Další medailová naděje zhasla. Plíškové se nepovedlo osmifinále proti Giorgiové

27. 7. 2021, 10:25
Aktuality 32
OH TOKIO - Do čtvrtfinále olympijského turnaje ve dvouhře žen prošla z českých tenistek jen Markéta Vondroušová. V osmifinále skončila krátce po Barboře Krejčíkové také Karolína Plíšková, která nečekaně prohrála 4-6 2-6 s Italkou Camilou Giorgiovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková na letošním Wimbledonu našla herní i psychickou pohodu, v singlový úspěch na olympiádě ji ale neprodá. Sice začala hladkou výhrou nad nepříjemnou Francouzkouu Alizé Cornetovou, ale pak šly její výkony dolů. Ve druhém kole ještě zdolala Španělku Carlu Suárezovou, ale v dnenším osmifinále už nenašla recept na Italku Camilu Giorgiovou.

Devětadvacetiletá Češka prohrála s italskou vrstevnicí, která je v žebříčku na 61. místě, po mizerném výkonu za hodinu a čtvrt 4-6 2-6. Na Giorgiovou nestačila podruhé během pár týdnů a ve vzájemné bilanci tak vede už jen 5-3.

Turnajová pětka Plíšková ztratila už ve třetím gamu servis čistou hrou, hned vzápětí se jí díky čtvrtému proměněnému brejkbolu podařilo vyrovnat, ale poté o podání opět přišla a ztrátu už nedohnala. Nepovedl se jí ani vstup do druhé sady, v níž rychle prohrávala 1-5, a Giorgiová nečekaně snadno postoupila.

"Bohužel jsem nepředvedla nic suprovýho," řekla upřímně Plíšková. Do not jí nehrál ani rychlý povrch v Ariake Aréně. "Neměla jsem se kde chytit. Nepřišlo mi, že bych úplně špatně servírovala, ale tam je to vabank."

Měla dojem, že má na kurtu pomalejší reakce. Podobně se cítila už ve druhém kole. "Kdybych byla trošičku líp na nohou a svěžejší, tak asi by to vypadalo líp," uvažovala a poukázala na náročný program olympijského turnaje.

"Byla jsem tady čtyři dny v kuse od rána do večera, to asi úplně nepřidá. I když já se cítím fyzicky dobře, ale nějakou jiskru člověk ztratí. A potom v takovém zápasu, kdy to je o pár míčkách nebo o reakci, to pak může chybět," uvedla.

Plíšková měla možnost zaútočit na medaili ještě po boku Markéty Vondroušové, ve večerním osmifinále ale nevyužily čtyři mečboly proti brazilské dvojici Laura Pigossiová a Luisa Stefaniová.

"Něco zahrály soupeřky dobře. Nejvíc si vyčítám mečbol na svůj servis, zahrála jsem ho dobrý a mohla jsem zahrát trošku lepší liftovaný volej. Ale tak to někdy je. Trošku nám někde chyběl kousek," posteskla si Plíšková.


Do čtvrtfinále olympijské dvouhry z českých tenistek prošla jen nejmladší z nich Markéta Vondroušová, která dnes zaskočila domácí světovou dvojku Naomi Ósakaovou. Krátce před Plíškovou se s nadějí na olympijskou medaili ze dvouhry rozloučila i Barbora Krejčíková, která neudržela vedení proti Švýcarce Belindě Bencicové. Už včera ve druhém kole vypadla Petra Kvitová s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou.

Svitolinová vyhrála i potřetí ve třech setech
Překvapivá čtvrtfinalistka Giorgiová si o postup do semifinále zahraje s Elinou Svitolinovou (h2h 1-1). Čtvrtá nasazená Ukrajinka, jež hraje první turnaj po nedávné svatbě s Gaëlem Monfilsem, v Tokiu zdolala i svou třetí soupeřku ve třech setech. Dnes po druhém obratu v řadě porazila 5-7 6-3 6-4 Řekyni Mariu Sakkariovou a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
úterní výsledky (27. 07. 2021)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Vondroušová (ČR) - Ósakaová (2-Jap.) 6-1 6-4
Giorgiová (It.) - Kar. Plíšková (5-ČR) 6-4 6-2
Bencicová (9-Švýc.) - Krejčíková (8-ČR) 1-6 6-2 6-3
Svitolinová (4-Ukr.) - Sakkariová (14-Řec.) 5-7 6-3 6-4
Muguruzaová (7-Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-4 6-1
Pavljučenkovová (13-Rus.) - Sorribesová (Šp.) 6-1 6-3
Rybakinová (15-Kaz.) - Vekičová (Chorv.) 7-6(3) 6-4
Badosaová (Šp.) - Podoroská (Arg.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - osmifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Badosaová/Sorribesová (Šp.) 6-2 5-7 10-5

Pigossiová/Stefaniová (Braz.) - Kar. Plíšková/Vondroušová 2-6 6-4 13-11

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Fandina
zápas jsem dnes dost sledovala a jak čtu v člálnku, Kamilka si hrála svoje, pálila to tam na první dobrou a Kája se vůbec nedostala ke své hře. Když se dostala k tomu, že pumelenici vrátí, tak to nedopadlo dobře. Škoda, že Kája nebyla trochu rychlejší. V minulých dvou zápasech tady podle mě byla, teď byla nějak pomalejší.
Debl s Maky byl pech, škoda, že v STB neproměnily mečboly. Jinak se mi zdálo, že byly lepší. I když tam byly chyby.
Reagovat
brixner
Kouk sem na HL v ženském fotbale - BRA-HOL 3:3, krásný góly, byly hlavičky, patičky, kozičky, všechno bylo a těm holkám neměl ani kdo zatleskat...Stadión jako kráva a tam dva lidi v hadrechsmile Tahle Volympiáda je neskutečná vostuda celosvětovýho rozměrusmile
Reagovat
brixner
Na podzim si už na tudlenctu Volympiádu vůbec nikdo nevzpomene!smile
Reagovat
com
tak tak.. ale musi vyhrat US Open smilesmile
Reagovat
brixner
Přesně tak! Vsadim jedny žvára, že USO vyhraje! Teda pokud promění bečboly...smile
Reagovat
Nola
jj, k tomu ziadne body do rankingu, plus citat jeden den oslavne ody a druhy den kopanie do hracok.....to je take cesko-slovenske, mudre kecy za klavesnicou
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Blondie
ty máš dost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
"Fyzicky jsem se cítila dobře, ale jak jsem byla na kurtech v kuse čtyři dny od rána do večera, není to ideální", říká Kája v článku na Novinkách.

Já teda moc nechápu, proč při 3singlech a 2deblech strávila na kurtu 4dny od rána do večera...smile
Reagovat
lars
a jakym zpusobem muze sportovec rikat neco v psanem clanku od novinare ? :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se jí zeptejsmilesmile
Reagovat
lars
proc bych se mel ptat ji, kdyz si to napsal ty?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Protože ty nevěříš novinářismile
Teda ne že bych jim až tolik důvěřoval. Třeba ale někdo, na rozdíl ode mne, sleduje tiskovkysmile
Reagovat
smazaný uživatel
íA potom v takovém zápasu, kdy to je o pár míčkách nebo o reakci, to pak může chybět," uvedla

ty vole to jsou zase slinty, o par mickach, pritom uhrala 6 gamu a zahrala 3 winnery, to je fakt o par mickach
Reagovat
com
micek sem, micek tam.. medaile proste nebude no smile
Reagovat
FerrariF50
No zamrzí to, protože vždy fandím češkám, ale jelikož to bylo s moji nejoblíbenější prdelkou, tak dobrý :)
Reagovat
GaelM
Díky za Wimbledon, ten byl skvělý. Bohužel se to zase začíná vracet do původních kolejí a kdo ví, jestli ještě nějaký takový světlý moment bude. Na olympiádě už asi těžko, věk se nedá zastavit. Tipuju, že za tři roky už Karolína nemusí být ani mezi čtyřmi nejlepšími Češkami... smile
Reagovat
misa
No za tři roky (32 let) už nemusí vůbec hrát.
Reagovat
Blondie
Tak Karolína podle mě jela hlavně proto, aby si jednou nevyčítala, že tu možnost nevyužila a atmosféru OH nikdy nezažila.
Čímž nechci říkat, že se nesnažila, ale prostě asi úplně její srdce pro OH a medaile nebije.
Legitimní.
Reagovat
FerrariF50
Atmosféru možná jo ale jakou ? Vždyť tak ponuré, pochmurné hry nikdy nebyly. Jsou uplně zbytečné, zbytečně postavené sportoviště, zbytečně vyházené miliardy. Atmosféra možná tak na bodu mrazu, to nevim jestli si chtějí zažít sportovci zrovna toto.
Reagovat
Blondie
Pokec v olympijské vesnici, už jen to, že to prostě zkusila, hrála "s lvíčkem" na prsou...

holt tu olympiádu, kde by zažila parádní atmosféru, dobrovolně vynechala. Tak má jen odvar.

Ale úplně rozumím, že to chtěla zkusit. Vždyť by ji to do konce života mrzelo.
Reagovat
lvicek
Taky si to tak myslim. A dokonce si myslim, ze i kdyby za tri roky mohla jet na dalsi OH, tak by spis nejela a nechala si prostor na turnaje. I z tech rozhovoru se zdalo, ze ji o tu medaili az tak moc nejde... Ale tak to je zas kazdyho vec... Na nekterych tenistech je videt to olympijske zaujeti, na jinych min.
Reagovat
Blondie
Jo... jako mně je to líto a stavím se k tomu trochu kriticky, na druhou stranu - vybojovala si to? Jo. Jak to pojme, je její zodpovědnost. Akorát se pak samozřejmě nesmí divit tomu, že není zrovna nejoblíbenější.

Ale už si asi zvykla.
Leckdy je kritizovaná a skoro až hejtovaná neprávem, takže jestli už se někomu nelíbí její přístup k OH, jí asi bude buřt.
Reagovat
lvicek
Tak tady je to primo od Karoliny ;). Moc jasneji uz to rict nemohla... https://www.idnes.cz/oh/tenis/karolina-pliskova-oh-tokio-osmifinale-vyrazeni-rozhovor.A210728_060329_oh-tenis_ikuc
Reagovat
Blondie
No jo, no... Má to prostě jinak :)

Holt se pak jen nesmí divit, že její značka není zrovna love brand.. :)
Reagovat
peek
Expres zprávy zase perlí: Paula Badosaova si poradila s Nadiou Badosaovou.
smile
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Frick
Ještě holky můžou podělat debly a to teprva bude pocit zklamání a hořkosti.
Reagovat
EllNino
vzhledem ke konkurenci to klidně může tak být
Reagovat
Newcombe
Jo i 4 mečboly nestačilysmile
Reagovat
Newcombe
Jo i 4 mečboly nestačilysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist