Clément zůstává kapitánem Francouzů, Noah funkci nedostal

2. 12. 2014, 15:04
Aktuality 0
Arnaud Clément zůstane kapitánem daviscupových finalistů z Francie další dva roky. O funkci měl velký zájem další bývalý tenista a poslední francouzský grandslamový vítěz Yannick Noah, hráči a národní federace ale dali důvěru dosavadnímu kapitánovi.
Profily hráčů
Arnaud Clemént (© daviscup.com)

"Jako obvykle jsme to nejprve konzultovali s hráči," uvedla federace v prohlášení k otázce kouče pro Davis Cup. V něm letos Francouzi v semifinále porazili český tým, ve finále podlehli doma v Lille Švýcarům s Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou 1:3.

Francouzská tenisová federace dala Clémentovi přednost před Yannickem Noahem, vítězem French Open z roku 1983. Někdejší třetí hráč světa minulý týden oznámil, že by měl o funkci daviscupového kapitána zájem, pokud ho podpoří všichni hráči.

Novou smlouvu na dva roky dostala také kapitánka fedcupového výběru Amélie Mauresmová, která je trenérkou Andyho Murrayho. Pod jejím vedením se Francouzky po výhře 3:2 nad USA vrátily do Světové skupiny.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist