Cornetová v rozpáleném Kantonu postoupila po pěti měsících do semifinále

18. 9. 2014, 23:29
Aktuality 1
WTA KANTON - Alizé Cornetová se po pěti měsících dostala do semifinále turnaje WTA. V čínském Kantonu, kde brzy vypadla většina favoritek, si dnes poradila se Su-Wei Hsieh. O finále bude bojovat proti Švýcarce Bacsinszké, jež hraje svůj nejlepší turnaj od léta 2010.
Alizé Cornetová

Alizé Cornetová, která v Kantonu jako jediná z osmičky nasazených hráček postoupila z prvního kola, si v dnešním čtvrtfinále poradila s tchajwanskou deblistkou Su-Wei Hsieh. Francouzská tenistka v zápase hraném v obrovském horku zvítězila 7-6 6-1 a poprvé od dubnového triumfu v Katovicích postoupila do semifinále.

"Byl to úžasný boj a opravdu těžký první set. Bylo opravdu velké horko a já hodně bojovala s fyzičkou, takže jsem byla ráda, že jsem získala ten první set. To pro mě bylo moc důležité. Pomohlo mi tose uvolnit a hrát ve druhém setu lépe," komentovala čtyřiadvacetiletá Cornetová.

O jedno z míst v sobotním finále si zahraje s Timeou Bacsinszkou, kterou letos porazila v zápase Fed Cupu. Pětadvacetiletá Švýcarka dnes porazila snadno 6-2 6-3 Španělku Marii-Teresu Torróovou-Florovou a po vícenež čtyřech letech postoupila do semifinále. Proti Cornetová bude usilovat o své třetí finále.

"Jsem opravdu šťastná, protože jsem v semifinále poprvé po čtyřech letech," radovala se bývalá hráčka Top 50 Bacsinszká, jež se kvůli zraněním v žebříčku propadla do třetí světové stovky.

"Letošní rok jsem začínala na 285. místě a naučila jsem se pracovat s tím, jak stoupat žebříčkem díky menším turnajům. Musela jsem hodně zápasů odehrát a hodně jich vyhrát. I když to byly jen kvalifikace nebo turnaje ITF, tak to bylo důležité pro moje sebevědomí. Každým dnem se cítím čím dál lépe," řekla Bacsinszká.

- WTA INTERNATIONAL KANTON -
(Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (18. 09. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Cornetová (2-Fr.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 7-6(5) 6-1
Yafan Wang (Čína) - Kai-Lin Zhang (Čína) 3-6 6-2 6-2
Niculescuová (Rum.) - Puigová (Portor.) 6-2 6-2
Bacsinszká (Švýc.) - Torróová (Šp.) 6-2 6-3
Semifinálové dvojice: Yafan Wang - Niculescuová, Cornetová - Bacsinszká.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist