Clijstersová přežila nejtěžší test, je ve finále

13. 1. 2011, 12:57
Aktuality 0
Když si Kim Clijstersová pochvalovala, že ji turnaj v Sydney pořádně prověří před Australian Open, po dnešku musí být spokojená. Bývalou světovou jedničku pořádně otestovala Ruska Klejbanovová, kterou Belgičanka porazila až po více než dvou a půl hodinách 4-6 6-3 a 7-6. O svůj třetí titul v Sydney si Clijstersová zahraje s Číňankou Na Li, jež dnes vyřadila senzaci turnaje Bojanu Jovanovskou.
Kim Clijstersová

Vítězka turnaje z let 2003 a 2007 Kim Clijstersová sice své předchozí duely v Sydney zvládla bez větších problémů, do těch se ale proti Alise Klejbanovové z Ruska dostala hned na začátku. Nenasazená soupeřka, která včera vyřadila Dominiku Cibulkovou, jí dvakrát sebrala podání a úvodní set vyhrála 6-4.

Clijstersová na to zareagovala rychle: v dalším setu se ujala vedení 3-0, a i když v sedmé hře o servis sama přišla, její další brejk znamenal, že diváci uvidí rozhodnutí až ve třetí sadě.

Klejbanovová, která si dvakrát vyžádala ošetření kvůli problémům se zády a nohou, do ní vstoupila lépe, své vedení ovšem neudržela, a když si hráčky dvakrát sebraly podání, dospěl dvouapůlhodinový maratón do tie-breaku. Ten jasně ovládla Clijstersová, jež Klejbanovové povolila jediný bod, a zvítězila 6-4 3-6 7-6.

Belgičanka je tak velmi blízko svému 41. titulu v kariéře. Ve finále se o něj utká s Číňankou Na Li, která dnes zastavila spanilou jízdu Bojany Jovanovské turnajem.

Devatenáctiletá Srbka, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, si v Sydney připsala několik cenných skalpů a ani v semifinále se nezdálo, že by jí nervozita svazovala nohy. V úvodním setu si s 11. tenistce světa třikrát vyměnily brejk a favorizovaná Na Li ho získala až ve zkrácené hře. Ve druhé sadě už se čínská hráčka rozjela, znovu třikrát prorazila servis Jovanovské a po 100 minutách zvítězila 7-6 6-3.

"Nebylo to jednoduché," připustila po postupu do finále Na Li. "Je mladá, hraje dobře. Na začátku zápasu jsem nevěděla, jak bude hrát, protože jsem ji nikdy předtím hrát nebo trénovat neviděla. Jsem moc ráda, že znovu dokážu vyhrávat," dodala.

Číňanka tak znovu potvrdila, že se jí na turnajích v Austrálii daří. "Vždycky tu hraju dobře, ani nevím proč. Možná proto, že přes zimu trénuju doma. Možná bych se sem měla přestěhovat," smála se loňská semifinalistka Australian Open.

V Sydney se Na Li dostala v roce 2007 rovněž do semifinále. Tehdy ji vyřadila pozdější vítězka Clijstersová, která jako jediná ji může nyní připravit o čtvrtý titul v kariéře.

"Nemám co ztratit, protože už jsem s ní hrála tolikrát," tvrdí světová jedenáctka. "Je to skvělá hráčka, takže na kurtu budu muset předvést to nejlepší, co umím."

Ženy (dotace 618.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Clijstersová (3-Belg.) - Klejbanovová (Rus.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:1), Li Na (8-Čína) - Jovanovská (Srb.) 7:6 (7:5), 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist