Čtyřhru mužů v Paříži ovládli Mirnyj s Nestorem

4. 6. 2011, 21:35
Aktuality 2
Titul ve čtyřhře získali na Roland Garros běloruský tenista Max Mirnyj s Kanaďanem Danielem Nestorem. Druhý nasazený pár ve finále pařížského grandslamu porazil Kolumbijce Juana Sebastiána Cabala s Argentincem Eduardem Schwankem 7-6 3-6 6-4.
Daniel Nestor a Max Mirnyj

Nestor si připsal sedmý deblový titul na některém ze čtyř největších turnajů v sezoně a navázal na loňský rok, kdy ve finále French Open porazil se Srbem Nenadem Zimonjičem česko-indickou dvojici Lukáš Dlouhý a Leander Paes. Mirnyj získal svůj pátý titul. 

"Věděli jsme, že jsme schopni hrát dobře. Ale zda vás to dovede také k dobrým výsledků, to nevíte nikdy," komentoval třiatřicetiletý Mirnyj skutečnost, že spolupráci s o čtyři roky starším Nestorem proměnili v teprve druhý titul. Zkušený pár spolu hraje od začátku sezony a až dosud vyhrál pouze menší turnaj v Memphisu.

"Dnes to byl velký boj. Ti kluci hráli pravdu dobře. Měli jsme štěstí, že jsme první set vyhráli," uvedl Nestor.

Pětadvacetiletý Cabal, který při odvracení mečbolu udělal dvojchybu a ztratil klíčový servis zápasu, má za sebou navzdory finálové porážce skvělé vystoupení, protože letošní Roland Garros pro něj bylo prvním grandslamovým startem v kariéře. Schwankovým dosavadním maximem v grandslamové čtyřhře bylo semifinále na US Open a ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Taky se přidávám ke gratulaci a moc jim to přeju. Tihle hráči jsou dost sympatičtí. Rozhodně jim to přeju víc jak Bryanům, kteří by si to ani za ty výkony moc nezasloužili. Jinak souhlas že dvojice Schwank/Cabal hrála jejich nejlepší hru a kdo ví kam až to můžou ddotáhnout (Schwanka už dlouho sleduju a přeju mu taky hodně úspěchů)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc gratuluju! Maxe jsem si hodně oblíbil, když hrál s Bhúpathím a Nestora mám taky docela rád.
Za průběh turnaje si vyhrát zasloužili. Až do finále neztratili jediný set.Ale pro Cabala se Schwankem je to asi jejich životní turnaj. Hráli spolu poprvé a hned je z toho finále GS! Navíc si připsali velmi cené skalpy:Moodie/Norman, Aspelin/Hanley a samozřejmě Bryany. Jestli spolu budou hrát dál, můžou toho hodně dosáhnout.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist