Cornetová se dočkala prvního titulu, vyhrála i debl

13. 7. 2008, 18:16
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Francouzka Alize Cornetová se stala vítězkou tenisového turnaje v Budapešti. Druhá nasazená hráčka potvrdila roli favoritky, když ve finále zdolala Slovinku Andreju Klepačovou 7-6 6-3 a ve svých osmnácti letech se může radovat z prvního titulu v kariéře. Cornetová se tak titulu dočkala po dvou letošních prohrách ve finále.
Alize Cornetová

Sedmnáctá hráčka světa Alize Cornetová se proti soupeřce z druhé stovky světového žebříčku trápila jen v prvním setu, ve kterém zvítězila až v tie-breaku. V druhé sadě se však brzy ujala vedení a zápas dovedla do vítězného konce, přestože si připsala hned 6 dvojchyb. Francouzka si pro titul dokráčela bez ztráty jediného setu.

Cornetová tak napravila své předchozí dva nezdary z finále na turnajích v Acapulcu a Římě. Naopak pro o 4 roky starší Klepačovou bylo dnešní finále prvním v kariéře.

Talentovaná francouzská tenistka v maďarské metropoli triumfovala i ve čtyřhře. Se Slovenkou Husárovou vyhrály hned na prvním společném turnaji, když ve finále ve třech setech porazily německo-rumunské duo Henkeová/Olaruová.

ATP STUTTGART (Německo, antuka, 568.000 Euro) - nedělní výsledky::

Dvouhra - finále:
Cornetová (2-Fr.) - Klepačová (Slov.) 7:6 (7:5), 6:3.

Čtyřhra - finále:
Cornetová/Husárová (Fr./SR) - Henkeová/Olaruová (Něm./Rum.) 6:7 (5:7), 6:1, 10:6.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist