Clijstersová vlétla jako uragán i do nové sezony

5. 1. 2010, 08:36
Aktuality 1
WTA BRISBANE - Kim Clijstersová nemá se soupeřkami slitování. V Brisbane zametla i s domácí Molikovou a postoupila do čtvrtfinále. To si naopak nezahraje česká tenistka Zahlavová-Strýcová.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová se po mateřské pauze vrátila na kurty loni v létě. Okamžitě začala své soupeřky ničit a stačily jí tři turnaje, aby ovládla US Open.

Tvrdí, že dozrála jako žena. A právě psychická odolnost je v ženském tenisu velmi důležitým faktorem. A nyní vyzrálost potvrzuje i v prvních zápaech nové sezony.

V Brisbane zvládá svá utkání skvěle a poté, co v 1. kole zničila Garbinovou, zametla dnes i s domácí Aliciou Molikovou.

Šestadvacetiletá Belgičanka vyhrála úvodních osm her, a byť ve druhém setu jednou ztratila servis, za rovnou hodinu se radovala z výhry 6-0 6-3.

Bývalá osmá hráčka světa Moliková, jež měla zdravotní problémy, absolvovala v Brisbane první turnaj profesionálního okruhu od předloňských olympijských her v Pekingu.

Clijstersová se ve čtvrtfinále může utkat s poslední Češkou v turnaji Lucií Šafářovou, kterou čeká ve středu utkání 2. kola s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Už dnes absolvovala 2. kolo Barbora Záhlavová-Strýcová, po setech 3-6 6-2 1-6 však podlehla sedmé nasazené Maďarce Melindě Czinkové. Ta na úvod vyřadila jinou Češku Lucii Hradeckou.

Postup znovu po třísetové bitvě si zajistila třetí nasazená Ana Ivanovičová. Dvaadvacetiletá Srbka dokázala udolat Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska a poprvé od loňského března postoupila do čtvrtfinále.

- WTA INTERNATIONAL BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (05. 01. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Czinková (7-Maď.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 2-6 6-1
Clijstersová (1-Belg.) - Moliková (Austr.) 6-0 6-3
Ivanovičová (3-Srb.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-2 2-6 6-4
Petkovicová (Něm.) - Kingová (USA) 4-6 6-2 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Amanmuradovová/Chan Yung-jan (3-Uzb./Tchaj-wan) - Benešová/Erraniová (It.) 2-6 6-3 12-10
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Dekmeijereová/Senogluová (Lot./Tur.) 3-6 6-2 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen tak dál, Kim! Radost sledovat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist