Clijstersová: Odposlech šaten mě ruší při koncentraci

1. 9. 2010, 22:30
Rozhovory 3
Novinkou na letošním US Open jsou mikrofony v šatnách hráčů, dík nimž jsou fanoušci blíže svým idolům. Samotným tenistům to však pochopitelně vadí. Už se nemůžu tolik soustředit, řekla po svém prvním zápase obhájkyně titulu Clijstersová.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Jaké to bylo být letos poprvé na kurtě, na kterém jste minulý rok získala titul?
Posledních několik týdnů jsem se připravovala právě na US Open a snažila se najít svou hru. Budu obhajovat titul, nikdy jsem tu v této pozici nebyla, ale jsem nabuzená.

Co vaše výkonnost, jak byste ji zhodnotila?
Já myslím, že dobrý. Jsem spokojená se svým servisem. Několik týdnů jsem během tréninku věnovala pozornost právě servisu. A dneska si myslím, že se mi dařil. Na začátku druhého setu začala Arnová hrát lépe. Já naopak na kurtě nemohla najít tu správnou pozici a navíc začal foukat vítr. Z mé strany to nebylo dostatečně agresivní. Greta začala hrát lépe a více riskovala. Dostala mě pod tlak v době, kdy měla být pod tlakem spíše ona.

Mohla byste porovnat loňský a letošní US Open?
Myslím, že hlavní rozdíl byl v hráčích, o kterých jsem nevěděla, co od nich mám čekat. Před loňským US Open jsem sice pár turnajů hrála, ale nehrála jsem proti sestrám Williamsovým, proti Šarapovové nebo dalším elitním soupeřkám.

Novinkou letošního US Open je to, že šatny hráčů jsou odposlouchávány, takže lidé uslyší, co si říkáte.
Ano. (smích)

Pro diváky to bude asi atraktivní, ale myslím si, že ne každý by chtěl být reprodukovaný, aniž by se ho někdo ptal. Co si o tom myslíte vy?
Máte spoustu rozdílných jazyků. Třeba moje dnešní soupeřka byla Maďarka. Myslím, že je velký rozdíl, jestli můj manžel mluví anglicky nebo jestli posloucháte maďarštinu. Pro mě to každopádně moc dobré není, protože se už nemůžu tolik soustředit na zápas.

Vaší další soupeřkou bude devatenáctiletá Australanka. Co víte o Sally Peersové?
Že je to devatenáctiletá Australanka (smích). Ne, víte, je tu pár jmen, kterým musíte věnovat trochu pozornosti. A myslím, že ona je jednou z nich. Je to silná holka, dává do míčů rány a je mladší. Pokud hrajete s mladšími soupeřkami, je to něco jiného. Jsou svěží, nedočkavé a nemají co ztratit.Musíte být neustále opatrní. Hrát každý zápas jako kdyby to bylo finále nebo jako kdybyste hrál proti Sereně nebo Venus. Ale pořád se stejnou mentalitou, protože jakmile ztratíte soustředění, začnete dělat chyby.

Sally má doma podepsaný váš portrét. Dostala ho, když jí bylo 10 let. Omlouvám se, ale necítíte se teď trochu stará? A pamatujete si na to?
Nepamatuji a opravdu mám teď pocit, že už asi trochu starší jsem. Ale hezky se to poslouchá, že můžete být příkladem pro mladší holky. Jsem potěšená. Přeji ji, aby měla dobrou kariéru, ale doufám, že ve středu ji porazím. Budu se pouze soustředit na svoji hru.

Budete považovat tento rok jako úspěšný i přesto, že jste zatím nevyhrála žádný grandslam?
Víte, na Australian Open jsem hrála příšerně, bylo to pro mě frustrující. Ale v té době to nebylo zase až tak špatný, protože to byl můj druhý grandslam. A pak na Wimbledonu jsem prohrála se Zvonarevovou, ale nebyla jsem příliš zklamaná. Ale teď jsem v situaci, kdy chci vyhrávat velké turnaje jako jsou grandslamy, Indiana Wells, Miami. V Miami a Cincinnati se mi dařilo. Když dostanete chuť vyhrávat turnaje, chcete samozřejmě vyhrávat i ty velké.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
paráda Kvitová vyhrála
Reagovat
smazaný uživatel
by mě zajímalo, kde jako lidi poslouchají, co si hráči řikají nebo rozhovory s trenéry a tak.... a moc jsem nepochopil, v čem to Kim ruší.... hráči jsou v šatně tak i tak ne?
Reagovat
QPR_Draxter14
ruší jí to, že ví, že ji ostatní poslouchají...taky by mě to rušilo kdybych měl třeba svou oblíbenou modlitbu před zápasem xD :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist