Co přinese 9. týden: Nadal se vrací ve hvězdně obsazeném Acapulku. Další turnaje jsou na programu v Dubaji a Sao Paulu

22. 2. 2018, 16:50
Previews 11
V příštím týdnu jsou na programu čtyři turnaje. V Acapulku, kam se sjede nejvíce zvučných jmen, se poprvé od Australian Open představí Rafael Nadal. V mexické metropoli budou bojovat i ženy včetně Kristýny Plíškové. Muži se dále představí v Dubaji a v Sao Paulu. Na brazilské antuce se představí Jiří Veselý.

Dubaj - muži
Na nejlépe dotovaném turnaji příštího týdne v Dubaji bude startovat jen jeden člen aktuální elitní desítky mužského žebříčku. Roli nasazené jedničky bude plnit světová čtyřka Grigor Dimitrov. Loňský šampion Andy Murray stále léčí operovanou kyčel. Nedorazí ani loňský finalista Fernando Verdasco.

I přes absenci největších hvězd a českého zastoupení bude o kvalitní tenis postaráno. Mimo Dimitrova se totiž do Spojených arabských emirátů chystají třeba Lucas Pouille, Roberto Bautista nebo Richard Gasquet. Otazník stále visí nad Rogerem Federerem, který by mohl v Dubaji startovat na divokou kartu.

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS
• Shrnutí •
Loňské finále: A. Murray (1-Brit.) - Verdasco (Šp.) 6-3 6-2
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Dubaj, SAE
Povrch: tvrdý
Dotace: 3,057.135 dolarů
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace


Acapulko - muži
Také v Acapulku bychom české barvy hledali jen marně. Půjde však o nesmírně kvalitní turnaj. Do mexické metropole dorazí hned pět hráčů Top 10 v čele s loňským finalistou Rafaelem Nadalem. Španěla, který se představí poprvé od Australian Open, doprovodí Alexander Zverev, Dominic Thiem, Marin Čilič a Juan Martín Del Potro.

Mezi nasazené se vejde i loňský šampion Sam Querrey. Zatápět největším favoritům budou mít šanci Nick Kyrgios, Kei Nišikori, Denis Shapovalov, Hyeon Chung a další zvučná jména.

ABIERTO MEXICANO TELCEL
• Shrnutí •
Loňské finále: Querrey (USA) - Nadal (2-Šp.) 6-3 7-6(3)
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Acapulko, Mexiko
Povrch: tvrdý
Dotace: 1,789.445 dolarů
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace


Sao Paulo - muži
Poslední ze série únorových jihoamerických podniků si nenechá ujít Jiří Veselý, který bude usilovat o vůbec první letošní vítězství na jihoamerické oranžové drti. Český tenista by se mohl vejít mezi nasazené.

Hernímu poli v tuto chvíli vévodí Albert Ramos, loňský finalista a jediný zástupce z Top 20. O trofej se dále poperou například Fabio Fognini nebo Gaël Monfils. Loňský triumf bude chtít obhájit Pablo Cuevas.

BRASIL OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále: Cuevas (3-Urug.) - Ramos (2-Šp.) 6-7(3) 6-4 6-4
Kategorie: ATP 250
Místo konání: Sao Paulo, Brazílie
Povrch: antuka
Dotace: 582.870 dolarů
• Česká stopa •
Veselý (hlavní soutěž)
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace


Acapulco - ženy
Do Acapulka, kde se v příštím týdnu koná jediný ženský turnaj, se po roce vrátí obě loňské finalistky. Nasazenou jedničkou by měla být Kristina Mladenovicová a mezi nasazené se vejde i loňská šampionka Lesja Curenková. Přijede také trápící se grandslamová šampionka Sloane Stephensová.

Z českých tenistek by měla v hlavní soutěži startovat pouze Kristýna Plíšková, pokud stihne vyléčit chřipku, kvůli níž se odhlásila z Budapešti. V kvalifikaci se s velkou pravděpodobností představí Marie Bouzková.

ABIERTO MEXICANO TELCEL
• Shrnutí •
Loňské finále: Curenková (7-Ukr.) - Mladenovicová (2-Fr.) 6-1 7-5
Kategorie: WTA International
Místo konání: Acapulko, Mexiko
Povrch: tvrdý
Dotace: 226.750 dolarů
• Česká stopa •
Kr. Plíšková (hlavní soutěž)
Bouzková (kvalifikace)
• Seznam přihlášených hráček •
hlavní soutěž | kvalifikace (není k dispozici)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
Kozoroh
7. místo - Ken Rosewall
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-7-ken-rosewall/72279/

Na začátku otevřené éry bylo malému velkému Kenovi 33 let. V takovém věku řada jeho současníků a následovníku byla v důchodu, nebo přinejmenším za zenitem. Ale Rosewall ukázal výbornou konkurenceschopnost - vyhrál čtyři otevřené grandslamy (včetně toho úplně prvního na RG 1968) a dva ročníky tehdy prestižního podniku WCT. Velikosti jeho úspěchu ve věkovém pásmu 35-40 let se dokázal vyrovnat jen Federer.
Reagovat
FulnekUltras
za vyzvednutí stojí mj. jeho už téměř veteránský Wimbl 1974, kde až ve finále nestačil na tehdy nabušeného mladíčka Jimba
Reagovat
panzer.dragon
Kozorohu díky za tyhle shrnutí, moc se mi to líbí
Reagovat
kada.tom
Dubaj letos hodně slaboučká co do obsazení, ale ono není divu, hodně hráčů pochopilo, že před IW a Miami je rozhodně moudřejší hrát v Mexiku než na druhý straně planety ... Acapulco letos fakt parádní obsazení, budou super zápasy hned od začátku turnaje :-)
Reagovat
Pe3k
Přesně, Dubai nejslabší co sem viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger by mal ísť nahrabať body do Dubaja. Taký jeho štýl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Federer v Dubaji často trénuje, je tam zvyklý hrát a jistě ho loni mrzela absence Rafy, který vypočítavě jel do Acapulca, protože tam měl lepší vyhlídky vyhrát. A já to plně chápu. Kdo to nedělá, je hlupák.
Reagovat
smazaný uživatel
Acapulco je, čo by si kameňom dohodil od Indian Wells, preferencia tohto turnaja je logická.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerova účast v Dubaji také, tím to pokládám za uzavřené.
Reagovat
PetaM
V pohodě. Spokojí se s pouťáky typu IW a Miami ...
Reagovat
tommr
pochybuju, že se dá po tý chřipce natolik do kupy, aby Acapulco stihla natož aby tam něco uhrála ...
Příští týden bude pro fanoušky českých hráček vyloženě odpočinkovej před velkejma turnajema v Americe ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist