Čorič si ve Winston-Salemu vyšlápl na domácího Isnera a ukončil jeho neporazitelnost

24. 8. 2017, 10:32
Aktuality 1
ATP WINSTON-SALEM - Borna Čorič ve třetím kole turnaje ATP 250 v americkém Winston-Salemu překvapivě vyřadil po setech 7-5 6-2 domácího Johna Isnera. Američan si tak připsal vůbec první porážku na tamních kurtech. Dvacetiletý Chorvat ve čtvrtfinále vyzve Jana-Lennarda Struffa z Německa.
Profily hráčů
Borna Čorič

Borna Čorič letos získal svůj premiérový titul na okruhu ATP, když nenašel přemožitele na antuce v Marrákeši. Přesto neprožívá příliš vydařenou sezonu. V žebříčku patří dvacetiletému Chorvatovi až 62. pozice, která je výrazně vzdálena od jeho maxima - 33. místa.

Rodák ze Záhřebu letos teprve počtvrté vyhrál dva zápasy na jednom turnaji. Dvě výhry v řadě se mu povedlo spojit pouze na Masters v Miami, ve zmiňované Marrákeši, na Masters v Madridu, kde si zahrál čtvrtfinále, a tento týden na právě probíhající akci ATP ve Winston-Salemu.

Čorič v roli nasazené čtrnáctky po obratu vyřadil domácího Younga a v souboji o čtvrtfinále si vyšlápl na Johna Isnera, jemuž vrátil loňskou daviscupovou porážku.

Američan ve Winston-Salemu startoval počtvrté a na tamních kurtech nikdy neprohrál. V letech 2011 - 2012 přebíral trofej pro vítěze a před třemi roky nenastoupil ke čtvrtfinálovému utkání s Lukášem Rosolem, celkem měl tak na kontě spolu s letošní výhrou ve druhém kole 13 vítězství v řadě.

Isner měl již v úvodním duelu velké problémy, když musel otáčet nepříznivé skóre proti Rusovi Kuzněcovovi. Dnes nastřílel na své poměry velmi málo es (5), celkem třikrát si prohrál podání a sám se dostal jen k jednomu brejkbolu.

Úvodní dějství bylo velmi vyrovnané. Na servisu byl překvapivě jistější talentovaný Chorvat. V jedenáctém gamu úspěšně zaútočil na returnu a poprvé sebral domácímu hráči podání. V následující hře odvrátil brejkbol a po využití prvního setbolu šel do vedení. Druhý set byl naopak jednoznačný. Čorič od stavu 0-1 vyhrál pět gamů v řadě a zápas o pár chvil později zakončil čistou hrou na servisu.

Čorič ve čtvrtfinále poprvé v kariéře narazí na Jana-Lennarda Struffa. Německý tenista v divoké třísetové bitvě zvítězil 6-3 6-7 7-6 nad Andreasem Seppim.

Loňský finalista Roberto Bautista zvládl i druhý zápas na turnaji suverénně a oslavil jubilejní 200. vítězství na okruhu ATP. Turnajová jednička letošního ročníku si opět po roce poradila s Marcosem Baghdatisem. Španěl porazil Kypřana 6-3 6-4 a po necelém roce znovu změří síly s domácím talentem Taylorem Fritzem, který ve dvou tie-breacích přehrál sedmičku Paola Lorenziho.

Dál jde také v tuto chvíli největší domácí naděje Steve Johnson. Američan beze ztráty servisu udolal 7-6 6-4 Carlose Berlocqa a ve čtvrtfinále podruhé vyzve Kylea Edmunda, jenž v duelu kvalifikantů deklasoval 6-2 6-1 Martona Fucsovicse.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici obstarají Damir Džumhur a Hyeon Chung. Prvně jmenovaný mezi nejlepší osmičku postoupil po výhře 7-5 6-3 nad argentinským antukovým specialistou Horaciem Zeballosem. Korejec měl ušetřenou práci, jelikož mu v průběhu druhé sady vzdal pro zranění lokte Julien Benneteau.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA, tv. povrch, 748.960 dolarů
středeční výsledky (23. 8. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Čorič (14-Chorv.) - Isner (3-USA) 7-5 6-2
Bautista (1-Šp.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-4
Johnson (6-USA) - Berlocq (Arg.) 7-6(1) 6-4
Fritz (USA) - Lorenzi (7-It.) 7-6(3) 7-6(5)
Chung (13-Kor.) - Benneteau (Fr.) 6-4 1-1 / skreč B.
Struff (Něm.) - Seppi (It.) 6-3 6-7(3) 7-6(3)
Edmund (Brit.) - Fucsovics (Maď.) 6-2 6-1
Džumhur (Bosna) - Zeballos (Arg.) 7-5 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
letityfanousek
Myslel jsem si, že právě tady by články měli psát ti, kteří tenisu rozumí. Asi někdo přešel z bulvárních plátků a chce rozdávat šoky na všechny strany. Isner toho odehrál poslední dobou spoustu a docela dost dobře, vyhrál Newport, hned na to Atlantu, pak rupnul 57 57 s Delpo, aby pak došel minulý týden do semifinále. To bych i já byl dost utahaný. No a teď si chtěl dát voraz před US Open. To je ten hlavní turnaj a ne tyhle turnaje těsně před GS, kde se hraje ruleta. Až Corič dojde aspoň do QF na GS tak To bude šok, zatím je to kvalitní hráč pro slabší turnaje ATP
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist