Čtyřhru na Floridě ovládly nenasazené Dulková s Pennettaovou

5. 4. 2010, 12:42
Aktuality 2
WTA MIAMI - Čtyřhru žen v Miami vyhrály překvapivě Gisela Dulková a Flavia Pennettaová. Argentinsko-italská dvojice, jež vyřadila řadu favorizovaných párů, ve finále zdolala duo Petrovová/Stosurová 6-3 4-6 10-7 a připsala si společný čtvrtý titul.
Gislea Dulková a Flavia Pennettaová

Pětadvacetiletá Argentinka Gisela Dulková a o tři roky starší Italka Flavia Pennettaová dosáhly největšího deblového úspěchu. 16. společným turnajem prošly jako nenasazené bez porážky a a v šestém finále si připsaly čtvrtý deblový titul po svém boku.

Poprvé se radovaly při společné premiéře před čtyřmi lety na antuce v Bogotě. Loni vyhrály turnaje v Hobartu a Bastadu.

Argentinsko-italský pár v Miami nezastavily Kuzněcovová s Molikovou, turnajové dvojky Llagosteraová s Martinezovou ze Španělska, Kirilenková s Radwaňskou, čtvrté nasazené Raymondová se Stubbsovou a v boji o titul ani trojky Petrovová se Stosurovou, které prohrály ve finále i před 14 dny v Indian Wells s Peschkeovou a Srebotnikovou.

"Byly jsme obě dost nervózní, moc jsme toužily vyhrát," řekla po finálové výhře 6-3 4-6 10-7 Dulková. "Hlavně super tie-break byl hodně nervózní, ale v závěru jsme hrály o trochu lépe. Udělaly jsme o jednu nebo dvě chyby méně," komentovala dramatickou koncovku utkání Jihoameričanka.

"Už jsem s Flavií několik turnajů vyhrály, ale tohle je náš první triumf na velkém turnaji. Měly jsme těžký los a teď se můžeme radovat ze skvělého úspěchu," dodala Dulková.

Pennettaová si spravila chuť po sérii nevydařených turnajích ve dvouhře, ve které si z posledních šesti turnajů zahrála jen jednou v semifinále.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (04. 04. 2010)

Čtyřhra - finále:
Dulková/Pennettaová (Arg./It.) - Petrovová/Stosurová (3-Rus./Austr.) 6-3 4-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jeden z nejkrasnějších ženských paru WTA:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak krásná dvojice to zvládla... přeju jim to!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist