Čilič v Queensu porazil i druhého amerického soupeře. Nišikori v Halle skrečoval

22. 6. 2017, 15:16
Aktuality 27
Marin Čilič zvládl na prestižní akci ATP 500 v londýnském Queen's Clubu i druhý zápas. Vítěz ročníku 2012 si po výhře nad Johnem Isnerem v boji o čtvrtfinále poradil 6-0 6-4 se Stefanem Kozlovem. Na druhém podniku série ATP 500 v německém Halle skrečoval po pěti gamech Kei Nišikori, který do čtvrtfinále poslal talentovaného Karena Chačanova.
Marin Čilič

Marin Čilič zatím na akci ATP 500 v londýnském Queen's Clubu jako jeden z mála favoritů potvrzuje svou roli. Již v prvním kole skončili z nasazených hráčů obhájce titulu Andy Murray, Nick Kyrgios, loňský finalista Milos Raonic a Stan Wawrinka. V kole druhém se k výčtu přidal Jo-Wilfried Tsonga.

Šampion z roku 2012 a loňský semifinalista si v prvním kole ve dvou setech poradil s Johnem Isnerem a nezaváhal ani dnes proti dalšímu Američanovi Stefanovi Kozlovovi.

O devět let mladšímu soupeři nedal šanci hlavně v úvodním dějství, v němž americkému kvalifikantovi za 25 minut hry nadělil "kanára".

Druhá sada byla sice o poznání vyrovnanější, nicméně favorizovaný Chorvat nečelil v zápase ani jednomu brejkbolu a o svém postupu rozhodl v sedmém gamu, kdy Kozlova počtvrté brejknul. Utkání poté zakončil čistou hrou na servisu.

V cestě k úspěšné obhajobě loňského semifinále bude čelit Donaldovi Youngovi. Do třetice tak narazí na Američana. S aktuálně 55. hráčem světa se světová sedmička utkala dvakrát. Poslední duel proběhl předloni v Tokiu, kde zvítězil ve třech těsných setech Čilič.

Tomáš Berdych, jenž už včera zvládl bitvu s mladým Kanaďanem Shapovalovem, se ve čtvrtfinále utká s Felicianem Lópezem (h2h 6-7), se kterým minulý týden prohrál ve stejné fázi turnaje ve Stuttgartu. Španělský tenista si dnes ve druhém kole poradil 6-1 7-6 s Francouzem Jeremym Chardym.

Již včera mezi nejlepší osmičku postoupili kromě Berdycha také Grigor Dimitrov, na trávě letos neporažený Gilles Müller a Donald Young.

• ATP 500 QUEENS •
Londýn, Velká Británie, tráva, 1,966.095 eur
čtvrteční výsledky (22. 6. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Čilič (4-Chorv.) - Kozlov (USA) 6-0 6-4
Querrey (USA) - Thompson (Austr.) 7-6(3) 3-6 6-3
Medveděv (Rus.) - Kokkinakis (Austr.) 6-2 6-2
F. López (Šp.) - Chardy (Fr.) 6-1 7-6(4)


O moc lépe na tom nejsou nasazení hráči ani na dalším podniku série ATP 500 v německém Halle. V prvních kolech vypadli Albert Ramos, Gaël Monfils a Dominic Thiem. S turnajem se dnes ve druhém kole rozloučil také jeden z největších favoritů Kei Nišikori.

Japoncovo působení na německé trávě už třetí rok po sobě ukončily zdravotní problémy. Předloni v semifinále skrečoval Andreasovi Seppimu, loni nenastoupil k osmifinálovému duelu s Florianem Mayerem a letos v boji o čtvrtfinále po pěti gamech pro bolesti zad vzdal Karenovi Chačanovovi.

Ruský talent si tak hned při své premiéře v hlavní soutěži travnatého podniku ATP zahraje čtvrtfinále. V něm vyzve překvapení turnaje, krajana Andreje Rubljova, s nímž má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Rubljov naplno využívá divoké karty, kterou obdržel od pořadatelů. Další ruský talent dnes v ruském derby přehrál zkušeného Michajla Južného a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále akce ATP.

Mezi nejlepší osmičku již včera postoupili nasazení Roberto Bautista a domácí Alexander Zverev. Ti si to spolu rozdají o semifinále. Třetí čtvrtfinálovou dvojici tvoří nenasazení Richard Gasquet a Robin Haase.

Tu poslední vytvořili osminásobný šampion Roger Federer s obhájcem titulu Florianem Mayerem , kteří se střetnou už poosmé a z toho posedmé v Halle.

Švýcar si dnes poradil s domcím Mischou Zverevem, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný duel bez ztráty setu. Mayer, který devíti z předchozích jedenácti letošních turnajů vyhrál jen dvě utkání, zdolal Lucase Pouillea a přerušil  jeho letošní neporazitelnost na trávě.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 1,966.095 eur
čtvrteční výsledky (22. 6. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Federer (1-Švýc.) - M. Zverev (Něm.) 7-6(4) 6-4
Chačanov (Rus.) - Nišikori (3-Jap.) 3-2 / skreč N.
Mayer (Něm.) - Pouille (6-Fr.) 6-7(6) 6-4 6-3
Rubljov (Rus.) - Južnyj (Rus.) 6-0 3-6 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Nola
valcuje nadalej, australani zial dnes mali letecky den...
Reagovat
smazaný uživatel
A zvalcuje i tomase...
Reagovat
Krisboy
No fucking way!
Reagovat
sprchon
Taky si myslím.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Nola
videla si tu fanynku v hladisku? mas aj ty take?
Reagovat
anajka
Akurát som písala kamarátke, s ktorou pôjdeme v septembri na Laver cup, či si také nedáme urobiť. :)
Reagovat
a.magerova
Nekoukala jsem úplně důsledně, takže nevím cos přesně viděla, ale většinou bývaj tyto:

http://l7.alamy.com/zooms/481ab689e33d4d72b3d632affefdc80d/london-uk-07th-nov-2013-london-uk-07th-nov-2013-federer-fan-wearing-dhdwhf.jpg

Ale na netu jsem našla i jiné... :-))

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTKKeAqGFIDzcyt9aNAbw16ogc9DxPZ8okFM-ZnGwoUkbTWeziO

http://c1.cowcow.com/img/4-54456426-0-1-1

http://www.cafepress.com/+i-love-roger+gifts
Reagovat
anajka
Áno, fanynka mala tie červené s logom RF. Dík za obrázok. :)
Reagovat
Nola
tie s monogramom - c.1, kde si pozerala nechapem, ta postarsia dama bola stale v zabere, obdivujem, ja by som na take nieco nikdy nenabrala odvahu, jedine tak siltovku s monogramom na hlave
Reagovat
a.magerova
No... ty červené jsou rozšířené hodně, má je už roky dost žen při Rogerových zápasech, takže už to tak ani nevnímám.... ale když hrál Roger minulé kolo s Japoncem Sugita, tak je měly i mladé Japonky v hledišti a to mi připadlo takové milé... :-))

Tak celkem by nebyl problém si je vyrobit doma, ale asi si na září a LC spíš pořídím umělé bradavky, ty budou rajcovnější... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
vlastní???
Reagovat
MartinPa
To má, ale s logem RF sou lepčí
Reagovat
a.magerova
Reagovat
VlS
Nishi, měl by si nechat vytetovat na čelo " pozor sklo, neklopit"
Reagovat
EllNino
Mayer nepřeleze letos 1. kolo, ale v Halle se zase chytne ... inu genius loci :D
Reagovat
Krisboy
Koukám, že dnes bude repete melbournského souboje GOAT vs. Misha. Tak jsem zvědav. Jestli Roger není úplně v pohodě, mohl by ho Misha dát.
Reagovat
Pe3k
Rogerovi věřím, přesto to může být zajímavé.
Reagovat
Krisboy
Trapák Nishikori. Dvacátá skreč v sezóně.
Reagovat
Nola
on nemoze za to, ze je taky nachylny na zranenia, na tomto turnaji predvadza skrece pravidelne, divim sa, ze tam vobec startuje, ak mu nesedia podmienky
Reagovat
Krisboy
Tak dělá něco hodně špatně v přípravě nebo ve výživě, tohle prostě není normální.
Reagovat
sprchon
Tak tak. Je blbost říct, že za to nemůže. Každej strůjcem svého štěstí. ;)
Reagovat
a.magerova
V roce 2014 dohrál zápas až dokonce.... a dokonce mohl hrát i po proměněném MP, kdyby moooc chtěl... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=njvK_EII2GI
Reagovat
gigin
Na pátém travnatém turnaji v řadě Nishi nedohrál (nebo ani nerozehrál) zápas kvůli zranění. Celkově je to 24. skreč jeho kariéry..
Reagovat
Krisboy
Rekord?
Reagovat
Nola
Kei bude na 99 percent nalosovany v Andyho stvrtine vo Wimbledone, prial si schodny zreb :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist