Comeback Bencicové? Bývalá světová sedmička v Petrohradu vyhrála turnaj ITF

23. 9. 2017, 18:49
Aktuality 7
Bývalá světová sedmička Belinda Bencicová se vinou zdravotních potíží propadla v posledních dvou letech v žebříčku WTA až na 312. příčku a o návrat mezi elitu tak musí usilovat na turnajích nižší kategorie, na kterých však prorazila až tento týden. Dvacetiletá Švýcarka dnes ve finále turnaje ITF 100k v ruském Petrohradu přehrála Ukrajinku Yastremskou 6-2 6-3 a získala tak svůj první titul od srpna 2015, kdy triumfovala na prestižním podniku WTA v Torontu.
Belinda Bencicová

Belinda Bencicová vlétla v roce 2014 jako sedmnáctiletá dívka na okruhu WTA a postupně se probojovala mezi tenisovou elitu. V sezoně 2014 si zahrála semifinále prestižního podniku v Charlestonu, čtvrtfinále US Open a finále v čínském Tianjinu a o rok později hrála finále také v Hertogenboschi, triumfovala na trávě v Eastbourne a na prestižním podniku v Torontu a v závěru roku hrála i finále v Tokiu.

Díky dobrým výsledkům se Švýcarka v roce 2015 probojovala v žebříčku WTA až na sedmou příčku, v následujících sezonách se ale ve špičce neudržela. Vloni a začátkem letošní sezony se Švýcarka trápila a letos na jaře musela podstoupit operaci levého zápěstí. I kvůli zdravotním potížím se talentovaná Švýcarka propadla v žebříčku až na 312. příčku a nyní tak musí o návrat mezi elitu bojovat na turnajích nižší kategorie.

Tento týden startovala dvacetiletá hráčka na turnaji ITF 100k v ruském Petrohradu a připsala si tam cenný úspěch, když dnes ve finále přehrála Ukrajinku Yastremskou 6-2 6-3 a získala tak svůj první titul od srpna 2015, kdy triumfovala na prestižním podniku WTA v Torontu.

 

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bebe se vrací, Timea letos končí:
https://www.instagram.com/p/BZYrvthhPqR/?taken-by=timea.official
Reagovat
Davor1
Belinda pôjde rýchlo naspäť hore, vo to strah nemam. Ale bieda je to od druhej slovenskej švajčiarky Masarovej, ktorá vyzerala na ďalší supertalent, ale nejako sa zasekla a momentálne nie je schopná preraziť ani na ITFkach najnižšej kategórie. Po tom minuloročnom turnaji v Gstaadte, kde porazila Jankovič, Kontaveit a Beck, už neuhrala vôbec nič a momentálne prehráva aj s hráčkami z druhej tisícky rebríčka. Akurát hrá finále malého turnaja v Madride, kde už ale prehrala prvý set s nejakou noname hráčkou z piatej stovky. Je to škoda, hrala celkom pohľadný tenis, čo som ju videl tých pár zápasov...
Reagovat
smazaný uživatel
Rebece je 18. Loni ji asi nakoplo domácí prostředí. Věřím, že se posune dopředu. Zrovna zítra ji čeká finále :-)
Reagovat
Davor1
Je rovnako stará ako Vondroušová alebo Bellis, to už by mala byť niekde inde, ako na 10/15 tisícových turnajoch, ktoré navyše ani nevyhráva. A to finále hrá práve teraz a nevyvíja sa pre ňu vôbec dobre...
Reagovat
skott
no, Rebeka talent má, ale rozhodně nikdy v tomhle ohledu nebyla ve stejném ranku jako Belinda. Její triumf na RG byl velké překvapení, stejně jako semi v Gstaadu. Vzhledem k tomu že naplno mezi dospělé vstoupila vlastně až letos (na začátku roku ještě hrála třeba juniorku AO), tak si nemyslím, že je nad ní nutné lámat hůl, ikdyž některé porážky jsou hodně špatné. Ale v tom není sama, podobně se trápí třeba Katie Swan. Má zkrátka nevyrovnané výkony úměrné věku, které můžou být ovlivněné řadou věcí např. loni na podzim přežila těžkou autonehodu, letos byla zase hospitalizovaná v nemocnici.
Reagovat
dunphy
Honem rychle šup nahoru a hlavně se přitom zas nezranit! Moc moc moc mi na těch kurtech se svou tak trochu jinačí hrou chyběla. Těším se, co bude dál. :)
Reagovat
COMEON
A teraz späť na miesta kam patríš, BB :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist