Další rozchod s trenérem: Veselý ukončil spolupráci s Krupou

26. 1. 2016, 17:29
Aktuality 207
Po dvou a půl měsících skončila spolupráce Jiřího Veselého s trenérem Tomášem Krupou. Na rozchodu se dohodli po vyřazení padesátého hráče světa v úvodním kole Australian Open.
Profily hráčů
Tomáš Krupa

Zpráva o Veselém a Krupovi přišla den poté, co světová šestka Petra Kvitová ukončila více než sedmiletou spolupráci s Davidem Kotyzou.

"Po Australian Open jsme si s Jirkou sedli a dohodli se, že spolupráci ukončíme," uvedl v prohlášení pro ČTK Krupa, bývalý kouč Tomáše Berdycha. Veselý rozchod potvrdil. "Pracovně jsme neměli žádný problém, ale nerozuměli jsme si mimo kurt. A to je při dlouhých společných pobytech důležité," vysvětlil tenista.

Veselého v loňském roce vedl Slovák Ladislav Simon a s Krupou se dali dohromady začátkem listopadu. Úvod roku se ale dvaadvacetiletému Veselému, před třemi lety vítězi ankety ATP Hvězda budoucnosti, moc nevydařil. Na Hopmanově poháru vyhrál jeden zápas ze tří a v Aucklandu při obhajobě titulu vypadl v prvním kole.

V Melbourne pak Veselý nedotáhl k výhře nadějně rozehraný duel s Renzem Olivem a přes vedení 2:1 na sety s argentinským kvalifikantem prohrál.

Třiačtyřicetiletý Krupa v minulosti dotáhl Berdycha do světové desítky, předtím spolupracoval i s Radkem Štěpánkem a loni krátce také s Barborou Strýcovou, které dál částečně radí. "Teď si chci od tenisu na nějakou dobu odpočinout," řekl Krupa k možným spekulacím o případné spolupráci s Kvitovou.

pva, ČTK

Komentáře

207
Přidat komentář
Stan_Borowitz
potřebuje vyhazovat peníze za kouče? Stačí, když bude Jirka (platí to ale obecně pro každého tenistu) pravidelně číst TenisPortal, a bude přesně vědět, co dělá špatně, v čem se zlepšit a jak.

Osobně podezřívám Novaka, že za jeho vzestupem stojí právě to, že tuto studnici neocenitelných postřehů a rad (možná přes Vajdu) objevil. Angažmá Borise byl jen zastírací manévr, odvedení pozornosti.
Reagovat
VlS
No, je to vysoce pravděpodobné až téměř jisté. Někteří rádci jsou podle důvěryhodného zdroje za to dokonce placení zlatem, jen mají zakázáno vykecat Frickovi kolik to ve skutečnosti je.
Reagovat
tedi
:)
... a kde dani. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Rogerovi to může překládat Mirka. Jen Rafa má smůlu, že nikdo z jeho týmu se tady nedorozumí. To bude pravděpodobně hlavní důvod jeho úpadku.
Reagovat
VlS
Důvod
a) začít se učit
b) podívat se po český missce
Reagovat
Fandina
Jenom spekuluji, ale možná, že Veselý se dohodl s Kotyzou.
Reagovat
Chrenda
by potřeboval kvalitního psychiatra. A soustředit by se měl zejména na to, aby neměl furt dokořán otevřenou hubu. Nejde jen o to, že na každé fotce vypadá jako dement, kterého právě pustili z ústavu, ale mohlo by mu tam něco vlítnout a co s tím pak, že? Třeba tenisák.
Reagovat
Meceon
tak tohle moc nechápu...asi Veselý nechce být top hráč...
Reagovat
VlS
Ondra Rybář odpovídal na otázky. Překvapila mě jedna odpověď

3. NEJhorší den?
Pokud by nešlo o výsledky, řekl bych, že to byla zkraje minulé sezony konfrontace Gábiny a moje, kdy jsme si tehdy nerozuměli ohledně pojetí a nastavení práce. Takové dny jsou pro trenéra obzvlášť těžké, připadal jsem si, že mám svázané ruce. Ale zvládli jsme to.

Tak je vidět, že vše není tak růžove , jak se nám u televize zdá a že možná ještě složitější to je pak s miláčkem davů ( taky Gábinu miluju i s jejím zapomínáním a zmatkama, takže se za to nikomu neposmívám, naopak). Netvrdím a ani nenaznačuji jakoukoliv souvislost s Petrou ( Jirkou), jen je to možná demonstrace toho, že i při úspěších to nemusí být sranda.
Reagovat
blixa
Ale to je celkem známá "kauza" (to slovo se mi nelíbí ale nenapadá mě lepší). Gábina uvažovala o tom, že část, nebo celou sezonu pojme spíš jen treninkově, protože během závěru přípravy byla nemocná a neměla dost naježděno, tudíš se jí ani moc nedařilo, navíc moc nezvládala mediální a sponzorský tlak a časové nároky, a ani Rybář ještě neuměl (nebo nepochopil) ji chránit (což teď už dělá), normálně by to řešil asi přeřazením do IBU (Gábina nebyla proti) jenže to bylo zase sponzorsky absolutně nepřijatelné, jako naprosto ho chápu že se cítil poněkud v pasti. Naštěstí tohle složité období oba zvládli a ta sezóna nakonec nedopadla nejhůř (kolik holek by bylo vděčnejch za šestý místo ve WC)
Reagovat
VlS
Mě nejvíc zaujala ta věta : připadal jsem si, že mám svázané ruce. Ale nejdůležitější je ta další věta - Zvládli jsme to. Nehledej za tím nic víc, než co jsem napsal.
Reagovat
blixa
No to měl. Z jedný strany tlak a požadavky sponzorů, z druhý Gábiny. Těžká situace. Nic za tím nehledám ;-)
Reagovat
Fandina
Píšeš o trenérských strastech, ale neuvědomuješ si, že nejde jenom o trenéra, jde především o hráče, pokud tedy připustíš, že Petra, Veselý nebo Gábina jsou normální lidi, osobnosti, co něco chtějí a cítí. A o tom není sporu. Nikde není přece psáno, že i když mám vedle sebe odborníka na tenis, jako je třeba Kotyza a x výsledků s ním, že jednoho dne mi přestane vyhovovat. Uvědomím si, že jeho rady pro mě zevšedněly, už mi nenabízí nic nového a je to pořád stejné. Ty to píšeš jako by výsledek sportovce byl a záležel na tom, co trenér hráči řekne. Bezesporu ano, může ho hodně ovlivnit, ale pořád je to na sportovci, Petře, Gábině, Jirkovi. On rozhoduje o tom, co udělá, jak to vyhodnotí. Trenér si musí uvědomit, že je to jejich věcí, ne jeho.
Reagovat
blixa
Tak jako v tenis to platí, a když trenér nevyhovuje tak je odejit. V biatlonu to ale tak nefunguje, trenér je pánem sportovního bytí a nebytí, rozhoduje kdo bude jezdit světový pohár, kdo jenom IBU a kdo nebude v repre vůbec. Sportovec se musí přizpůsobit a plnit, nebo sportu zanechat, jinou možnost nemá. Občas jsou výjimky, zrovna Gábina je na ně specialistka, ale to jsou prostě výjimky a je jich sakra málo.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě. U biatlonu je to něco jiného. Tam se trénuje kolektivně. Já jen, že pokud například Kotyza začne přistupovat k hráčkce tak, že se o ní začne vyjadřovat ve stylu všechno bylo připraveno a ona tohle, jak to udělal Petře nedávno a na kurtu jí seřve na tři doby, tak ať se potom nediví, že ztratí důvěru. Ona byla ve srabu a on místo aby jí podržel, tak se ještě sám předvedl, že to neunáší. Místo, aby řešila sebe, proč jí to nešlo, tak ještě aby uklidňovala jeho.
Reagovat
Frick
Tak hlavně hráč je zaměstnavatelem trenéra. Narozdíl od biatlonu.

Což je taky vlastně celkem paradox (a porblém). Že ten, kdo by měl být v nějaký sportovní hiearchii výše, tak je naopak níže.

Co ten trenér k ní může, když ona ho kdykoliv může vyrazit.

Do když je to tak, že nadřízenym trenéra je hráččin klub? Do 19 let a 200. místě na rankingu... tak nějak?
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. V tenisu se hráč vybírá trenéra, podle toho, jak mu vyhovuje. V biatlonu je to naopak, tam má trenér velkou moc, on vybírá kdo bude reprezentovat.
Reagovat
VlS
Fandino, nebyl jsem u toho a ty taky ne. O5 rozvíjíš svoje téma úplně mimo mísu, promiň, vůbec ti nedošlo o čem ten příspěvek je, ale to není novinka.
Reagovat
Fandina
S tebou se nedá debatovat, jen urážíš.
Reagovat
VlS
No, tak napíšu tam jasně, že to není o Petře, a ty do toho začneš tahat, jak Kotyza seřval Petru. Ten průšvih tam nebyl v tom seřvání, ale že to uniklo, ale to je vedlejší.
Chápeš, že problem je v koexistenci a kooperaci s celebritou? Že s celebritou trenér má svázaný ruce jinak, než s necelebritou? A ty do toho začneš plakat, jak Petrušku ten zlý David seřval. Nejsem a bemohl bych bejt trenér, já bych měl chuť jí zřezat.
Reagovat
Fandina
Jsi arogantní, napsala jsem příspěvek, týkající se problému hráče, jak to vidím. Ty místo odpovědi na obsah si mě sepsul.

Takhle si debatu nepředstavuji.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Fandina
Když už se budeme bavit o tom, že Kotyza Petru seřval a problém je, že to uniklo, tak kdyby jí seřval v soukromí, tak by to neuniklo.
Obecně nechápu, když hráčka prohraje zápas, že trenér přijde a seřve jí.
Za takový přístup by u mě jel.
Co se týká Rybáře, tak je jasné, že tam je situace jiná. On rozhoduje kdo bude v týmu, to tam myslím dostatečně jasně napsal blixa.
Reagovat
VlS
Zas jsi mimo. Blixa jasně napsal, že by moh vyhodit kde koho, ale Gábinu ne, protože sponzoři. A to je myšlenka vlákna a ty se do ní snažíš nacpat svoje mantry.
Reagovat
Fandina
Hlavně že ty víš, o co já se snažím. Jsi úplně mimo.
Reagovat
Roger_Federer
:), zas te nekdo nechape?
Reagovat
Fandina
Naopak, VlS žije v představě, co si myslím já.
Reagovat
Fandina
Přesně řečeno, on si myslí, že ví jak uvažuji já, tím mě pobavil.
Reagovat
VlS
Ne, já vidím co píšeš a vidím, že já píšu o pěstování karfiolu a ty do toho taháš, jak se štrykuje svetr, i když jsem na začátku vlákna jasně napsal, že to není o štrykování. A to je tvůj věčnej problém.
Reagovat
Fandina
Máš pravdu, nepsala jsem o karfiolu, protože jsem k tomu neměla co říct, psala jsem o Petře, to je trestné?
Reagovat
VlS
Tak si začni svoje vlákno a necpi se s tím do vlákna, kde ten, kdo ho začal napíše, že to není o Petře.
Ta věc ma těch pohledů pochopitelně víc. Na tom Rybářovi je jasně vidět, jak hluboce ho to jako trenéra zasáhlo, když ještě za rok a půl o tom píše ( mluví ) jako o největším průseru. Když do toho tak mermomocí tu Petru tlačíš - jaká asi musí být frustrace Davida Kotyzy, když se nevím jak dlouho připravují na TM, Petra vydá x prohlášení, jak je zdravá, nažhavená, připravená a pak předvede to, co předvedla proti Angie? Ty se divíš, že vypěnil? Já bych se divil, kdyby nevypěnil. To není o výhře nebo prohře, to je o vůli bojovat. Prohrát může každej, ale ne tam chodit se svěšenou hlavou a slzama v očích.
To je jak když s někým stavíš barák a jeho pak něco rafne, přijede tam s buldozerem a zbourá ho. I trenér je jen člověk, má emoce a může bejt frustrovanej a David toho teda už vydržel.
Reagovat
Fandina
To tedy nevím, co je to za jednání, když se mi něco nepovede, jsem smutná, brečím, tak druhý přijde a ještě mě dorazí. To ti připadá normální?
Reagovat
smazaný uživatel
To tedy nevím, co je to za jednání, když se mi něco nepovede, jsem smutná, brečím, tak druhý přijde a ještě mě dorazí. To ti připadá normální?

Tak jako s tohle formulací, lze přispívat tak akorát do časopisu "Chvilka pro tebe". Jestli Petra na zvýšený hlas, co se s tebou děje, reaguje plačtivě, tak at raději ten tenis nehraje....
Reagovat
Fandina
Až budeš ve srabu, nebude se ti dařit, budeš od okolí očekávat podporu, ne kartáč.
Reagovat
smazaný uživatel
V jakém srabu? ty máš velmi zajímavé moresy. Plně se stotožnuji s příspěvkem VISe. Navíc efekt byl takový, že v dalším zápase se zvedla.
Reagovat
Fandina
A v dalším zase prohrála. Kde vidíš efekt?
Reagovat
smazaný uživatel
A nehrála tam náhodou finále?
Reagovat
Fandina
Hrála a v něm prohrála. Takže efekt seřvání neměl dlouhého trvání.
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrála po velkém boji, kdy ji došly síly, to se snad dá pochopit, ne?
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že se to dá pochopit, jako se dá pochopit, když po prohře s Kerber řekla, že se cítila špatně a měla těžké nohy. Všechno se dá pochopit. Kvůli tomu není potřeba na druhého řvát při tréninku.
Reagovat
smazaný uživatel
A nepleteš si zvýšený hlas s řevem? Třeba to byly jenom dobře mířená slova, která to způsobila.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to, co Kotyza udělal, bylo opravdu tak super, jak nám tady pořád vnucuješ, tak by pak neměl potřebu se za to kát. Je tak těžký to pochopit?
Reagovat
smazaný uživatel
A ty víš, dopředu, že když na někoho zvýším hlas, tak se rozbrečí?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, když to pak proběhlo v tisku, musel být tím, kdo sklopí hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kulový.
Reagovat
Fandina
Kdyby chtěl, mohl jí sprdnout v soukromí, ne na veřejnosti. Jeho problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, trénoval ji 7 let. Jasně, že něco takového MUSEL vědět. Děláš, jak kdyby s ní byl měsíc..
Reagovat
smazaný uživatel
prave proto ta potreba omluvy byla jiste spis spolecenska - nebo treba i osobni, clovek na sebe ma mit velke naroky, ale to plati i pro Petru. Vyzadujete vlastne servilitu. Kdyz prisel vybuch, priciny "tezkych nohou" byly asi prezentovane nepresvedcive nebo vubec.. :-)
Reagovat
Fandina
mně nepřipadá tedy košer, aby mě můj trenér na veřejnosti, pokud by to udělal v soukromí, tak to s ním rozeberu, ale aby veřejně na mě ječel na tréninku, to bych považovala za ztrátu důvěry
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, cetla jsi, co pisu? On se omluvil, protoze to pochopil. A "serval" ji opravnene. A pomohlo to. A koncim, ja nudlovku nerada.. :-)
Reagovat
Fandina
Nevím, kde bereš tu jistotu, že to pomohlo, ale každého věc, co si o tom myslí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady máš vyjádření po zápase. A nezveličuj, protože jako vždy, děláš z komára velblouda....

http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/rozcileny-kotyza-proslovem-motivoval-kvitovou-obcas-neni-zbyti_360359.html
Reagovat
Fandina
Hlavně, když ty nezveličuješ. Chvilko pro tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo malé doporučení, kde by sis jistě našla ty správné noty. Ale rozumím, že ne vždy se to musí sejít s kladnou odezvou.
Reagovat
Fandina
Miluju lidi, které radí druhým, co mají dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji :) Já věděl, že mě nakonec pochopíš.
Reagovat
Fandina
Tys psal něco k pochopení?
Reagovat
Roger_Federer
7let ji trenoval a 3 brousil..
Z kazdou byvalkou to chlap nema jednoduche.
Reagovat
Fandina
I kdyby mě nebrousil, tak u mě by skončil s tím výstupem, kdy na mě ječel před lidma.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Novotný, nech toho, tady ti ty tvoje slinty nikdo nežere.
Reagovat
misa
:) Že by RF záměrně komolil každou větu?
Reagovat
smazaný uživatel
U něj jeden nikdy neví :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A jenom tak mimoděk, ve WTA brečí spousta hráček, at je to způsobeno hrou zraněním, či oprávněnou kritikou. Je to ženská vlastnost.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, ženy mají k pláči blízko. Jak jsem psala, kdybych já prohrála zápas, byla nešťastná a pak ještě přišel můj trenér a začal na mě ječet, rozhodně bych mu za to nepoděkovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že zase za průběh turnaje by mu měla poděkovat.
Reagovat
Fandina
Děláš, jako by na kurtu hrál on a ona byla nesvéprávný stroj.
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslím, že z Kotyzy děláš mimoně, který nerozumí své práci.
Reagovat
Fandina
Nikde jsem nepsala, že Kotyza nerozumí své práci. Podle mě je to otázka vzájemné důvěry. Pokud se mi nehraje dobře, tak k tomu mám asi nějaký důvod a ne že přijde někdo a začne mi dělat kázání.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět a znova, efekt byl takový, že to Petře pomohlo. Jak by to dopadlo, kdyby to neudělal, se už asi nedozvíme, že. Ostatně, mohlo to mít taky vliv, že se ho ted propustila, ze svých služeb. Uvidíme, jak lehké nebo těžké, to bude mít nový trenér.
Reagovat
VlS
Uvidíme, jak lehké nebo těžké bude toho nového trenéra najít. Taky se může stát, že tam žádná fronta stát nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ona stát bude, o to strach nemám, ochotných bude vždycky dost. Jde spíš o to, kolik bude schopných. Ale i ti se jistě najdou.
Reagovat
FulnekUltras
Už sama ochota je v tomto případě zásadním předpokladem... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdo by nechtěl trénovat dvojnásobnou wimbledonskou vítězku, žejo ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Když je to navíc jen přidružená výroba psychoanalýzy... ;)
Reagovat
Fandina
Tak tak, Petra se tak vyjádřila, psychologie je to, co by dělala, kdyby nehrála tenis. U ní bude každý trenér pod dohledem.
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
VlS
Nechtěl by ten, kdo má strach riskovat svoje jméno s nevyrovnanou náladovou ženskou, u který nikdy nikdo neví, co se za 10 minut bude dít.
Reagovat
Fandina
Jak víš, že je nevyrovnaná a náladová? Kdo ti to řekl?
Reagovat
misa
Fandinka vaří nudlovku :)
Reagovat
Fandina
nezáviď
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, právě jsi popsat asi tak 99 % tenistek. A nejen těch.
Reagovat
Fandina
Přesně tak, proto mají ostatní Petru v oblibě, že je nesnášenlivá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to bude přesně ono :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Věc se má tak, že na každého platí něco jiného. Někoho seřvání nakopne, jiného naopak úplně dorazí. Petra se zdá být spíš tím druhým případem, což nakonec připustil i Kotyza. A nejen tím, že se za ten incident z TM později kál.
Reagovat
smazaný uživatel
A v čem to tedy Petru dorazilo?
Reagovat
smazaný uživatel
A v čem to Petře pomohlo?
Reagovat
smazaný uživatel
Minimálně obraz a přístup na kurtu byl jiný.
Reagovat
Fandina
Děláš, jako by Petra prohrávala naschvál.
Reagovat
FulnekUltras
A dyť ten Dave ji seřvat taky nechtěl... ;)
Reagovat
VlS
Přesně, prostě bouchly saze.
Reagovat
FulnekUltras
v zanešeném komíně... ;) jediný skutečný problém - že se to stalo ve veřejném prostoru s množstvím svědků
Reagovat
Fandina
přesně tak, doma se věci prožívají jinak
Reagovat
VlS
Ovšem to je vlastnost bouchání sazí, společenskou vhodnost a časové souvislosti neřeší.
Reagovat
Fandina
Zajímavé je, že ty saze vybuchly jemu a ne jí, když je podle tebe náladová a nesnášenlivá. Podle toho výstupu vypadá jako hysterka on, ne ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty taky koukám nejsi zrovna dvakrát empatickej, co?
Reagovat
Lunej..
čeští tenisté pochopili, že pravé trenéry můžou najít jedině zde, na celosvětově známém portále TP, plném odborníků, psychologů, psychiatrů, trenérů, všeho dle libosti. Takže Hynku, Viléme, Jarmilo... hodně štěstí :)
Reagovat
blixa
Jojo, koho bereš babi ? Veselku nebo Kvíťu ?
Reagovat
Lunej..
Jasně, že Kvítí, obě jsme labilky, takže se budeme skvěle doplňovat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
to nemuze fungovat, ber Juru.. ;-)
Reagovat
blixa
Paráda, Kvíťu máme vyřešenou ! Ještě najít někoho pro Veselku ;-)
Reagovat
marta
"Pracovně jsme neměli žádný problém, ale nerozuměli jsme si mimo kurt. A to je při dlouhých společných pobytech důležité," vysvětlil tenista.
Reagovat
tommr
to by pro Petru bylo nejspíš z bláta do louže ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě by si lidsky asi úplně nerozuměli. Navíc se zdá, že Krupa ženskému tenisu na chuť úplně nepřišel.
Reagovat
darek.vrana
Podle mě by z bláta do louže byl Pála, protože je podobný typ jako Kotyza. Určitě skvělý a inteligentní, ale myslím, že by byla lepší nějaká mezinárodní veličina, ze které by Petra měla větší respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych naopak řekl, že Pálu by respektovala jako málokoho. Být mezinárodní veličina ještě nikomu respekt nezaručí, takový Stober jí jistě byl a je a přesto Petra neměla nejmenší problém s ním ani ne po půl roce vyrazit dveře..

Ono je totiž dobré si uvědomit, že šéfem je ona, ne ten kouč. A že by tedy především měl on mít respekt vůči ní.
Reagovat
VlS
Podle tvýho modelu vlastně nikoho nepotřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsi na tenhle nesmysl přišel?
Reagovat
VlS
Vyhození Stoibera byla nejspíš chyba. Vyrazili ho za svou chybu - neidentifikovanou mono.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby. Vyhodila ho, protože jí neseděla jeho idea, že krize se musí přebojovat. Neidentifikovaná mono na to měla pramalý vliv, leda snad ten, že urychlila něco, co by beztak bylo nevyhnutelné - tohle se fakt za chybu považovat nedá, chyba by naopak byla pokoušet se to udržet silou.

Hlavní myšlenkou mého úvodního příspěvku ale bylo, že Darkova domněnka, že by Petra měla z někoho respekt jenom proto, že je to mezinárodní veličina, je mylná.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty Petře vidíš do hlavy, že víš z koho má/nemá respekt?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsem se špatně vyjádřil - chtěl jsem říct, a příkladem se Stoberem svoji domněnku podpořit, že ani to, že je někdo mezinárodní veličina ještě nutně nemusí znamenat, že by z něj Petra měla větší respekt než třeba z toho Pály.
Reagovat
VlS
Snad Petra ví co chce a kde se to sežene. Jestli tuzemský, nebo zahraniční je úplně fuk. Pála je chytrej empatickej chlap, myslím si ( ale houby vím, je to jen pocit) , že by tý empatie mohl být až moc. Trenér by měl mít ke svěřenci určitě jistý respekt, ale neměl by z něj být na větvi. A možná kousek osobního odstupu ( nejsme jó kámoši ) není na škodu. Mixovat srandu, dřinu, pochopení, ohleduplnost a bezohlednost ve správnejch poměrech ve správným čase - to je asi to velký umění. Navíc nevíme, jakou roli v tom ve všem může hrát IMG. Pičkal bych si, ono se to vyvrbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak IMG je marketingová agentura, ta se stará o reklamy, ne o složení jejího týmu. Nebo mi něco uniká?
Reagovat
VlS
Něco ti uniká.
Reagovat
smazaný uživatel
atraktivni tym je marketingove zajimavy a plany zahrnuji i tyto souvislosti s predpokladanym uspesnym vyvojem daneho sportovce.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jistě. Ale pochybuju, že jí budou nutit někoho proti její vůli, to by nemohlo fungovat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to urcite ne, ale mohou padnout navrhy, kontakty a taaaak.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to samozřejmě ano. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce se mi to hledat, ale před časem, když si Novak Djokovič plácl na spolupráci s Borisem Beckerem, tak jsem měl takové nutkání, že by to mohlo fungovat. začátek spolupráce byl rozpačitý, ale s odstupem času, když se podívám, kde Novak dneska je, tak je z něho zocelený muž. Tady si troufnu říct, že Boris dokázal malý zázrak. Má zkušenosti, jak tenisové, tak i mediální, což v dnešní době, jak se dost často ukazuje, je hodně velké plus. Petra by tento faktor, při rozhodování, měla zohlednit.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano. Na druhou stranu na ženském okruhu bys podobnou dvojici hledal těžko, což taky o něčem svědčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak záleží, kde chce Petra směřovat. V případě Novaka to byl příčky nejvyšší, což s Borisem dokázali, funguje jim to, a za to je nepochybně i dobře placen. Takže je zřejmé, že každý úspěch něco stojí. Sám jsem zvědavý, jakým směrem se Petra vydá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tím chtěl především naznačit, že co funguje u chlapů, se u ženských zatím s nějakým větším úspěchem nepotkalo.
Sám jsem zvědav, jakou cestou se Petra vydá.
Reagovat
lars
i bez Borise byl 1.
Reagovat
smazaný uživatel
O to mi nešlo, za tu dobu spolupráce utekli svým soupeřům, pomalu o jeden schod. Zásadní rozdíl je v psychice. S hráči, s kterými měl negativní bilanci, srovnal nebo je už vede.
Reagovat
smazaný uživatel
ja se trosku bojim, ze Petra neni moc racionalni typ a ze ji tyhle "blbosti" okolo ani moc nebavi, to bude srdcarka, clovek okamziku.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže očekáváš, že to bude takový občasný útok na turnajový titul? :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
misa
Pála Petru obdivuje :) Jednou o ní řekl, že je poklad a pak jsem četl, že není vůbec obyčejná holka, ale ... "Hrozně rád ji vidím. Když se na ni zadívám, vyzařuje z ní něco výjimečného." (finále FC 2012) Ten by na ni tvrdý nikdy nebyl.
Reagovat
FulnekUltras
Ono to u dámy hlavně chce trenéřinou tak trochu kamuflovat investigativní psychologii... ;)
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Což ovšem nutně nemusí být na škodu.
Reagovat
VlS
Nemusí, ale může. Indikuje to jistou absenci odstupu
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych. Tvrdost nemusí znamenat odstup a odstup nemusí znamenat tvrdost.
Reagovat
VlS
Já jsem neřekl ani slovo o tvrdosti. Za odstupem nevidím tvrdost, ale nezaujatost, schopnost střízlivé objektivní analýzy a hledání optimálních cest.
Reagovat
misa
A pak Pála ještě uvedl, že u těch špičkových hráček nechává vedení zápasů ve Fed Cupu na nich, moc jim neradí, což je myslím správné. Ale Petra by potřebovala na taktice a vedení zápasů zapracovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Míša psal, že by na ní tvrdý nebyl, já na to reagoval tím, že to nemusí být na škodu, ty jsi na mě reagoval tím, že pokud by nebyl, tak by si nezachoval dostatečný odstup..
Reagovat
misa
myslím, že trochu tvrdší přístup by Petře neuškodil
Reagovat
smazaný uživatel
Tak otázka je, co znamená tvrdší. Sama se několikrát vyjádřila, že nějakého křiklouna by vedle sebe nesnesla.
Reagovat
darek.vrana
Prý si nesedli lidsky. Mně Krupa teda taky moc nesedí. Jiří je inteligentnější.
Reagovat
smazaný uživatel
tomu bych i verila, obojimu.. :-)
Reagovat
Marduch
No, pokud si můžu trošku rýpnout, tak by tomu nasvědčoval i vývoj Tomášova stylu hry pod Krupou. Samo, dostal ho do top10. Ale i tak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
myslis ty Berdychy na kriz, ze, taky jsem tu o nich polemizovala a vymyslela jim uplatneni.. :-)))
Reagovat
Kytka
Toma by do top 10 dostal asi každý slušný trenér a skvělý i výš. Tom měl asi vystřídat víc trenérů a ne vždy trčet 6 let u jednoho. Pro někoho je to třeba dobře, ale Tom by potřeboval víc nových a nových impulsů. Chytře to dělá myslím Raonic.
Reagovat
VlS
Nemyslím, že střídání trenérů tempem propocenejch trik je lepší. Nemyslím, že existuje univerzální návod - Viz Fedex - Anacon - to byla taky hodně dlouhodobá záležitost. I v tom je určitě chemie sednutí si kontra nesednutí si.
Jde spíš o to , jestli kouč spolu s hráčem dokáží definovat cíle a objektivně ( v uvozovkách) vyhodnotit , jestli k nim nějak směřují, co je příčina ztrácení cest a pod. Jako najímání - vyhazování trenérů podle výsledku jednoho turnaje a velké vyzrálosti nesvědčí.
Reagovat
Frick
Škatula, škatula...
Reagovat
Kytka
Možná by to pro toho neurotika bylo řešení. Krup je na něj asi moc ostrý. Ale Jirkovi zase chybí to co Petře, a to dobrá psychika, ta když má světlé dny tak jede a porazí kohokoliv a vyhraje cokoliv. Tuhle povahu Jirka nemá.
Reagovat
Marduch
Tak Jirka na rozdíl od Petry pracuje tvrdě permanentně, na tréninku i při zápase, takže z tohodle pohledu by to s nim měl David jednodušší. Z éry s Petrou dost možná načerpal hodně psychologickýh poznatků a zkušeností, jak přistupovat k hrůči v různých situacích, což by Jirkovi mohlo sedět..
Reagovat
Kytka
No hlavně má pevné nervy. Být to Sears, tak z Petry už by dávno zkolaboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty víš, že Petra nepracuje tvrdě permanentně?
Reagovat
Marduch
Řeknu to jinak. Co měl člověk možnost v poslední době sledovat některé pozápasové situace, kde figuroval David a Petra, tak si nešlo nevšimnout, že ne vždy byl David spokojený s Petry přístupem.
Reagovat
Fandina
Nikdy se nevyjádřil, že by nepracovala, nedřela. To jsou řeči, které nikdy nikdo o Petře neřekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš tam něco, co tam podle mýho nebylo. A zrovna Kotyza ani slůvkem nikdy nenaznačil, že by snad Petra byla nějaký flákač nebo co, spíš vždycky tvrdil opak.
Reagovat
Marduch
Slovo flákač jsem opravdu nezmínil. Mám na mysli situace tohoto typu:
http://sport.idnes.cz/trener-kotyza-a-kvitova-na-turnaji-mistryn-fkv-/tenis.aspx?c=A151027_094003_tenis_par
Reagovat
Fandina
Z mého pohledu jí udělal scénu proto, že byl zklamán z její hry. Nevím, ale takhle si jednání dospělých lidí nepředstavuji.
Reagovat
misa
Seřval ji, aby se zvedla před dalším zápasem.
Reagovat
Fandina
Ano, choval se jako hysterka. Mně tohle udělat, tak jede hned.
Reagovat
FulnekUltras
ale zabralo to, ne? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi zas tak úplně ne, když pak měl Kotyza potřebu se kát..
Reagovat
FulnekUltras
Maša to každopádně odnesla parádně - a ve finále chyběl kousek...
Reagovat
Fandina
To si nemyslím. Petra sice Šafi porazila, ale pak zase prohrála s Agou.

Podle mě, když se mi něco nedaří, když já sama něco neudělám dobře, tak mě to mrzí a spíš potřebuji oporu v druhém, popovídat si o tom, ne aby mi někdo přišel ještě vynadat a tímhle stylem. Takovou pomoc tedy nepotřebuji. To je můj názor na tuhle situaci.
Reagovat
FulnekUltras
Je pravda, že v běžném životě by se to takhle praktikovat nemělo, jenže ve sportu to někdy (zrovna u Petry zdaleka ne nějak moc často) holt prostě funguje - pokud chce člověk (v pravou chvíli, kterou už po letech spolupráce vycítí) něco změnit a dopracovat se k nějakému úspěšnému výsledku.
Reagovat
Fandina
Podle mě jí asi moc neznal, když v článku se píše, že chtěl vědět o co jde, proč tak hrála.
Reagovat
FulnekUltras
Duše ženy je neprobádanou hlubinou oceánu plnou neodhalitelných tajemství - ovšem někdy je potřeba spustit na dno aspoň olovnici... ;)
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu, pokud žena necítí u muže oporu a je to jedno, jestli je to partner v zaměstnání nebo v životě, tak ho neposlechne, kdyby střílel z kulometu. A předpokládám, že takhle podobně jako já uvažuje každá druhá žena.
Reagovat
FulnekUltras
Však říkám - z 99% opora, a 1% olovnice... ;)
Reagovat
Fandina
A pokud žena vycítí, že je silnější v tom vztahu, tak nepomůže ani to jedno procento.
Reagovat
FulnekUltras
A to se právě předem nikdy neví... ;)
Reagovat
Fandina
Většina vztahů končí tím, že už není si co dávat. Najednou ti to dojde a je po všem.
Reagovat
FulnekUltras
Zase znám případy - i ve sportu - kdy se rozvedené manželství do roka znovu uzavíralo...a v jednom případě snad dokonce i dvakrát... ;)
Reagovat
Fandina
To ano, Háčka jsou toho vzorným příkladem. Ale neplatí to pokaždé.
Reagovat
smazaný uživatel
tam snad zvítězil profesionalismus a rozum,a ne láska
Reagovat
misa
jj, vůbec ji neznal, jen spolu strávili sedm let lítáním po světě, trénováním, sbíráním trofejí a překonáváním krizí :)
Reagovat
Fandina
A přesto se musel znovu zeptat, co se děje, proč tak hrála.
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud si před zápasem něco domluvili a ona se toho pak nebyla schopna držet, tak je pochopitelné, že ho jako trenéra zajímalo proč ne.
Reagovat
FulnekUltras
a lehce dámu probrat z letargie...
Reagovat
Fandina
a přitom hysterčil
Reagovat
FulnekUltras
argumentoval se zvýšeným důrazem ;)
Reagovat
Fandina
jak jsem psala, já bych takové jednání neakceptovala. Ale každý jsme jiný.
Reagovat
FulnekUltras
Ona bývá často chyba na obou stranách. Myslím, že si to i v Singapuru původně chtěli vyříkat úplně v klidu, ale potom slovo dá slovo - a řev je tady, ani nevíš jak... ;)
Reagovat
Fandina
Podle toho co v tom článku čtu, tak on místo aby konal a snažil se jí pomoct, tak sám byl v nesnázích, nevěděl, co se děje a místo toho jí seřval.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč jsi k tomu nedodal tu druhou půlku, totiž, že se Kotyza později sám přiznal, že ho to mrzí a že to neměl dělat?
Reagovat
Marduch
Ta forma, kterou zvolil, ted není podstatna. Šlo prwce to, ze byl rozcarovan z toho, jak Petra k zapasu přistoupila. Vzhledem k tomu, jak se na turnaj cilevedome připravovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že to naopak podstatné je.
Reagovat
Marduch
Tak nevím, jak to myslíš. Já nahoře psal "ne vždy byl David spokojen s Petry přístupem,". Nic vic, zadne další posuzování jeho komunikace.
Reagovat
Fandina
Chtěl vědět, kde je problém, proč se Petra necítila dobře.
Reagovat
FulnekUltras
spíš proč hrála tak blbě, když se dobře cítila... ;)
Reagovat
Fandina
přečti si ten článek ještě jednou. Na tiskovce řekla, že se necítila dobře. Proč se jí na to ještě jednou ptal na kurtu při tréninku nepochopím. Trochu ohledu by to chtělo. Ne křičet na druhého.
Reagovat
Kytka
Tak na tohle se Ivan vykašle. Z toho už nic nebude, je to looser.
Reagovat
smazaný uživatel
a tohle je zase ukvapena zkratka.. :-)
Reagovat
EllNino
to víme ...:) lámat hůl dovede každý ;)
Reagovat
Kytka
Ten může dřít jak chce, ale když nebude psychicky zvládat koncovky prakticky vyhraných zápasů, tak to mu asi nepomůže nikdo. To v něm zkrátka není.
Reagovat
smazaný uživatel
Jura je jeste mlady kluk, ja na rozdil od tebe jeho vykonnostni strop neznam, vychazim jen ze zkusenosti, ze psychika je stejne jako taktika ovlivnitelna a podleha zrani.. :-)
Reagovat
Kytka
A co Berdych? Ten už je zralý dost, dře jako kůň, ale nikdy mu nebylo dáno vyhrát velké zápasy, až na několik málo světlých výjimek. A ne, že by nechtěl. Ale nemá srdce a především hlavu šampiona.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem se v tomhle smyslu o Berdovi i vyjadria, ale ani nad nim (jeho GS) nelamu definitivne hul a Jura ma pred sebou daleko vic casu. A je to uplne jiny typ cloveka. Nemam rada predcasne soudy, vlastne ani tipy, pro me pomerne nepochopitelny sport.. :-)
Reagovat
EllNino
souhlas soječko :)
Reagovat
Kytka
Jo, taky bych si moc přála, aby Berďa ten vytoužený GS vyhrál a hlavně bych to přála jemu. Tak další šance Wimbledon? Na antuce v RG toho asi moc neudělá.
Reagovat
EllNino
Berďu neřeším
Reagovat
VlS
Podléhá zrání i zranění :-((
Reagovat
smazaný uživatel
zase se opouzdri.. ;-)
Reagovat
EllNino
já nejsem zvyklý dělat závěry, tak nebudu ani tady, ono se to nevyplácí ;)
Reagovat
Frick
A to je taky bulvární tuten rozchod?

jako abych si na Novotnýho FB nepřečetl podobný věci, že jo.. :-D
Reagovat
EllNino
Jirka se hledá ...a jsem zvědav, jestli se najde ...snad ano
Reagovat
Stan_Borowitz
ukecat Ivana!!!
Reagovat
Marduch
Ivan se s tim moc nes..nemaže, pod nim by se Jirka dost možná cejtil ještě víc "pod tlakem"..Ale třeba ne, zas je Ivan takovej svéráz, co si jde svojí cestou, u pidele co si o něm myslí druzí, to by Jirka od něj načerpat mohl ;)
Reagovat
Lasicka
Příští týden už bude volný
Lojza Hadamczik.
Má to v Brně za pár ...
Reagovat
hluuusa
Obavam se, ze se kvuli Veselemu Lendl nezvedne ani z postele, aby mu ten telefon zvedl...
Reagovat
Gracias_Mendoza
Lendl byl hlavně šampion a když už chtěl někoho trénovat, tak někoho kdo na to má a něco mu chybělo - viz Murray.

Jirka není ani šampion ani špičkovej hráč. Je dříč a chce něco dokázat, jenže to chce sto dalších, kteří na to taky nemají...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist