Další comeback. Vesninová se připravuje na návrat po druhé mateřské

29. 12. 2023, 20:02
Aktuality 6
Po téměř třech letech a druhé mateřské přestávce se chystá na návrat k tenisu bývalá světová jednička ve čtyřhře Jelena Vesninová. Sedmatřicetiletá ruská hráčka oznámila na sociálních sítích, že se v příštím roce vrátí na turnaje, neupřesnila ale, na kterých to bude. Mezi přihlášenými na lednový grandslam Australian Open není.
Profily hráčů
Jelena Vesninová (© Profimedia)

"Ahoj, roku 2024, jsi připravený na můj návrat?. Pojďme na to. Uvidíme se v příštím roce na kurtech," vzkázala Vesninová na Instagramu spolu se záběry z přípravy. Plány na návrat oznámila sedm měsíců po narození a více než dva roky po svém posledním zápasu druhé dcery. Poprvé se stala matkou v listopadu 2018 a tehdy nehrála dva roky.

Ukrajinská rodačka Vesninová v kariéře získala 19 deblových titulů, včetně čtyř grandslamových. S krajankou Jekatěrinou Makarovovou vyhrála French Open (2013), US Open (2014) a Wimbledon (2017), na Australian Open triumfovala v mixu s Brunem Soaresem (2016).

S Makarovovou ovládla také olympijské hry v Riu de Janeiro a ve stejném roce 2016 i Turnaj mistryň. Na poslední olympiádě v Tokiu získala stříbro po boku krajana Aslana Karaceva.

V singlu se semifinalistka Wimbledonu 2016 vyšplhala nejvýše na 13. místo světového žebříčku a vyhrála tři tituly, nejcennější trofej získala v Indian Wells 2017.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Krisboy
A co její parťačka Káťa?
Reagovat
hanz
Ta nahazuje puky Spartaku.
Reagovat
Mantra
Tak je pochopitelné, že když hráčky jsou fyzicky ready, mají zkušenosti, tak to zkusí. Protože jak se píše vedle, 73k EUR za 1.kolo slamu je zlatej důl (nikde není psáno, že ho bude ještě někdy hrát). Prostě mezi holkama ta šance na easy money je obrovská dokud může běhat a udrží pálku.
Reagovat
Sinuhet1
ted jsem cetl s nekym rozhovor, uz fakt nevim kde to bylo, kde tvrdil, ze kdyz v Australii skonci v prvnim kole ze pry neni celkove v plusu....
Reagovat
TML
Těším se na její typické "AJA"
Reagovat
com
taky sem si na to hned vzpomnel, kdyz sem videl v titulku jeji jmeno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist