Comeback Wozniacké bude pokračovat. Dánka dostala divokou kartu na Australian Open

6. 12. 2023, 10:18
Aktuality 9
Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká získala divokou kartu pro start na lednovém Australian Open. Dánská šampionka z roku 2018 se letos v létě vrátila na kurty po tříapůlroční pauze a v příští sezoně chce v tenisové kariéře pokračovat.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká (© Profimedia)

Caroline Wozniacká na Australian Open 2018 získala svůj jediný grandslamový titul a o dva roky později v Melbourne kvůli neléčitelné revmatoidní artritidě ukončila kariéru. Loučila se v pouhých 29 letech.

Letos v srpnu se ale po třech a půl letech a narození dvou dětí navzdory zdravotnímu limitu na tenisový okruh vrátila. Během srpna a září odehrála tři turnaje s bilancí 4 výher a 3 porážek. Na US Open prohrála až v osmifinále ve třech setech s pozdější šampionkou Coco Gauffovou z USA.

Nyní už se 33letá Dánka připravuje na novou sezonu a přestože ve světovém žebříčku figuruje až na 242. místě, nebude chybět hned na prvním grandslamovém turnaji. Od pořadatelů Australian Open podle očekávání obdržela divokou kartu.

"Mám na Melbourne spoustu krásných vzpomínek, vítězství na Australian Open je samozřejmě vrcholem mé kariéry. Melbourne je jedno z mých nejoblíbenějších měst na světě a nemůžu se dočkat, až ho budu sdílet se svou rodinou a svými dětmi," uvedla v prohlášení rodačka z Odense s polskými kořeny.

"Australian Open je turnaj, na kterém se cítím komfortně. Miluju míčky, kurt i fanoušky. A doufám, že se znovu dočkám vřelého přivítání. Je to opravdu speciální místo. Jsem moc vděčná za divokou kartu a příležitost si v lednu znovu zahrát na Australian Open," dodala bývalá nejlepší tenistka světa a vítězka Turnaje mistryň 2017.

Na konci listopadu se Wozniacká zúčastnila exhibice v Mexiku společně s Řekyní Mariou Sakkariovou, Španělem Carlosem Alcarazem a Američanem Tommym Paulem.

Kromě Wozniacké už dostalo divokou kartu také šest domácích zástupců: Kimberly Birrellová, Olivia Gadecká, Taylah Prestonová, James Duckworth, Marc Polmans a Adam Walton. Pořadatelé mají v ruce ještě devět volných karet.

Přihlášené jsou i Ósakaová či Kerberová

Na základě protected rankingu se na Australian Open přihlásily i další bývalé šampionky Naomi Ósakaová z Japonska, která si od tenisu dala více než roční pauzu, a Němka Angelique Kerberová, jež kvůli mateřské nehraje od Wimbledonu 2022.

V mužské části turnaje využijí 'chráněného žebříčku' španělský šampion z let 2009 a 2022 Rafael Nadal, chorvatský finalista z roku 2018 Marin Čilič, Kanaďan Milos Raonic či český tenista Jiří Veselý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
makro99
Ten mužský protected ranking list je snad ještě nabušenější - J1rka, Miloš, Rafa, Marin...
Reagovat
tmora
Já chci Annal vanovič
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
turista
To už není reálné.
Reagovat
tommr
Předpokládám že Brady, Kerber, Tomljanovic, Osaka, Rogers, Anisimova a McNally se díky SR dostanou do MD zatímco Krunic, Raducanu, Hsieh a Bonaventure jen do kvalifikace. Pokud tomu tak je tak by Linda Fruhvirtováuž měla mít jistotu přímé účasti v MD ...
Reagovat
Pergolek
Krunic, Raducanu, Hsieh a Bonaventure by měli hrát tak turnaje kategorie ITF, a ne grandslamy. To už může hrát rovnou těhotná Šafářová.
Reagovat
Blondie
Šafářová je těhotná?
Reagovat
com
kdyby se nek***ila s manzelem Vondrackove, tak by nebyla smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist