Další lucky loser vítězem turnaje WTA. Sorribesová po obratu ovládla Cleveland

26. 8. 2023, 21:36
Aktuality 2
WTA CLEVELAND - Vyhrát turnaj WTA z pozice šťastné poražené kvalifikantky bývala rarita. V posledních týdnech se z toho ale začíná stávat tradice. Španělka Sara Sorribesová (26) v Clevelandu ovládla po finálovém obratu a výhře 3:6, 6:4, 6:4 nad Jekatěrinou Alexandrovovou (28) generálku na US Open a jako již třetí tenistka za posledních šest týdnů triumfovala navzdory vyřazení v kvalifikaci.
Sara Sorribesová (© Profimedia)

Sara Sorribesová v Clevelandu prohrála v posledním kole kvalifikace s francouzskou tenistkou Clarou Burelovou, ale místo v pavouku generálky na US Open se pro ni nakonec našlo a šestadvacetiletá Španělka v hlavní soutěži nenašla přemožitelku.

V prvním kole jí po prohrané první sadě a za stavu 0:4 ve druhé vzdala Kateřina Siniaková a pak aktuálně 95. hráčka světa vyřadila i turnajovou trojku Veroniku Kuděrmetovovou, bývalou vítězku US Open Sloane Stephensovou i sedm zápasů neporaženou Němku Tatjanu Mariaovou.

Ve finále sice prohrávala s Jekatěrinou Alexandrovovou 3:6 a 2:4, vývoj ale trpělivou hrou otočila. zvítězila 3:6, 6:4, 6:4 a vzájemnou bilanci upravila na 2:0.

Šestadvacetiletá Španělka hrála finále turnaje WTA podruhé v kariéře a stejně jako loni v mexické Guadalajaře ho přetavila v triumf. Naopak osmadvacetiletá Alexandrovová ve svém celkově 7. finále marně usilovala o 5. titul.

"Chci si tuhle chvíli užít a dát si na čas, protože nikdy nevíte, kdy vyhrajete další turnaj. Od prvního dne jsem říkala, že Cleveland miluju a teď jsme tady," usmívala se Sorribesová během slavnostního ceremoniálu.

Sorribesová se stala teprve šestou vítězkou turnaje WTA z pozice lucky losera, dokázala to však už jako třetí během posledních šesti týdnů. Marii Timofejevové se to povedlo v červenci v Budapešti a Japonce Nao Hibinové v srpnu na Livesport Prague Open v Praze.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA / Ohio, tv. povrch, 271.363 dolarů
sobotní výsledky (26. 08. 2023)
• Dvouhra - finále •
Sorribesová (Šp.) - Alexandrovová (4) 3:6, 6:4, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
hanz
No těma LUCKYLOOSRAMA bych se vůbec nechlubil být WTA, značí to akorát o úpadku tenisu.
Reagovat
horska.kraslice
Anebo o vyrovnanosti. Před několika lety se začalo říkat, že v ženském tenisu se úroveň hráček vyrovnala tak, že v první stovce může prohrát/vyhrát téměř každá s každou, teď už se to rozšířilo tak cca na první stopadesátku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist