Čtyřnásobný šampion Djokovič v Římě začal hladkou výhrou nad Dolgopolovem

14. 5. 2018, 22:49
Aktuality 6
ATP ŘÍM - Další pokus o nastartování kariéry absolvuje Srb Novak Djokovič tento týden v Římě. Do antukového Masters 1000 vstoupil čtyřnásobný šampion hladkou výhrou nad oblíbeným sokem Aleksandrem Dolgopolovem z Ukrajiny.
Novak Djokovič

Novak Djokovič má za sebou šest letošních turnajů, na nichž se ani jednou nedostal do čtvrtfinále. Po půlroční pauze zaviněné zraněním loktu a lednové operaci prohrál s Danielem, Pairem, Kližanem či naposledy minulý týden s Edmundem.

Psychickou pohodu, sebevědomí a herní rytmus se snaží najít tento týden na oblíbené antuce v Římě, kde si v minulosti zahrál osmkrát finále a čtyři z nich proměnil v triumfy. Vstup do soutěže zvládl výborně, když Ukrajince Aleksandra Dolgopolova porazil 6-1 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-0

"Letos předvádím dost nevyrovnané výkony. Dnes to byl jeden z těch lepších, takže se od něj budu chtít odrazit i do dalších zápasů. Věřím, že tady najdu potřebnou pohodu," řekl Djokovič.

O teprve třetí letošní postup do třetího kola se se srbský tenista, který příští týden oslaví 31. narozeniny, utká ve středu s vítězem duelu mezi dvěma kvalifikanty - Gruzíncem Basilašvilim a domácím outsiderem Baldim.



Jubilejní 300. výhru na okruhu si před domácím publikem připsal Fabio Fognini, který před zraky své manželky Flavie Pennettaové přehrál snadno 6-3 6-1 Francouze Gaëla Monfilse. Ve druhém kole 30letý Ital vyzve čerstvého finalistu z Madridu Rakušana Dominica Thiema (h2h 0-2).

"300 vyhraných zápas je pěkné číslo. A je příjemné si takový milník připsat právě tady před domácím publikem. Jsem rád, že jsem jejich podporu nezklamal," řekl Fognini.

Až v šestém vzájemném duelu dokázal Francouz Benoit Paire najít recept na slavnějšího krajana Richarda Gasqueta. V italské metropoli zvítězil dvakrát 6-4 a připsal si teprve třetí letošní výhru na antuce.

Až po více než tříhodinové bitvě postoupil Philipp Kohlschreiber, jenž udolal 7-5 6-7 7-6 Rusa Karena Chačanova. Ve druhém kole se 34letý Němec utká s Američanem Jackem Sockem (h2h 0-1).

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5.444.985 dolarů
pondělní výsledky (14. 05. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Goffin (9-Belg.) - Mayer (Arg.) 6-1 6-2
Carreňo (10-Šp.) - Donaldson (USA) 6-4 3-6 6-0
Djokovič (11-Srb.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-1 6-3
Nišikori (Jap.) - F. López (Šp.) 7-6(5) 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Chačanov (Rus.) 7-5 6-7(7) 7-6(6)
Fognini (It.) - Monfils (Fr.) 6-3 6-1
Paire - Gasquet (oba Fr.) 6-4 6-4
Edmund (Brit.) - Jazírí (Tun.) 6-3 3-6 6-3
Cecchinato (It.) - Cuevas (Urug.) 2-6 7-5 6-4
Ramos (Šp.) - Delbonis (Arg.) 2-6 7-5 6-1
Berrettini (It.) - Tiafoe (USA) 6-3 7-6(1)
Haase (Niz.) - Medveděv (Rus.) 3-6 6-4 6-1
Bedene (Slovin.) - Müller (Luc.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Mayo
Beast mode, teraz sa to začne posledný turnaj pred FO. Djoki ovládne oba turnaje.
Reagovat
Patik
To by ho myslím že poriadne nakoplo do budúcna..a zaslúžil by si to potom všetkom.
Reagovat
peRFect
Po čem všem by si to zasloužil?
Reagovat
dorons
:) :) :)
Reagovat
gigin
mlčí. Djokárna ovládne Řím.
Reagovat
Krisboy
Má k tomu solidně nakročíno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist