Collinsová nezastavuje. V Charlestonu porazila i dvě bývalé šampionky během šesti hodin

5. 4., 09:27
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) po sobotním životním triumfu na hardovém turnaji WTA 1000 v Miami pokračuje v životní jízdě i na antukové pětistovce v Charlestonu. Američanka, která po sezoně ukončí profesionální kariéru, ve čtvrtek na domácí půdě zvládla dokonce dva zápasy během jednoho dne, když vyřadila dvě bývalé šampionky. Pár hodin po tuniské obhájkyni titulu Ons Jabeurové (29) si poradila i s krajankou a vítězkou z roku 2016 Sloane Stephensovou (31) a připsala si 10. výhru v řadě. O největší antukové semifinále si zahraje s Belgičankou Elise Mertensovou (28).
Danielle Collinsová vyhrála už 10 zápasů v řadě (© Profimedia)

Danielle Collinsová v sobotu ovládla turnaj WTA 1000 na tvrdém povrchu v Miami a svou rozlučkovou sezonu si osladila třetím a nejcennějším triumfem. Kromě večeře v řecké restauraci s přáteli ale čas na velké oslavy či odpočinek nebyl. Přes domov se přesunula do Charlestonu, kde po rychlém přesunu na antuku stihla přidat už další tři vítězství.

Ve čtvrtek dokonce vyhrála dva zápasy během jednoho dne. V rozmezí  šesti hodin si dokonce vyšlápla na dvě bývalé šampionky Ons Jabeurovou a Sloane Stephensovou, navázala na skalp Pauly Badosaové a svou neporazitelnost zakulatila na 10 utkání.

Collinsová – Jabeurová 6:3, 1:6, 6:3

Na úvod čtvrtečního programu si Collinsová poradila se semifinalistkou z roku 2021, finalistkou z roku 2022, obhájkyní titulu a letos nasazenou dvojkou Jabeurovou. S trápící se světovou šestkou sice přišla o šňůru 17 vyhraných setů, ale znovu dokázala najít cestu k vítězství. Finalistku tří grandslamů porazila 6:3, 1:6, 6:3 a vzájemnou bilanci s o rok mladší Tunisankou upravila na 3:1.

Jabeurová na čtvrtém turnaji po sobě nezvládla své úvodní vystoupení a prohrála šestý z osmi letošních zápasů. Ve světovém žebříčku klesne z šestého na deváté místo za Markétu Vondroušovou.

Stephensová – Collinsová 2:6, 2:6

Collinsové síly nedošly ani ve večerním programu. Krajanku a vítězku z roku 2016 Stephensovou smetla dvakrát 6:2, když odvrátila všechny čtyři brejkboly.

"Samozřejmě není jednoduché hrát dva zápasy po sobě, ale je to obohacující zkušenost. Porazit dvě skvělé hráčky - členku TOP 6 a grandslamovou šampionku - je hlavně vzhledem k mým zdravotním výzvám obohacující den," pochvalovala si bývalá světová sedmička a aktuálně 22. hráčka žebříčku Collinsová.

Finalistka Australian Open 2022 Collinsová v posledních 10 utkáních prohrála jen jeden set a 53 gamů. Letošní bilanci vylepšila na 19:7 a v hodnocení sezony 2024 jí patří 6. místo zajišťující start na Turnaji mistryň. Ve velkém stylu by tak mohla zakončit svou poslední sezonu, po které ukončí kariéru. Touží totiž po založení rodiny, které jí už několik let komplikuje onemocnění revmatoidní artritidou.

Vítězka tří turnajů WTA zaznamenala dosud nejdelší sérii bez porážky v létě roku 2021, kdy triumfovala na antuce v italském Palermu, o dva týdny později na domácím hardu v San Jose a prohrála až po šňůře 12 vítězství v osmifinále tisícovky v Montrealu.

Čtvrtfinalistka z roku 2019 Collinsová si o teprve třetí a dosud největší semifinále na antuce zahraje s Elise Mertensovou. S Belgičankou, která vyřadila Ukrajinku Elinu Svitolinovou, má vyrovnanou bilanci 3:3 a poslední dva souboje s ní prohrála.

Ve čtvrtfinále nechybí ani domácí nasazená jednička Jessica Pegulaová, sedmá hráčka světa Řekyně Maria Sakkariová, bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska či ruská šampionka z roku 2021 Veronika Kuděrmetovová.

Výsledky turnaje WTA 500 v Charlestonu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist