Čtyřhru na Turnaji mistrů vyhráli Francouzi Herbert s Mahutem

17. 11. 2019, 17:57
Aktuality 1
TURNAJ MISTRŮ - Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut poprvé vyhráli Turnaj mistrů a ke čtyřem titulům ze všech čtyř grandslamů přidali další cennou trofej..Francouzi v Londýně v pěti zápasech neztratili ani set, ve finále porazili Jihoafričana Ravena Klaasena s Michaelem Venusem z Nového Zélandu.
N. Mahut a P. H. Herbert (© AFP)

Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut začali pátou společnou sezonu triumfem na Australian Open, kde zkompletovali sbírku grandslamových trofejí.

V dalším průběhu roku ale příliš společných akcí neabsolvovali. A když už spolu startovali, bylo z toho brzké vyřazení; z pěti turnajů jen jednou vyhráli dva zápasy po sobě.

Přesto Francouzi předvedli parádní konec sezony, v jehož závěru vyhráli devět zápasů v řadě bez jediného prohraného setu. Před čtrnácti dny dobyli domácí Masters v Paříži a tento týden ovládli i Turnaj mistrů. 

28letý Herbert a 37letý Mahut začali své vítězné tažení v londýnské O2 areně výhrou nad světovými jedničkami Kolumbijci Juanem Sebastianem Cabalem a Robertem Farahem a zakončili ho dnešním vítězstvím 6-3 6-4 nad párem Raven Klaasen a Michael Venus.

"Byl to pro náš úžasný závěr sezony. Lépe to skončit nemohlo," radoval se Mahut, který si letos zahrál také finále Wimbledonu po boku jiného krajana Edouarda Rogera-Vassellina.  

Titul na Turnaji mistrů získali Herbert s Mahutem jako první Francouzi od roku 2005, kdy triumfovali Michael Llodra a Fabrice Santoro. Příští týden je čeká ještě finálový turnaj Davisova poháru v Madridu.

• TURNAJ MISTRŮ 2019 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch/ hala, 9.000.000 dolarů
nedělní výsledky (17. 11. 2019)
• Čtyřhra - finále •
Herbert/Mahut (7-Fr.) - Klaasen/Venus (5-JAR/N. Zél.) 6-3 6-4
• Dvouhra - finále •
Tsitsipas (6-Řec.) - Thiem (5-Rak.) 6-7(6) 6-2 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Tihle kluci spolu letos pořad nehráli, ale jsou na TM a vyhrali
Mahut po výhře vypadal že tomu nemůže uvěřit. Ale byli lepší, zasloužená výhra. Gratulace k titulu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist