Čilič získal letos už druhý titul. Debl v Záhřebu vyhrál Damm s Lindstedtem

8. 2. 2009, 19:19
Aktuality 1
ATP ZÁHŘEB - Dvacetiletý Chorvat Marin Čilič se letos dočkal už druhého titulu, když k triumfu z Čennaí přidal také vítězství na domácím podniku v Záhřebu, kde dnes ve finále porazil krajana Ančiče. Soutěž deblistů ovládl nejvýše nasazený pár Damm/Lindstedt.
Marin Cilič

Marin Čilič letos vyhrál úvodní podnik sezony v Čennaí a na Australian Open se po dobrých výkonech dostal do osmifinále. Slušnou formu potvrdil i na domácím podniku v Záhřebu, kde bez ztráty setu prošel až do finále. V něm narazil na krajana Maria Ančiče, který včera po více než tříhodinové bitvě udolal Jana Hernycha.

Dnešní čistě chorvatské finálové střetnutí začalo hned několika brejkboly. Ančič však v prvním gamu ani jeden ze sedmi nevyužil, čehož musel později litovat. Podobně dopadl i Čilič, který však svou třetí možnost k prolomení soupeřova servisu ve čtvrtém gamu proměnil. Dvacetiletý Čilič sice za stavu 5-1 poprvé ztratil i své podání, ale zisk první sady si už vzít nenechal.

O čtyři roky staršímu Ančičovi začaly docházet síly a hned na úvod druhého setu znovu ztratil podání. Do zápasu se ještě dokázal vrátit, ovšem v deváté hře počtvrté neodvrátil hrozbu ztráty servisu a na čtvrtý titul v jedenáctém finále nedosáhl. Mrzet ho mohlo hned deset neproměněných brejkbolů.

Naopak Marin Cilič vyhrál i ve svém třetím finále a zítra se v žebříčku posune poprvé na lepší než dvacáté místo.

Damm získal 39. deblový titul
Český tenista Martin Damm získal na turnaji v Záhřebu 39. deblový titul v kariéře. Spolu se Švédem Robertem Lindstedtem dnes porazili čtvrtý nasazený německo-nizozemský pár Christopher Kas a Rogier Wassen 6-4 6-3 a získali stejně jako Cilič už druhý letošní titul.

Šestatřicetiletý Damm a jeho nový partner Lindstedt, kteří v Chorvatsku startovali jako nejvýše nasazená dvojice, navázali na lednový úspěch z turnaje v Aucklandu. Za vítězství získali prémii 22.750 eur.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, hala / tv. povrch, 450.000 eur) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Čilič (2-Chorv.) - Ančič (7-Chorv.) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Damm/Lindstedt (1-ČR/Švéd.) - Kas, Wassen (4-Něm./Niz.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čilič je bombarďák, paří do světové desítky, je jenom otázka času, kdy se tam probije...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist