.) 4-6 6-1 6-2
Tsonga (11-Fr.) - Nišikori (5-Jap.) 0-6 6-3 7-6(3)
Sock (USA) - Gasquet (12-Fr.) 6-2 3-6 7-5
Isner (USA) - Struff (Něm.) 6-4 6-7(4) 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

106
Přidat komentář
smazaný uživatel
O to víc musí mrzet ty předchozí porážky na třech turnajích v řadě. Stačilo by na jednom z nich udělat nějaký slušný výsledek. Nestalo se, takže teď se Tomáši předveď. Klepni adepta na No.1 a pro mě za mě si do toho Londýna klidně leť.
Reagovat
Mayo
Andy dnes nastúpi proti Berdovi asi zase premotivovany s cieľom zadupat ho do zeme ale uvidíme, sport vie byt všelijaký.
Reagovat
Marduch
A nejen šport.
Reagovat
Krisboy
No to bylo strachu, jsem vám to povídal, že ho smázne. Dneska to bude malinko těžší.
Reagovat
spaniel
Nebýt zraněný, vypadalo by to jinak.
Reagovat
Marduch
Porazit Murrayeho by byla větší senzace než prohra Djokera s Jiřinou. Tam to byl pro Djoka první mač na cihle a večer předtim se řádilo na otvíračce nálevny.
Reagovat
smazaný uživatel
nejdžív bere drogy a pak vyhrává to neni spravedliví mněl by jít před trybunál a tam ho potrestat velyce tvrdě až neůstupně todle do sportu dávno nepatčí
Reagovat
smazaný uživatel
ani nevym jestly si to pýchal anebo to jen čuchal
Reagovat
smazaný uživatel
to já bych sy toho rači ani nečuch to bych rači přestal hrád toby my hrdost nedovolyla bych se hambou propad a eště se utoho zubý jako by se nechumlelylo
Reagovat
smazaný uživatel
no neřikejte žeby ste sy to čuchly nabo píchly já tady rozhodně ne znam jednoho co furd něco hulý a tenis mu nejde vod ruk protože furd hulý jak prokoplej komýn to neni zdryvý na zdravý je to idocela čpatný na jemnou motoryku
Reagovat
tommr
dneska příjemně překvapil. Každá výhra nad Simonem je cenná i když Simon zřejmě dneska nebyl úplně fit. To ale není podstatný - důležitý je že Tomáš dobře zabojoval, postoupil do čtvrtfinále a udržel si tak šanci na TM. Ve čtvrtfinále ho ovšem čeká momentálně asi nejtěžší možnej soupeř proti kterýmu by byl i současnej Djokovic relativně snadnej soupeř. Třeba se ale stane nějakej zázrak a Tomáš si ten TM nakonec ještě vybojuje. Za tu letošní smůlu se zdravím by si trochu toho štěstí zasloužil ... :)
Reagovat
VlS
Překvapil
Reagovat
kada.tom
Tomáš dneska podal slušný výkon, zejména servis byl paráda :-)
Nicméně Simon byl limitovaný, v 1. setu si vzal MTO a bylo na něm znát, že nemůže bojovat úplně na plný plyn.

K QF ... pokud ho Tomáš zvládne, přeskočí Doma. Nicméně očekávat Tomášovu výhru proti aktuálně v nejlepší formě hrajícímu Andymu, který útočí na post světové jedničky je hodně divoké až troufalé. Samosebou se to stát může :-) Já tomu ale moc nevěřím, spíš bych to viděl tak, že v 1. setu Tomáš Andyho potrápí, ale set prohraje a 2. set už bude jasná záležitost. Tomášova účast v SF by mě hodně překvapila.
Reagovat
tommr
Murrayho by mohla ta vidina prvního místa trochu znervóznit. V takovýhle situaci kdy má post jedničky na dosah ruky je pokud vím poprvé ...
Reagovat
kada.tom
je, ale zase s Tomášem to nebude zápas, kterej by to rozhodl jestli bude nebo nebude světovou jedničkou ... a včera se čekalo, že to s Lucasem bude mít těžký a doslova ho popravil
Reagovat
PetaM
Doslova asi ne :D :D :D
Reagovat
Fandina
Simon nebyl tak urputný jako jindy, ale Berďa dneska hrál v pohodě a s přehledem. Gratulka a držím palce proti Andymu. Berďo pojď!!!

W/UE Berďa 28/16 Gil 8/25
Reagovat
Kytka
No Simon měl především potíže s kolenem a nezdálo se mi, že by simuloval. Být to Bagdatis, tak podává ruku po druhém gamu.
Reagovat
Fandina
Vím vím. Asi proto nehrál jako jindy.
Reagovat
Kytka
Ale servis měl dneska Tom parádní.Kdyby to tak šlo vždycky.
Reagovat
tommr
12 es a žádná dvojchyba je na dva krátký sety opravdu parádní číslo. Zopakovat to i zítra bude ovšem velice těžký, protože Murray je asi nejlepší returner na okruhu ...
Reagovat
Kytka
JJ 12:O na esa a 0:2 na dvojchyby.
Reagovat
darek.vrana
Baso, je to Šen-čen, ne Šen-cen, nemůžeme tě tady pořád jen chválit;-).
Reagovat
Lunej..
No a kdyz Tomas vyhraje, tak tu budu cist, ze proto, ze Simon byl limitovany. Mne to pripada blby, kdyz hrac ma bolesti a hraje.
Reagovat
Lunej..
Gratulka, jenze zase ceka Andy... des:)
Reagovat
Kytka
Jestli byl Simon zraněný, tak měl Berďa aspoň jednou po čase zase štěstí. A slušelo by se dodat, že štěstí přeje připraveným. jsem moc ráda, že vyhrál. Ale s Můrou to nevidím. Ten dnes přejel Poulleho. Aspoň podle výsledku to tak vypadá. Zápas jsem neviděla. Až ten obrat v zápasu Tsongy.
Reagovat
FulnekUltras
předposranost nebereme... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Uilojlzdt00
Reagovat
Lina
Ono to asi není jen tak, vzdát před domácím publikem.
Reagovat
kada.tom
Tomáš o podání přišel, aby o něj následně Simona zase připravil :-)
Reagovat
Fandina
A setík je doma. Pěkné, když přišel o podání v předposledním game, tak jsem to neviděla dobře a teď pohodička na returnu. Tak ještě jeden Berďo pojď!

A Goran v hledišti asi přináší štěstí. V Asii asi nebyl, že?
Reagovat
kada.tom
minimálně minulý týden ve Vídni byl a jak to dopadlo všichni víme ... v Asii, tuším, byl - v Shenzhenu jsem ho asi viděl
Reagovat
Fandina
tak díky, teď jsem si vzpomněla, že ve Vídni jsem ho viděla. V Asii si to nevybavuji.
Reagovat
Kytka
V Asii nebyl. Sám Berďa o tom mluvil, že jsou tak domluvení- byl tam jen kondiční a fyzioterapeut. Ani Esterka tam nebyla.
Reagovat
Fandina
V každém případě se na Gorana dívá dobře mně ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Berdyc esovic...servis parádní
Reagovat
smazaný uživatel
to ich vsetkych oblieka jedna firma?,maju rovnake tricka,Tsonga,Verdasco,Berdych...,vyzeraju ako soplosi na zakladnej,ktorym mamy nakupili teplaky v jednom obchode,zlaty Stepanek...
Reagovat
Lunej..
Ty taky nekam pospichas?
Reagovat
kada.tom
spíš je Simon zraněnej, i když teda Tomáš zatím skvěle servíruje :)-
Reagovat
Lunej..
Jo koukam na MTO, ale Tomas se rozjel.
Reagovat
d@ve
Teď mu asi soupeřovo MTO nepřijde moc vhod, leda že by skrečoval.
Reagovat
Fandina
Berďa se Simonem jsou na Nova Sport 2 komentuje Basa. Super!

Berďo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vďaka, ja čakám na NS1 a nič, tak môžem ísť spať. Ráno skuknem výsledok. :)
Reagovat
Fandina
tady je když tak stream
http://live.shwidget.com/static/freeplayer/4163781667378050.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som mala 1.set na streame a jedným okom striehla, či duel dajú do telky. Dali, ale na NS2 a ten nemám. Aspoň mi šiel v pozadí futbal Liberec. :D
No nič, hlavne, že sa Berdychovi zadarilo.
Reagovat
gigin
Mrkněte na tweet uživatele @TennisTV: https://twitter.com/TennisTV/status/794162454624436225?s=09
Reagovat
darek.vrana
Tomáš nebude v tv asi, co?
Reagovat
George_Renel
Od 23:00 na Novasportu.
Reagovat
darek.vrana
Fakt? Tak to je super, mají v programu jen fotbaly...
Reagovat
George_Renel
Říkali hned po skončení Liberce.
Reagovat
kada.tom
Potřetí se letos potkal s Lucasem Pouillem a potřetí dostal Francouz těžce naloženo. Dneska Andy naděloval dokonce i kanára, Francouzce totálně rozcupoval! No, další soupeř Simon nebo Tomáš (asi spíš Simon), každopádně Andy se zdá být momentálně neporazitelný. Jsem moc zvědav, kdy ho někdo porazí. Každopádně doufám, že v Paříži se tak nestane :-)

Andy dneska ušetřil síly, které vynaložil včera, kdy zbytečně prohrál set s Verdascem :-)
Reagovat
Mayo
Andy podľa očakávania fackuje.
Reagovat
smazaný uživatel
off topic dotaz. zrusili mi nova sport. viete niekto poradit nejake kanaly, ktore okrem nova sportu davaju atp 1000? Dik
Reagovat
anajka
Cez ktorého operátora si to mal?
Momentálne sa udialo toto: http://medialne.etrend.sk/televizia/nova-si-zgustla-na-malom-operatorovi-z-dubnice-vyhrala-sud-o-sireni-stanic.html
Uvidíme, ako sa to vyvinie u ostatných operátorov.
Reagovat
smazaný uživatel
antik tango tv v Kosiciach. zrusili nova sport, nie je a nebude v ziadnych ani rozsirenych balickoch :( tak neviem kde sledovat najlepsie atp 1000. grandslami chodia na eurosporte, ale 1000 nie
Reagovat
smazaný uživatel
Tango TV v Košicích. :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
unika mi nieco ? co je na tom smiesne?
Reagovat
Nola
Nova Sport nema vysielacie prava buduci rok na ATP, na tvojom mieste by som hladala providera, ktory ma v ponuke DigiSport, tento rok by som si na mesiac predplatila VOYO, maju v ponuke oba kanaly NOVASPORT
Reagovat
smazaný uživatel
vrele dik za serioznu odpoved Nola!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja hľadám, kto má v ponuke DigiSport. Najskôr som nechcela meniť, zdá sa však, že to budem musieť urobiť. Tiež mám radšej mužský ako ženský tenis. Mrkni, ktoré turnaje na ňom pôjdu.
http://www.digisport.sk/sprava/2211-digi_sport_jednotkou_vo_svete_bieleho_sportu/
Reagovat
kada.tom
Andy 6-3
Výkon zdaleka ne ideální, ale stačí to v klidu. Hlavně aby to dal ve 2. setech. Není čas na ztrácení sil.
Reagovat
d@ve
Pěkně Lucas. :) Dej Andymu co proto.. ;)
Reagovat
d@ve
No nevím, já tě tady pochválím a ty ten brejk nepotvrdíš.. :/
Reagovat
d@ve
Hm, tak nic no.. :D Tak snad někdy příště.. ;)
Reagovat
Kozoroh
Druhý zápas v Bercy má No1e úspěšně za sebou, ale výkon teda nic moc na Djokovy poměry. Na pět es připadlo pět dvojchyb, poměr winnerů-UE negativní 17-29. Pro vývoj celého zápasu byl klíčový třetí gem druhé sady, kdy Djoker potvrdil zisk brejku a od té hry Grigora k šancím nepustil.
Dalším soupeřem bude zítra Čilič, který se zdá být v dobré formě. No1e má však jednu silnou výhodu - H2H 14-0 proti Marinovi. Taková bilance se soupeři vyhání z hlavy těžko.
Reagovat
Marduch
Idemo dale:-)
Reagovat
Nola
ono je otazne, ako sa k tomu postavi Nole
Reagovat
turista
Novak musí zabrat a to lepší si schovává na další kola.
Reagovat
mkubis17
to je neuvěřitelnej deblista, ať hraje s kymkoliv poslední turnaje tak porazej téměř kohokoliv :D
Reagovat
kada.tom
Andy uhlídal servis z obtížema a hle, už vede 3-0 :-)
Reagovat
Krisboy
Pěkně si to teď povodil :)
Reagovat
Krisboy
Škoda, BabyFed už zdá se odpadá.
Reagovat
kada.tom
Grigor dneska jako Pablo ... senzačně sebral set ultrafavoritovi a pak dostane nářez
Reagovat
Mayo
Jeden set je malo.
Reagovat
Mayo
Podľa očakávania Noje jednoducho otáča. Noje si ide pre Paríž + Londýn, uz to pochopte
Reagovat
janek_da
my nechápem, že se zatím strefuješ do předpovědi
Reagovat
Kozoroh
Třetí gem druhé sady byl pro tuto sadu rozhodující - Novak se po odvracení BP a potvrzení brejku dostal na koně. Vyhráno však ještě nemá, podobný výkon musí předvést i v rozhodujícím setu.
Reagovat
Tuttovka
Hlavně aby se nezranil. Sice moc Noleho nemusím, ale zranění nepřeji nikomu.
Reagovat
Krisboy
Djokovi vrže koleno? No bóže, mě taky.
Reagovat
Kozoroh
Je to zmar. Od RG je No1e v křeči, nevidím v něm to zvíře, které si šlo sebevědomě za výhrou. Ani odpočinek a přechod do haly na tom moc nezměnil. Grigor hraje na své poměry výborně, ale Novak z konce sezóny 2015 by si s ním poradil bez větších problémů.
Reagovat
kada.tom
No, Novak ztrácí set ... Grigor hraje zatím velmi dobře a jestliže se nějak nezhroutí, má určitě šanci. Novak to bude mít těžký.
Reagovat
Mayo
V pohode otoci
Reagovat
smazaný uživatel
neotočí, víc věřím Grigorovi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jen mi Dimitrov proti Djokovičovi tolik připomíná Rogera? :) Moc pěkný tenis od obou, po dlouhé době vidím pořádnej tenis, krom TM v Singapuru ;)
Reagovat
kada.tom
Grigor se dneska dobře vyspal a Novak je takový ... pořád stejný po tom RG, takový neslaný nemastný
Reagovat
Krisboy
Proč se jen Dimitrovovi říká (říkalo?) Malý Federer? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ne asi :P to vím, že se mu říkalo Baby Fed, pak MOAT (most overrated of all time) a teď vidím, že konečně se zase našel a něco předvádí, tak jen do toho, může už dnes sesadit Noldu z trůnu, pokud vím ;)
Reagovat
kada.tom
no, pokud dnes Novak prohraje, musí Andy vyhrát dnes s Pouillem a zítra se Simonem/Berdychem ...
Reagovat
smazaný uživatel
dík za info ;) já teď nemám moc čas sledovat tenis, detailněji určitě ne, takže se to hodí, ale o tom, že je to těsný vím dobře, Andymu to přeju :))
Reagovat
Krisboy
Jo - díky za opravu. Nebylo to Malý Fed, ale Baby Fed. Asi jsem si to spletl s Malým Mozartem Rosickým :) Každopádně Grigor to přízvisko údajně nemá rád.
Reagovat
smazaný uživatel
bez Kohlschreibera, škoda

http://sport.aktuality.sk/c/244683/peugeot-slovak-open-kohlschreiber-sa-zranil-volna-karta-pre-lukasa-kleina/
Reagovat
tommr
potřebuje k postupu na TM i nadále dojít v Paříži aspoň do semifinále. Po dnešní výhře Cilice se změnilo jen to, že by se tam dostal na úkor Thiema. Vzhledem k tomu, že Tomáše čekají Simon a Murray je to ale stejně jen utopie ...
Reagovat
Krisboy
Simona Tom dá s prstem v nose. Můra Toma dá s oběma :)
Reagovat
Kytka
Já pochybuji už i o Simonovi. pro třetí kolo by bylo lepší cokoliv jiného, než tenhle běhavec. navíc Tom po nemoci, bez formy. Předevčírem se mi zdál uštvaný ke konci zápasu i se Sousou.
Reagovat
kada.tom
Tomáš to bude mít se Simonem těžký, minulý týden hrál ve Vídni hodně dobře ... akorát teda nechápu, jak všichni počítaj s tím, že Andy vyhraje nad Lucasem, vůbec to tak dopadnout nemusí
Reagovat
tommr
Murray dneska žádný překvapení nedopustí. Včera měl sice namále proti Verdascovi, ale o to větší pozor si dá dneska proti Pouillemu ...
Reagovat
Mayo
Verdasco je pánko, Puj nebude ani náhodou tak náročný super.
Reagovat
Krisboy
Verdasco na Můru asi umí. Tenkrát při Můrově cestě za prvním Wimbledonem ho nikdo nepotrápil tak jako on. Před 2-3 rokama na French Open se s ním taky hodně nadřel.
Reagovat
Kozoroh
Před třemi lety Murray na FO nehrál a před dvěma ho do pěti setů dostal Kohlschreiber. S Verdaskem sice hrál taky, ale porazil ho ve třech setech.
Reagovat
Krisboy
Ano, bylo to sice ve třech, ale velice velice těsných setech. Dost to tam tenkrát i jiskřilo, hádky s rozhodčím, time violation warningy, vzteklej Můra a tak...
Reagovat
Mayo
Z toho zápasu si hlavne pamätám Andyho BH, ktory parádne slapal
Reagovat
Krisboy
Bylo to OF 2014. 6:4, 7:5, 7:6.
Reagovat
Larsson
A jak že na tom jsou se zdravím všichni hráči, co jsou před Berdychem na TM? Je jasné, že Nadal nejede. Ale někde jsem myslím snad před měsícem četl, že někdo z nich by možná mohl zvažovat, jestli na Turnaj mistrů jet nebo nejet. Bohužel už nevím o koho šlo nebo si to pletu. Je zkrátka reálné, že by se dostal do hry z pozice náhradníka?
Reagovat
kada.tom
No to teda nevím, pořád zraněnej je Monfils, ale myslím, že v Londýně bude chtít hrát. Letos laboroval i Milos, ale ten si to taky asi nebude chtít nechat ujít. To samé Dom (pokud se nakonec kvalifikuje).
Reagovat
Fandina
Nejlepší by bylo, kdyby teď už v Paříži vyhrával, tak by tam byl jako osmý, bez Rafy, který nejede. Jenže teď Simon, pak Andy ... hrůza :( a titul by nesměl vyhrát Tsonga.
Reagovat
kada.tom
Tak dvojitá gratulace. Jednak k první výhře nad Goffinem (na čtvrtý pokus) a jednak k letence na Turnaj mistrů do Londýna. Sezóna to byla vcelku dobrá, zdobí jí hlavně ty tituly z Cinci a Basileje. V Londýně to vidím maximálně na postup ze skupiny, ale tak může se Marin zbláznit jako před dvěma lety v New Yorku :-D

Marin tak nebude chybět na dvou vrcholech sezóny, krom Londýna bude hrát i doma v Záhřebu finále DC. Tam bude mít s týmem slušnou šanci.
Reagovat
Fandina
Čilič porazil Goffina na čtvrtý pokus a zrovna když to co nejvíc potřeboval. Byla to přetahovaná, ale dokázal to a gratulka k TM.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist