Čtvrtfinále challengeru v Prostějově je po 25 letech bez domácího zástupce

6. 6. 2018, 19:37
Aktuality 9
CHALLENGER PROSTĚJOV - Čeští tenisté se na 25. ročníku prostějovského challengeru nepředvedli ve velkém stylu. Poprvé v historii turnaje domácí hráči nepřešli druhé kolo. Z Moneta Czech Open dnes vypadli obhájce titulu Jiří Veselý i Adam Pavlásek, duo Václav Šafránek, Zdeněk Kolář se dokonce rozloučilo s "kanárem".
Jiří Veselý (© czech-open.cz)

Pátý nasazený Jiří Veselý nestačil na Švéda Eliase Ymera a 122. hráči světa podlehl 2-6 6-3 4-6. "Lidem děkuju za podporu, ale jsem zklamaný, že jsem neukázal svůj dobrý tenis. Je to neúspěch. Moje hra byla velmi slabá. Ukazuje se, že moje kariéra jde momentálně špatným směrem," řekl Veselý České televizi.

V novém vydání žebříčku dvouhry ATP vypadne bývalý nejlepší junior světa Veselý po čtyřech letech ze stovky. Mezi elitou zůstane jen Tomáš Berdych, kteý však nevyhrál už pět zápasů v řadě a žebříčkem se rovněž propadá.

Další daviscupový reprezentant Adam Pavlásek zdolal v úvodním kole ve dvou tie-breacích druhého nasazeného Pabla Cuevase z Uruguaye a ve druhém bojoval skoro tři hodiny se Španělem Jaumem Munarem, ale prohrál 7-6 4-6 5-7. "Byl to strašně vyrovnaný solidní zápas. Problémem bylo moje první podání," řekl Pavlásek.

V rozhodující sadě se dostal do vedení 5-2, ale za stavu 5-3 nedokázal zápas dotáhnout do konce. "Nedoservíroval jsem to, ale bohužel takový je tenis. Musím makat dál," uvedl Pavlásek. Ve třetím setu si nechal po páté hře zavázat kotník. "Špatně jsem doklouzl, lehce mě píchlo, ale nebyl to kámen úrazu," dodal.

Držitel divoké karty Václav Šafránek prohrál s Rakušanem Geraldem Melzerem drtivě 1-6 0-6 a Zdeněk Kolář s hráčem z kvalifikace Federicem Gaiem z Itálie 5-7 0-6.

• CHALLENGER PROSTĚJOV •
Česko, antuka, 127.000 eur
středeční výsledky (06. 06. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
E. Ymer (Švéd.) - Veselý (5-ČR) 6-2 3-6 6-4
Munar (Šp.) - Pavlásek (ČR) 6-7(6) 6-4 7-5
Gaio (It.) - Kolář (ČR) 7-5 6-0
G. Melzer (Rak.) - Šafránek (ČR) 6-1 6-0
García-López (1-Šp.) - Bellucci (Braz.) 6-1 7-6(4)
Pella (4-Arg.) - Domingues (Portug.) 7-5 6-3
Djere (Srb.) - Kukuškin (7-Kaz.) bez boje
Caruso (It.) - Albot (8-Mold.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
letityfanousek
Kdy už konečně padneme na dno, abysme se mohli odrazit k lepším zítřkům? Až prohrajeme s Maďary?
Reagovat
Frick
tichá válka s Černoškem. Tak mu to bojkotujou.
Reagovat
Torn
Jenze Jirka to bojkotuje i mimo ČR :D
Reagovat
baggik
Gde je ted nekonecne nesmirne nadhvezdny fanousek Jyrki J-Gat?
Reagovat
janek_da
asi už čeká na Jyrku na Hradu
Reagovat
com
tak vsem je snad jasny, ze jYrkova prohra byla z taktickych duvodu, aby se mohl pilne pripravovat na travu a vyhrat Wimbledon :D
Reagovat
r176
no právě :-)))))))))
Reagovat
Stan_Borowitz
A aby to neměl zbytečně snadné a aby ten titul měl opravdovou váhu, tak se rozhodl to letos vzít přes kvaldu. Prostě použije osvědčené schéma z Aucklandu. Když pro pohár, tak jedině z kvalifikace...
Reagovat
EllNino
Vejde se do MD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist