Clijstersová po pěti letech v Paříži vyhrála, Šarapovová byla suverénní

24. 5. 2011, 23:11
Aktuality 10
FRENCH OPEN - Kim Clijstersová za posledních pět let na antuce odehrála pouhé čtyři zápasy a poslední dva měsíce byla kvůli zraněním bez tenisu. Vstup do French Open ale zvládla: Bělorusku Jakimovovou udolala aktivní hrou a postoupila do 2. kola. V něm je suverénně také Ruska Maria Šarapovová.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová vyhrála poslední dva grandslamové turnaje loni v New Yorku a začátkem letošní sezony Melbourne, před French Open však musela oželet ostrou přípravu. Od března totiž léčila zraněné rameno a zápěstí a o pár týdnů později si navíc na bratrancově svatbě podvrtla kotník. Ohrožen byl i její start v Paříži, světová dvojka se ale stihla vrátit právě včas.

V úvodním kole na sedmadvacetiletou Belgičanku čekala Běloruska Anastasija Jakimovová, se kterou úspěšně a suverénně zahájila i svůj dosud poslední turnaj v Miami. V dnešním souboji sice Clijstersová třikrát ztratila podání a předvedla 32 nevynucených chyb, díky útočné hře si ale došla pro vítězství 6-2 6-3.

Úterý v Paříži:

Hradecká zachraňovala české barvy, tři její krajanky vypadly

Razzanová po smrti snoubence vypadla v 1. kole

Rodačka z Bilzenu startuje na French Open poprvé od roku 2006. O tři ročníky přišla během přerušené kariéry, loni na Roland Garros nehrála kvůli zranění.

Ve druhém kole na Clijstersovou čeká Arantxa Rusová. Holandská tenistka dnes dokázala otočit duel s Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu.

Úspěšně do turnaje vstoupila také sedmá nasazená Maria Šarapovová, které trofej z Paříže chybí jako jediná do sbírky grandslamových titulů. Čtyřiadvacetiletá Ruska posilněná triumfem v Římě, kde získala svůj nejcennější titul z antuky, na úvod smetla 6-3 6-0 Chorvatku Mirjanu Lučičovou, když zápas zakončila devíti vyhranými gamy v řadě.

"Pokud se cítíte pod tlakem, je to část našeho byznysu. Je to součást sportu," reagovala Šarapovová na fakt, že French Open ještě nevyhrála. "Hrát bez tlaku? Co by to bylo za sport," ptala se novinářů. "Je to jen o tom, jak situaci v dané chvíli zvládnete."

O postup do 3. kola se rodačka ze Sibiře utká s domácí Caroline Garciaovou. Sedmanáctiletá Francouzka v Paříži startuje na divokou kartu a premiérový vítězný zápas na domácím grandslamu zaznamenala proti Ondráškové.

Z nasazených hráček překvapivě dohrála vítězka turnaje z roku 2008 Ana Ivanovičová. Srbka, bývalá světová jednička, podlehla 6-7 6-0 2-6 Johanně Larssonové ze Švédska.

- FRENCH OPEN ženy (Francie, antuka, 9.938.926 dolarů) -
úterní výsledky (24. 05. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Clijstersová (2-Belg.) - Jakimovová (Běl.) 6:2, 6:3, Šarapovová (7-Rus.) - Lučičová (Chorv.) 6:3, 6:0, Petkovicová (15-Něm.) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 7:6 (7:3), Larssonová (Švéd.) - Ivanovičová (20-Srb.) 7:6 (7:3), 0:6, 6:2, Wickmayerová (21-Belg.) - Niculescuová (Rum.) 6:0, 6:3, Kingová (USA) - Cibulková (22-SR) 6:7 (10:12), 6:3, 6:2, Gajdošová (24-Austr.) - Razzanová (Fr.) 6:3, 6:1, Dulgheruová (27-Rum.) - Pousová-Tiová (Šp.) 6:3, 6:4, Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Dentoniová (It.) 7:5, 7:5, Solerová-Espinosaová (Šp.) - Vesninová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:4, Moritaová (Jap.) - Mladenovicová (Fr.) 2:6, 6:4, 7:5, Makarovová (Rus.) - Oprandiová (It.) 6:4, 3:6, 6:0, Baltachaová (Brit.) - Stephensová (USA) 7:5, 6:2, Rusová (Niz.) - Erakovicová (N. Zél.) 2:6, 6:4, 6:4, Cirsteaová (Rum.) - Schnyderová (Švýc.) 6:1, 6:3, Parmentierová (Fr.) - Pěrvakovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to má Kim na sobě za přeukrutný úbor? V tom jako vážně hrála? :-)
Reagovat
VlS
V tom vážně hrála.
Reagovat
smazaný uživatel
... pokračuje v nevýrazných výkonech: po špatném výkonu ve 2. kole kvalifikace na RG dnes prohrála na challengeru v italském Grado (25 K) s Australankou Olivii Rogowskou 4:6, 0:6. Dalším turnajem je Zubr Cup v Přerově (25 K), kde překvapivě bude asi i mezi nasazenými.
Reagovat
smazaný uživatel
Sedmanáctiletá Francouzka v Paříži startuje na divokou kartu a premiérový vítězný zápas na grandslamu zaznamenala proti Ondráškové.
----

Caroline Garcia uhrála jedno kolo už na AO, když v prvním kole porazila Varvaru Lepchenko.
Reagovat
VlS
Tak jsem se zase jednou omylem díval na Matsovu talk show - a je to bavič.
Když chválil, jak snadno a perfektně to Kim odehrála, tak mi došlo, že viděl tak leda výsledkovou tabuli.

Kim hrála tragicky a kdyby měla tu smůlu, že by si vylosovala Jovanu, tak zítra jela s Jadou do ZOO a ne na další zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nemôže byť všade, na každom kurte. Mne sa jeho názory tak na 75% páčia.
Reagovat
VlS
A nepřipadá ti lepší v takovým případě buď mlčet, nebo říci "Neviděl jsem to"?
Reagovat
VlS
Jeho prohlášení, jak měl Rafa celej zápas pod kontrolou - hmmm, tak to bych nechtěl vidět, jak by to vypadalo, kdyby to pod kontrolou neměl. Myslím si, že za prachy, který mu za to platěj by mohli mít lepší komentáře.

Vezmi si, jak vypadaly komentáře po hokeji - tam jsi se něco dozvěděl, z jeho komentů se nedozvíš prakticky nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander je spíš komik / bavič než seriozní komentátor. A je schopen říci v rozmezí 5 minut až čtyři věci, které si vzájemně protiřečí. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist