Cornetová po čtyřletém čekání slaví 2. titul

18. 6. 2012, 12:55
Aktuality 1
WTA BAD GASTEIN - Francouzka Alizé Cornetová sice získala svůj premiérový titul už v 18 letech, na další však čekala dlouhé čtyři roky. Po triumfu v Budapešti se dočkala znovu na antuce - v rakouském Bad Gasteinu.
Profily hráčů
Alizé Cornetová

Alizé Cornetová se na turnaji v Bad Gasteinu dočkala po čtyřech letech svého druhého titulu na okruhu WTA. Někdejší jedenáctá hráčka světového žebříčku porazila ve finále na rakouské antuce druhou nasazenou Belgičanku Yaninu Wickmayerovou 7-5 7-6.

Dvaadvacetiletá Francouzka za celý týden v pěti zápasech neztratil ani set, ve finálovém duelu ale byla prohře blízko v obou sadách. V první prohrávala 4-5 a 0-15, ve druhé dokonce 5-6 a 15-30.

"Věděla jsem, že to bude opravdu těžký zápas. Yanina hraje hodně agresivně a já jako ona hrát jednoduše nemohla, to by mě 'zabila'. Druhý set jsem málem prohrála, ale snažila jsem se zachovat klid a zůstat pozitivní, to mi pomohlo," komentovala Cornetová.

Finále bylo soubojem dvou dvaadvacetiletých tenistek, které před pár lety strmě letěly žebříčkem vzhůru. Cornetová byla světovou jedenáctkou v roce 2009, Wickmayerová o příčku horší o rok později. Nyní je Francouzka v osmé desítce a dočkala se druhého triumfu po Budapešti v roce 2008. Belgická vítězka tří turnajů WTA figuruje ve světovém žebříčku ve čtvrté desítce.

"Už jsou to čtyři roky, co jsem vyhrála turnaj, tak jsem teď velmi šťastná. Byl to pro mě super týden, tenhle turnaj mám opravdu moc ráda. Mám ráda zdejší lidi a cítím, že oni mě milují stejně. Nejsem Rakušanka, ale mám takový pocit. Co víc jsem si mohla přát, než že tu vyhraju," pochvalovala si Cornetová.

"I přes tu dnešní porážku jsem s týdnem jako celkem spokojená. Z titulu bych měla radost, ale jsem ráda, že zase můžu říct, že jsem spokojená se svou hrou. Sice je na čem pracovat, ale to bude pořád," uvedla Wickmayerová.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN -
(Rakousko, antuka, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (17. 06. 2012)

Dvouhra - finále:
Cornetová (7-Fr.) - Wickmayerová (2-Belg.) 7-5 7-6(1)

Čtyřhra - finále:
Craybasová/Görgesová (4-USA/Něm.) - Grönefeldová/Martičová (1-Něm./Chorv.) 6-7(4) 6-4 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem asi poslední dva míčky toho finále. Alizé pak byla hodně dojatá, to bylo hezké. Nevěděl jsem, kolikátý titul v kariéře vyhrála, ale pochopil jsem z toho, že takové momenty asi příliš často neprožívá... Ten turnaj trochu utrpěl brzkým vyřazením Julie, která si to ale vynahradila ve čtyřhře a podobně na tom byla Petra Martic... Jinak takovým příjemným překvapením ve dvouhře pro mě byla Mandy Minella, kterou vyřadila Yanina v semifinále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist