Čilič v Šanghaji dohrál, vyřadil ho Karlovič

6. 10. 2014, 15:11
Aktuality 44
Chorvatskému tenistovi Marinu Čiličovi se od jeho úspěchu na US Open dál nedaří. Devátý hráč světa dnes v Šanghaji nestačil na svého krajana Iva Karloviče, který zvítězil 7-5 2-6 7-6 a připravil tak Čiličovi druhou porážku v řadě.
Marin Čilič

Marin Čilič v minulém týdnu v Pekingu na prvním turnaji po životním úspěchu z New Yorku vypadl ve čtvrtfinále a nyní v Šanghaji si mohl pojistit premiérovou účast na Turnaji mistrů. V pořadí pro Londýn je šestý hned před Tomášem Berdychem, který v Šanghaji také startuje.

Chorvatský tenista ale hned v úvodu turnaje narazil na krajana Iva Karloviče, který dnes předvedl, jak umí být nebezpečný. Karlovič musel v prvním setu odvracet jediný brejkbol a sám stihnul zaskočit favorita při jeho servisu ještě před zkrácenou hrou. Druhá sada patřila jasně Čiličovi, který díky dvěma brejkům vybojoval rozhodující set. V něm už ale 31. hráč světa při svém podání znovu dominoval, v tie-breaku nechal Čiliče uhrát jen dva body a po dvou a čtvrt hodinách si připsal cennou výhru.

"Minulý týden jsem se cítil po US Open vyčerpaný, teď už je to lepší. Ale s Ivem je to vždycky velký risk: jde do toho po hlavě a buď berete všechno, nebo nic. Na konci jsem bohužel nebyl schopný sebrat mu servis, což je v zápasech s ním vždycky ošidné," řekl Čilič, kterému Karlovič nasázel 20 es.

Tomáš Berdych má v úvodním kole volný los a ve druhém narazí na Richarda Gasqueta, který dnes vyhrál francouzský duel nad Jeremym Chardym 7-6 6-2. Český tenista může Gasquetovi vrátit porážku ze zářijového semifinále Davis Cupu v Paříži a vylepšit si celkově nepříznivou vzájemnou bilanci.

Ještě více es než Karlovič si dnes v Šanghaji připsal John Isner. Světová čtrnáctka jich Španělovi Pablu Andújarovi nastřílela 22 a dvouhodinovou bitvu Isner vyhrál 7-6 1-6 a 6-3.

"V Pekingu se mi minulý týden dařilo skvěle," řekl po utkání Američan, kterého v čínské metropoli vyřadil Tomáš Berdych. "Odehrál jsem moc dobrý turnaj. Ve čtvrtfinále jsem dostal nařezáno, ale hraju teď dobře. Tady jsem pořád ve hře, jsem rád, že si ještě nemusím balit kufry. Pořád se snažím mít dobré výsledky i mimo Státy a teď mám pocit, že se mi to zatím daří," dodal.

V Šanghaji se tento týden představí všechny hvězdy včetně Novaka Djokoviče, Rogera Federera a Rafaela Nadala. Ti se na jednom turnaji sešli poprvé od Wimbledonu.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 6,521.695 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (Chorv.) - Čilič (9-Chorv.) 7:5, 2:6, 7:6 (7:2)
Dimitrov (10-Bul.) - Istomin (Uzb.) 6:3, 6:3
Isner (13-USA) - Andújar (Šp.) 7:6 (7:5), 1:6, 6:3
Mónaco (Arg.) - Sousa (Portug.) 6:2, 7:6 (7:4)
Džazírí (Tun.) - Young (USA) 7:5, 6:4
Lu (Tchaj-wan) - Granollers (Šp.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:2
Sock (USA) - Tomic (Aust.) 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
EllNino
Jak super, výhra nad Bernardem se počítá :) jen tak dál
Reagovat
Denis92
Neviete nahodou niekto, ci sa tento rok TM bude hrat klasicky rovnaka skupina v jeden den alebo sa bude pokracovat v tom minulorocnom experimente, ked sa hrali v jeden den zapasy vzdy z inej skupiny?
Reagovat
Cico93
prečo nehra?
:((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
V Tokiu se zranil.. Něco s předloktím.
Reagovat
Cico93
tak hlavne nech je na DC 100% fit.
Reagovat
smazaný uživatel
copak, fandíš Francouzům? doufám, že chceš jen kvalitní obsazení :)
Reagovat
Cico93
tu sa neviem rozhodnúť
Tsongu a Rogera mám veľmí rád.
Wawinku a Monfilsa teda vôbec nemusím to neviem komu viac priať či RF alebo Tsongovi...ale veľmi sa teším na to finále. To bude najlepšie finále DC za posledne roky.
Reagovat
smazaný uživatel
taky mám Tsongu ráda a Monfils umí pobavit, ale přeju to za všech okolností Švýcarům, pro mě je Fedrinka srdcovka, taky se na to hrozně těším, snad to opravdu bude jedno z těch lepších finále DC :)
Reagovat
Kozoroh
Kdy se naposledy na TM nekvalifikoval GS vítěz (libovolného majoru)?
K vyřazení Čiliče - superforma z New Yorku je ta tam. Jak bylo ještě před pár týdny jasné, že Chorvat na TM scházet nebude, tak se nyní situace zamotává. Pokud to trio Berdych, Raonič, Murray myslí vážně s účastí v Londýně, měli by zaváhání Čiliče využít.
Reagovat
smazaný uživatel
Stále má pohodlný 400b. náskok..Ak to chce Murray, Ferrer, či Dimitrov využiť, všetci traja by museli uhrať jedno SF a jedno QF Masters 1000..A Cilic by musel v Paríži vypadnúť opäť v prvom kole..Podľa mňa nereálne, Cilic tam bude.
Reagovat
Roger_Federer
Stejně je zajimave, jak Wawrinka i Cilic uhráli životní výsledek a zcela jim nezůstala forma.
Reagovat
Cico93
to je natom celom to najsmútnejšie.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužiaľ to dokazuje výraznú zhodu šťastných okolností v priaznivú dobu..Nishikori je v tejto sezóne kompaktnejší, vyrovnanejší, no paradoxne bez GS.
Reagovat
Davor1
U Wawrinku je to ale jeho celkových charakterom, on má obrovské kvalitatívne rozpätie (keď hrá na vrchole možností tak môže vyhrať s kýmkoľvek a naopak, keď nemá deň a vyhadzuje sa tak rupne aj s Itom...) a tá nekonzistencia proste k nemu patrí, aj vďaka tomu vyhral GS...Ferrer alebo Berdych majú to rozpätie menšie, ale Wawrinkov strop nedosahujú...

Čilič hrá túto sezónu konzistentne, to, že prehral v QF s Murraym nie je žiadny výpadok formy, s Karlovičom to pobabral, ale to neznamená, že je hneď mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, Wawrinka keď má deň, tak radosť pozerať..Jeho štýl je však celkovo riskantný, proste je malá šanca, že si za celý turnaj nevyberie deň blbec..

S Cilicom taktiež súhlasím, zatiaľ to sú predcasné závery, osobne mu však na dlhodobé etablovanie v špičke proste neverím.
Reagovat
Davor1
Ja zas Čiličovi verím, že sa bude pohybovať niekde na konci desiatky, od 8-10 miesta...predovšetkým preto, že Tsonga sa tam už takmer isto nevráti, Ferrer má tiež nakročené vonku a Berdych to bude mať takisto veľmi veľmi ťažké sa udržať. Z tej druhej várky má potenciál na desiatku prakticky len Gulbis, tiež by sa tam mal vrátiť po zranení Delpo, Gasquetovi už neverím...Čilič bude aj naďalej vyhrávať tie menšie 250-tky, štvrťfinále GS a Masters a to mu bude na 9-10 miesto dlho stačiť...a kým sa tam dostanú Kyrgios alebo Thiem, tak to tam už zase nebude Roger so Stanom ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepovedal by som, že Tsonga povedal posledné slovo..Taktiež čakám stále na Monfilsa, podla mna má na TOP 10..Cilica vidím niekde od 10-14, moj nazor..

A Roger?..Hoci starne, ale na TOP 10 to bude naveky :)
Reagovat
Roger_Federer
Neverim tomu, ze Roger nebo Rafa, Nole budou koncit karieru mimo top 10.
Reagovat
Denis92
Ja si skor myslim ohlacom Cilica, ze US Open bol z jeho pohladu "vykrik do tmy" a nic podobne uz nezopakuje. Podla mna bude uspech ak sa dlhodobejsie udrzi v TOP10, ale na nejake velke turnajove triumfy to nevidim.

Stan aj ked ukazal ze vyspel coho vysledkom je vyhra na GS a dalsie cenne triumfy, tak stale ma svoje kolapsy, ktore mu stoja v ceste za dalsimi triumfami. Avsak moze byt spokojny, pretoze vyhral GS a drzi sa v TOP4 uz dlhsiu dobu.
Reagovat
Kozoroh
Když už jsi zmínil Dimitrova, tak ten rozhodně není bez šance. Napsal jsi, že potřebuje uhrát jedno SF a jedno QF na zbylých dvou 1000. Jenže si nebral v úvahu 250 v Stockholmu a 500 v Basileji. Zde bude Fedex mladší hrát v období mezi Šanghají a Paříží. Pokud se juniorovi podaří vyhrát Stockholm, Basilej a na 1000 uhraje SF & QF, tak Čiličovi nepomůže ani finále v Paříži-Bercy...
Reagovat
Davor1
myslím, že v 2002 sa nekvalifikoval Thomas Johansson (víťaz AO), ale nakoniec tam hral ako náhradník za zraneného Agassiho...

predtým asi v 98-om roku Korda, ktorý vyhral AO a potom bol pozitívne testovaný na doping a dostal stopku, plus ukončil kariéru...

Čilič to má skoro isté...
Reagovat
Cico93
už tu nechodi čo?:(((
Reagovat
smazaný uživatel
a kde tys byl? ;)
Reagovat
Cico93
ja nikde, už som to pisal montymu vedľa v článku, ale J.M. už ani vtedy tu nechodil :((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
jo zrovna to čtu :D chápu tvoji nechuť sem přispívat, akorát to plno lidí odradilo sem vůbec chodit, ale mě ne, třeba dneska by mě docela zajímal názor J.M. na Dimitrova :)
Reagovat
smazaný uživatel
A prečo nechodí, nejak som to nezachytil..
Reagovat
Cico93
neviem fakt:((( jeho komenty boli super snáď sa tu vráti!
Reagovat
Davor1
predovšetkým kvôli Fandine a tým hlúpym žabomyšacím vojnám, tiež podozrenia, že má niečo spoločné (Fandina) s Adminom alebo majiteľmi stránky...
Reagovat
Roger_Federer
Nejvetsi lahudka pro zkusene oko byl dneska zapad Jaziri-Young...Kvalifikant v kurzu 2.9..
Reagovat
Cico93
skôr si to nemohol napísať? najlepšie pred zápasom:)
Reagovat
Roger_Federer
beru 35% :)
Reagovat
Cico93
:(
Reagovat
Davor1
ani sa mu nečudujem, on bol o triedu pred ostatnými (čo sa tenisových znalosti aj prejavu týka) a na jeho mieste by ma tiež nebavilo sa tu naťahovať s idi*tmi (nebudem radšej menovať...) o totálnych ičovinách...
Reagovat
Davor1
mala byť reakcia na Cicovu otázku o JM :(
Reagovat
Cico93
jj presne.
Reagovat
tommr
vyřazení Cilice je pro Tomáše dobrá zpráva hned dvakrát. Zvyšuje to jeho šance na postup v Šanghaji a dává mu to i nečekanou šanci na předstižení Cilice v Race ... :)
Reagovat
kada.tom
ono jestli Marin nabo Karlovic ... oba má Tomáš "velmi" rád
Reagovat
smazaný uživatel
jo no. A ještě nevyhrál první zápas. Což taky nebude žádnej čaj :D
Reagovat
tommr
pokud by Tomáš nedokázal Gasqueta porazit ani tentokrát tak asi opravdu nemá na TM co pohledávat ...
Reagovat
smazaný uživatel
První krok je hotov.... Ehm, a dalších mnoho jich zbývá.
Reagovat
hatatytla
Chtěl bych mít sebevědomí Johna, to tom co předvedl s Berdychem, řekne že hrál dobře.:D
Reagovat
tommr
on ale neřek, že hrál dobře v zápase s Tomášem. Dobře hrál v ostatních zápasech a to je fakt. Nebo si myslíš, že porazit hráče jako jsou Giraldo nebo Robredo je něco lehkýho? :)
Reagovat
Buldozer88
bože, Tommre, kdyby si zápas s Robredem viděl, tak nikdy nenapíšeš takovou pitomost!
Reagovat
Buldozer88
Isner hraje dobře, haha Johne :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist