Cornetová odvrátila 9 mečbolů, v semifinále vyzve Erraniovou

1. 3. 2013, 11:25
Aktuality 5
WTA ACAPULCO - S velkým štěstím postoupila do semifinále antukového turnaje v Acapulku třetí nasazená Alizé Cornetová. Francouzka v zápase proti Španělce Lourdes Domínguezové-Linové musela odvrátit celkem 9 mečbolů, aby se nakonec po 3 hodinách a 33 minutách mohla radovat z výhry. O finále si zahraje s obhájkyní titulu Erraniovou.
Alizé Cornetová

Alizé Cornetová v prvním letošním čtvrtfinále dlouho tahala za kratší konec. Se sedmou nasazenou Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou prohrávala už 3-6 a 0-3, zápas ale nevzdala, postupně odvrátila devět mečbolů a po obrovské bitvě nakonec zvítězila.

Třiadvacetiletá Francouzka likvidovala první dva mečboly už ve druhém setu za stavu 5-6. Další čtyři pak smazala v tie-breaku a duel dovedla do třetího dějství. V něm prohrávala 2-4, znovu se ale do zápasu vrátila, ve 12. hře utekla z dalších třech mečbolů a nakonec po 3 hodinách a 33 minutách zvítězila 3-6 7-6 7-6. 

"Můj Bože, nemohu uvěřit tomu, že jsem tenhle zápas nakonec vyhrála. Zachránila jsem několik, ani nevím kolik - osm? - mečbolů. Byl to velký boj a skvělý zápas," radovala se Cornetová. "Na tuhle bitvu jsem byla fyzicky dobře připravena. Věděla jsem, že to bude hodně dlouhý zápas," komentovala bývalá 11. hráčka světa souboj, ve kterém tenistky předváděly dlouhé antukové výměny.

"Musela jsem si sáhnout na dno svých sil, ale neustále jsem bojovala a soustředila se na každý bod. Teď se musím soustředit na to, abych se dala na zítřejší semifinále dohromady," dodala Cornetová.

O první finále od loňského května, kdy triumfovala na antuce v Bad Gasteinu, se utká s nejvýše nasazenou a loňskou šampionkou Sarou Erraniovou. Italská favoritka si ve čtrvtfinále poradila po setech dvakrát 6-4 s Nizozemkou Kiki Bertensovou. Jejich souboj skončil až hodinu po půlnoci místního času.

O druhé místo ve finále si zahrají Španělky, které přehrály italské soupeřky. Carla Suárezová-Navarrová udolala mpo třech hodinách Francescu Schiavoneovou, Silvia Solerová-Espinosaová smetla Karin Knappovou.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (29. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Erraniová (1-It.) - Bertensová (5-Niz.) 6-4 6-4
Suárezová (2-Šp.) - Schiavoneová (6-It.) 6-7(5) 6-4 6-2
Cornetová (3-Fr.) - Dominguezová (7-Šp.) 3-6 7-6(10) 7-6(2)
Solerová (Šp.) - Knappová (It.) 6-2 6-2

Semifinálové dvojice: Erraniová - Cornetová, Solerová - Suárezová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hrdinová/Foretzová Gaconová (ČR/Fr.) - Falconiová/Tomljanovičová (USA/Chorv.) 3-6 6-2 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dadaft bude mit radost:)
Reagovat
dadaft
tak můj kůň to není. ))
ale zdá se mi, že jde nahoru a myslím, že letos na konci roku bude ve třicítce...
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to tak nevím, ale vloni jsem ji viděla tady v Praze a to vím, že je to taková tahounka, pořád pokouší a pokouší až udolá. A pokud k té zdravé chtivosti ještě přidá další tenisvý um, tak bych se ani nedivila, kdyby šla nahoru.
Reagovat
Fandina
Oprava ... Alizé přidá tenisový um ... sorry
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist