Čorič: Vyřazení z nominace mě naštvalo

8. 12. 2016, 11:14
Aktuality 31
Chorvatský tenista Borna Čorič promluvil pro chorvatskou televizní stanici Novu TV o své nespokojenosti s rozhodnutím kapitána chorvatského daviscupového týmu Željka Krajana. Ten nakonec do týmu nominoval Franka Škugora, přestože se Čorič cítil po zranění kolene ve výborné kondici a před utkáním naplno trénoval.
Profily hráčů
Borna Čorič

Borna Čorič se nemůže smířit s rozhodnutím nehrajicího kapitána chorvatského daviscupového týmu Željka Krajana, který ho vyřadil z nominace den před zahájením finálové utkání proti Argentině v chorvatském Záhřebu, protože se domníval, že Čorič není na utkání připravený.

Chorvatský talent se ale cítil po operaci kolene, již podstoupil v září, skvěle, naplno trénoval a byl ve výborné fyzické kondici. Přesto dal nehrající kapitán den před startem finálového duelu přednost Frankovi Škugorovi.

"To mě rozčílilo a určitě by se každý cítil stejně. Samozřejmě jeho rozhodnutí respektuji a nemohl jsem v tu chvíli nic dělat. Ani se mi vlastně nechtělo to řešit, ale myslím si, že za to, co jsem pro tým udělal v posledních dvou letech, si zasloužím více respektu," zlobil se Čorič v rozhovoru pro televizní stanici Novu TV.

Krajanovi poté nezbylo nic jiného, než do rozhodující dvouhry poslat v nepříliš dobré formě hrajícího Iva Karloviče, který proti Federicovi Delbonisovi vyhořel a prohrál hladce ve třech setech.

"Díky mě jsme se vlastně dostali do finále, odehrál jsem všechna utkání. Vzápětí nás čekal nejdůležitější zápas a najednou jsem v nominaci nebyl. Doufám, že v budoucnu bude kapitán respektovat má rozhodnutí," zlobil se dál a naznačil, že by za Chorvatsko nemusel v Davis Cupu znovu nastoupit. Poté se ale trochu opravil. "Jestli budu hrát? Záleží na mém zdraví."

Kapitán Željko Krajan má tak nad čím přemýšlet. Je totiž dost možné, že si zadělal na velký problém a v těžkém duelu prvního kola příštího ročníku proti Španělsku bude postrádat jednu ze svých největších opor. Hodně chorvatských fanoušků navíc spekulovalo o tom, že kdyby Čorič nastoupil, mohli "salátovou mísu" získat domácí Chorvaté.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

31
Přidat komentář
cheeky
Hmmm na tý force to Bornovi sluší, v těch očích by se dalo utopit
Reagovat
a.magerova
Konečně někdo kvalifikovaný, s kým se dá pokecat o mužské kráse... ;-)

Oholený se mi líbí víc, taky by bylo zajímavé porovnat, jak by ty jeho uhrančivé oči vynikly s delšími vlasy... ;-)

http://media.gettyimages.com/photos/tennis-player-borna-coric-is-photographed-on-june-25-2015-in-london-picture-id481087724?s=594x594
Reagovat
gigin
Borna je určitě zajímavý typ, ale zajímalo by mne, kdo sa ti nejvíc popačuje z tenisových hráčů. Jakoby kdybys měl udělat žebř tvých TOP 5. Klidně aj 10, nechám na tobě. Díky.

ps: s magerkou to moc nerozebírej, ona tomu vůbec nerozumí.
Reagovat
a.magerova
Budeme mít ten žebříček podobný... :-P
Reagovat
gigin
Tak schválně ;-)
Reagovat
a.magerova
Můj žebříček jsem tu už dřív několikrát psala, takže celkem nic tajného, ale schválně ho teď nebudu uvádět, abych nick cheeky nepletla, počkám na jeho vyjádření a pak porovnám, ale věřím si fest, že mám podobný vkus.... ;-)
Reagovat
gigin
Já su také v pnutí no. Jak začne Berlokem a Kvérym, tak je to jasný.
Reagovat
janek_da
Si ho pleteš se mnou.
Reagovat
spaniel
Berlocq, Querrey, Lorenzi, Veselý, Stepanek.
A pak ze po Berdychovi bude krize, hned dva hrací v top 5.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Chris v Tallahassee presel pres kvalifikanta a v nasledujicim kole ted vidim opet vpisek RET. To snad uz neni mozny! :-((
Reagovat
gigin
Otázka je, jestli tu zkratku tito zpracuje. Minule ztroskotal na PKV.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
tito
Není.... Ten kluk je fakt ze skla. Wiki: ....Opakovaně podstoupil chirurgické výkony na levé stehenní kosti (2009), levém zápěstí (2011), pravé kyčli (2013), levé kyčli (2014), pravém ramenu (2014), pravém zápěstí (2014) a pravých a levých přitahovačích (2014). Během roku 2013 prodělal infekční mononukleózu a téměř dva roky se na levé dolní končetině potýkal s Brodieho abscesem, tzv. subakutní osteomyelitidou
Reagovat
smazaný uživatel
k adventnimu zamysleni pro kohokoliv.. A Ryan od skrece s Herbertem taky ani micek..
Reagovat
tito
Je to borec, ta houževnatost je obdivuhodná.
Ryan je snad v pořádku, ono se ani nic pořádného nehrálo a přeci jen challengery dává spíše okrajově. I když v Tallahassee naposledy byl... Uvidíme.
Reagovat
Mayo
Čorič je slaby.
Reagovat
smazaný uživatel
vod kdy dyk je to eště junijor né
Reagovat
janek_da
http://tenisovysvet.takurcitee.sk/clanok/21491/9-operacii-38-rokov-australian-open-s-velkym-navratom
Reagovat
Fandina
Jupíí. Už se těším na jeho jednoručák i na něj. Doufám, že nevypadne hned v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu Neskutecne!!! Panes Tommy;)
Reagovat
VlS
Jsem k těmhle návratům dost pesimistickej, uvidíme.
Reagovat
Krisboy
Tommy bude soupeřit s Rogerem v dlouhověkosti? Překonají Connorse?
Reagovat
turista
No už by ho někdo překonat měl.
Reagovat
kada.tom
No, v jednom má Borna pravdu - bez něj by se v Záhřebu vůbec nehrálo, protože to on letos Chorvatům vyhrál hned dva páté zápasy. O dalším lze spekulovat, určitě je zdraví přednější a možná ho chtěl Krajan jen šetřit, aby si ta zranění neobnovil, ale pakliže mu Borna řekl (když to říká médiím, tak snad to řekl i Krajanovi), že je fit a připraven se o bod(y) poprat a i přesto jej kapitán nenominoval ... tak pak si Chorvaté zadělali na možný problém, že se Borna bude soustředit na sebe a na DC se vykašle. A Marin na všechno nestačí, navíc s těmi jeho faily, které se mu čas od času stávají ...

- - -

Dodnes jsem věřil vyjádření před losem, že Borna ještě není zcela připraven a chápal jsem to, možná jsem byl i rád, aby se znova nezranil, ale pakliže to Borna celé viděl jinak ...
Reagovat
turista
To je pravda. Navíc Karlovič byl ve finále zcela z formy. V červenci vyhrával v Americe tituly a hrál finále. V říjnu na pětistovce v Tokiu Delbonise porazil a doma v Záhřebu ho nedal.
Reagovat
Fandina
Jasné je, že kdyby Chorvati finále vyhráli, tak by se nikdo nezlobil. A faktem je, že letos Borna dvakrát zabodoval v pátém zápase proti Belgii a USA a tam porazil Socka, takže lví podíl na postupu do finále měl.
Reagovat
blixa
To ne, já bych se teda zlobil ;-)
Reagovat
Fandina
Nikdo z Chorvatů.
Reagovat
blixa
Tož tak ? To jo, Chorvat nejsem :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist