Čtyřhra je tak zábavná. Zasloužila by si více pozornosti, vyzývá Judy Murrayová

4. 3. 2018, 10:04
Aktuality 34
Tenisová čtyřhra by si zasloužila větší pozornost televizí, myslí si Judy Murrayovou - matka bývalých světových jedniček Andyho (ve dvouhře) a Jamieho (ve čtyřhře). I proto dnes na sociální sítě vložila video se skvělou deblovou výměnou a označila televizní stanici Sky Sports a tenisovou organizaci ATP.
Judy Murrayová

"Geniální. Skvělá výměna. Sledovat čtyřhru je tak zábavné. Je základem klubových a školních soutěží. Škoda, že není více v televizi," napsala na Twitter Murrayová s hashtagy @ATPWorldTour a @SkySportsTennis a zároveň odkázala na video zveřejněném na Instagramu.

Její syn Jamie něm zakončuje výměnu, která dělá tenisovou čtyřhru divácky tak atraktivní. Voleje, technické údery, postřeh, rychlé rozhodování, cit pro míč. 

Brit Jamie Murray s Brazilcem Brunem Soaresem nakonec v dnešním finále v mexickém Acapulcu porazili 7-6 7-5 legendární Američany Boba a Mikea Bryanovy, obhájili loňský triumf a získali první letošní titul.

Také byste uvítali více takového tenisu na televizních obrazovkách?

Doubles at its best! #acapulco

Příspěvek sdílený Jamie Murray (@jamie__murray), Bře 3, 2018 v 9:56 PST

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
Semi
Naprosto souhlasím. Teda kromě čtyřhry, kterou nedávno ve Fed cupu předvedly světová 1 a 2 na náš účet....
Reagovat
spaniel
Judy si může založit JudyTV a dávat debla 24/7...
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že to evokuje název pornokanálu, tak by to mohlo mít v prvních měsících vysokou sledovanost.
Reagovat
Marduch
Tak urcite...kdyz to Jamiemu tak jde.
Reagovat
Rogers
Má pravdu hysterka. Pokud to Andymu nepůjde v singlu, tak může hrát s bráchou debla.
Reagovat
Holahej
Ošklivá vaše poznámka, hlavně proto, že právě ona po prohraných zápasech Andyho chodí poblahopřát do tábora soupeře,?.to že fandí a žije zápasem je mi sympatické, dělala to tak i jako kapitánka Fed Cupu, s dívkami vytvářely i týmové tanečky, při zápasech je povzbuzovala, fandila, radila??., určitě to přidává atmosféře plus, než když tam někdo sedí jako kámen?.a některým hráčkám, jak se vyjádřily, to i vadí, když jim jejich lóže nefandí?.
Reagovat
a.magerova
https://www.tennis-arena.cz/serenu-williamsovou-dojal-manzel-jeji-materstvi-oslavuje-na-billboardech-19627cz/
Reagovat
d@ve
Ještě že to nečetl Frick. :D Asi by ho to nenechalo klidným.. :)
Reagovat
Nola
Judy tuzi sledovat v TV najma Feliho... potvora jedna
Reagovat
VlS
souhlas
Reagovat
Fandina
Opisuje ode mě, když jsem coby bard, který sleduje tenis v naší rodině, minulý týden v Dubaji řekla synovi a manželovi, že opouštíme debla a jdeme se podívat na singl, což nebude tak zábavné.
Reagovat
lvicek
Ja mam taky ctyrhru moc rada! Je to super pokoukana a ti mamlasi casto nedaj ani pitomej stream s jednou pevnou kamerou... Je to fakt skoda!
Reagovat
tommr
čtyřhra je na sledování často zábavnější než dvouhra a je velká škoda, že je tak upozadovaná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zábavná asi jo, ale tenis je v první řadě individuální sport a při dnešní náročnosti tenisu si moc nedokážu představit, že by ti nejlepší ve dvouhře mohli hrát ještě debla (samozřejmě se můžou najít výjimky). Navíc ani není důvod, protože to už musí hráč/ka v deblu dokázat sakra hodně, aby se stal/a fakt legendou srovnatelnou s úspěšnými singlisty. Z poslední doby mě napadají jenom bratři Bryanovi...
Reagovat
Haitik
Když už je tady článek o čtyřhře.. :D Organizátoři IW si letos připravili bonus pro hráče, ať už ATP či WTA, kteří získají titul jak ve čtyřhře, tak v singlu.. :D Ten bonus je jeden milion dolarů!
Reagovat
PetaM
A Lucka zrovna nehraje! :D
Reagovat
tommr
zajímavej nápad a navíc skoro bez rizika, protože pořadatelé mají téměř jistotu, že ty peníze nebudou muset vyplácet ... :)
Reagovat
a.magerova
Jsi mě předběhl, já než si dohledala kdy vyhrával Roger a kdy Rafa... a jestli Nole postoupil někdy aspoň do finále čtyřhry (protože od roku 2004 kromě těch tří vyhrál IW jen Ljubičič 2010)... ale je to tak, že VLK SE NAŽERE A KOZA ZŮSTANE CELÁ... ;-)
Reagovat
tommr
jj u ženských je to podobný. Teoretickou šanci by mohla mít jedině Serena kdyby byla v dobrý formě, ale to ted nehrozí. Ostatní top-hráčky, který by mohly vyhrát v singlu debla prakticky nehrajou ... :)
Reagovat
PetaM
Já si myslím, že šanci by z holek mohly mít například Karolína s Julčou, kdyby spolu debla ještě hrály (jestli si dobře pamatuju, právě ve finále IW spolu hrály proti páru Vandeweghe/Sands). Nebo třeba už rozpadlý pár Mladenovič/Garcia ... Obě by mohly v IW vyhrát (kdyby spolu ještě hrály teda ... :D )
Reagovat
PetaM
A vlastně i Vesnina loni :D Kdyby se jí podařilo obhájit titul a s Makarovou vyhrát debla, hned by měla vyděláno :D
Reagovat
PetaM
A abych moc neprudil, tak ještě taková Barty by mohla taky :D :D :D A to jsem ještě nezmínil další rozpadlý pár CSN/Muguruza :D
Reagovat
Fandina
A třeba i Kuznetsova, kdyby byla zdravá.

A u kluků snad vyhraje Roger, ale třeba Sock s ním vloni prohrál v SF a před pár lety vyhrál debla. A také tam v deblu dobře hráli Fognini a Kyrgios, u kterého nikdy nevíš.
Reagovat
Fandina
Ale obecně platí, že v IW hrají často i top hráči singly debl. Buď je to, že jim to pořadatelé nabízí nebo se chtějí hráči rozehrát nebo tam mají víc času, nebo možná v rocích OH, třeba v roce 2014 tam došel Roger s Wawrinkou do semifinále. Ale hrají tam debl i v neolympijském roce třeba Nole, Nadal dost často. A také ho tom hrála v roce 2016 Petra Kvitová s Denčou.
Reagovat
Fandina
To jsem spletla, olympijský rok byl sice 2014, ale ne letní OH. Ale ostatní platí.
Reagovat
tommr
to jsou všechno ale jen kdyby. Vesnina zcela určitě singlovej titul neobhájí, protože takovej úlet se stane jednou za dekádu a ostatní top-hráčky letos debla nehrají. Naposledy co jsem slyšel tak se rozpad i dlouholetej pár Barty/Dellacqua ...
Reagovat
PetaM
Vážně? Tak to nevím, že se Australanky rozpadly ...

Ale tak to kdyby je i se Serenou :D Je po porodu bez kondice, navíc co jsem viděl na FC, hraju možná lepší tenis, než ona :D
Reagovat
tommr
vždyt jsem taky psal, že momentálně od Sereny nic nehrozí ... :)
Jsem ale zvědavej jestli se na tu miliónovou vějičku přece jen nějaký top-hráčky (např. Halep, Wozniacki, Svitolina, Kerber ...) nenachytají a nenahlásí se na poslední chvíli i do debla ... :)
Reagovat
a.magerova
No nemyslím si, že ten milión u chlapů udaj... ti co by ho potřebovali jako sůl, nevyhrají... a ti co vyhrají, ho tolik nepotřebují, navíc koukám, že ani Rafa tohle nedokázal, přestože vyhrál několikrát to i to, v jednom roce se mu to nepodařilo....
Reagovat
aligo
no tak proto bude Nadal hrát i debla :)) má šanci :))
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně velký souhlas, některé zápasy skutečně stojí za to, navíc se pořád něco děje a výměny jsou zajímavé. Na čtyřhru se dívám fakt rád...
Reagovat
janek_da
Připravuje Andymu půdu :D

ale má pravdu
Reagovat
a.magerova
No.... pokud se big4 domluví a přejdou na čtyřhru, tak TO půjde samo... ;-)
Reagovat
blixa
Má pravdu, "děvče" ... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist