Další Berdychův soupeř klopýtl. Fish odehrál jediný game a odstoupil

1. 11. 2011, 19:04
Aktuality 8
Už druhý z konkurentů Tomáše Berdycha v boji o letošní Turnaj mistrů ztratil tento týden cenné body. Po Francouzi Simonovi ve Valencii vypadl v prvním kole také Mardy Fish v Basileji. Američan odehrál jediný game a kvůli zranění ze zápasu odstoupil.
Mardy Fish

Mardy Fish je v žebříčku, podle kterého se určí účastníci Turnaje mistrů, na postupovém osmém místě s těsnou ztrátou na Tomáše Berdycha a Francouze Tsongu. Další důležité body chtěl uhrát tento týden v Basileji, ovšem zranění levé nohy mu udělalo čáru přes rozpočet.

V duelu s krajanem Jamesem Blakem si Fish udržel podání a prohrál první výměnu při servisu svého soupeře. Víc z jejich souboje diváci neviděli; Fish se kvůli zranění kolenní šlachy nechal na kurtu ošetřit a po 11 minutách hry utkání skrečoval.

Pokud se Fish na Turnaj mistrů probojuje, bude to poprvé v jeho kariéře. Tento týden ho díky velkému náskoku žádný ze soupeřů nemůže předehnat, příští týden se ale ještě hraje důležitý turnaj Masters 1000 v Paříži, na kterém se rozhodne.

Do druhého kola dnes v Basileji neprošel ani ruský tenista Michajl Južnyj, který se po nepovedené druhé polovině sezony propadl v žebříčku na 37. místo. Před týdnem naznačil Rus zlepšení formy na turnaji v Petrohradu, po semifinále ale přišlo rychlé vyřazení hned v úvodu turnaje. Ve Švýcarsku se o to postaral domácí Michael Lammer, který favoritovi čtyřikrát sebral podání a zvítězil 6-4 6-3.

Výsledky - Basilej (tvrdý povrch, dotace 1,838 mil. eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Blake (USA) - Fish (5-USA) 0:1 skreč, Lammer (Švýc.) - Južnyj (Rus.) 6:4, 6:3, Wawrinka (Švýc.) - Dodig (Chorv.) 6:4, 6:4, Nieminen (Fin.) - Bellucci (Braz.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:3.

 

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Osobne by som bol najradšej, ak by sa tam ešte dostal Del Potro...Bude to však mať veľmi komplikované, prakticky musí vyhrať Valenciu a spoliehať sa, že v Paríži uhrá Finále/Semifinále...Vlastne ani to asi nebude stačiť, keďže Berdych, Tsonga a Fish nemajú moc čo obhajovať..Takže Argentínčan sa tam dostane jedine skrz zranenie niekoho..
Reagovat
petrulinka
Mám pocit, že Tomáš nehraje, Tomáš to tam pěkně mastí!!! Téměř žádné první podání, spousta chyb. Prostě kazí, co se dá. Je to škoda, věřila jsem, že vyhraje.
Reagovat
petrulinka
Neútočí a tak dlouho vrací Nishikorimu, až sám udělá chybu. Prostě jdu spát, nemám na to nervy.
Reagovat
VlS
Tak pro Toma se to nevyvíjí úplně optimálně, 1:1 na sety. Nevím, jestli ta pauza od Šanghaje nebyla moc dlouhá?
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych prohraje. jsme si tím 100% jist. Ten japonec je budoucí superstár.
Reagovat
smazaný uživatel
TB prostě kupí chybu za chybou, to ale neznamené že by měl být Nishikori budoucí superstár, Tomáš se vyhazuje sám.
Reagovat
VlS
Přesně tak, Tom se porazil sám.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom musím souhlasit. Kei jednou dovede velké věci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist