Další titul už nevyhraju, přiznává Safin

11. 8. 2009, 11:07
Aktuality 8
Po letošní sezoně ukončí svou kariéru, během níž se dostal až na samotný vrchol světového žebříčku a vyhrál dva grandslamové turnaje. Další titul ke svým dosavadním patnácti už prý ale Marat Safin nepřidá. "Nemám šanci," tvrdí ruský tenista.
Profily hráčů
Marat Safin

Asi jako každý tenista, i Safin by se rád rozloučil výsledkem, díky kterému by si ho lidé pamatovali jako šampiona. To se mu ale nedaří: na pěti z posledních sedmi turnajů klopýtl hned v prvním kole a v Montrealu nyní přidal další rychlou porážku. Francouz Gael Monfils bývalou světovou jedničku porazil 6-2 3-6 6-2 a vzal mu naději na - zřejmě - poslední titul jeho bohaté kariéry.

"Jsem realista. Vím, že (další titul) už nevyhraju. Nemám šanci," přiznal po utkání devětadvacetiletý Safin. "S každým turnajem je to těžší a těžší. Každý zápas je bitva a není jednoduché zvládat důležité momenty. Chci ale skončit správně naladěný. Měl bych si to víc užívat. Rád bych prostě skončil hezky."

Svůj souboj s Monfilsem si Safin příliš neužíval. Francouz se rychle ujal vedení 4-0 a o osudu prvního setu bylo rozhodnuto. Safin ožil až ve druhé sadě, kdy divákům předvedl záblesky toho, co ho na přelomu tisíciletí dostalo na tenisový trůn. Vítěz Australian Open a US Open dokonce ve třetím setu sebral soupeři podání a ujal se vedení 2-0, ovšem Monfils vyhrál následujících šest gamů a bylo rozhodnuto: ani v Montrealu si Safin šestnáctý titul nepřipíše.

"Ve třetím setu mi to proklouzlo mezi prsty. Byl jsem moc nervózní," litoval Rus. "Proklouzlo mi to. V ty důležité momenty to nezvládám. Chtěl jsem to až příliš."

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Veľký talent, najtalentovanejší Rus. Jeho sestra sa mu zďaleka nevyrovná. Prehrával,ale aj vyhrával nádherné zápasy s Federerom. "Kúpil" si aj Lundgrena, Fedovho trénera. Pamätám si aj jeho finále USO, kde porazil Samprasa. Hm, ale jeho talent utrpel zraneniami, jeho divokou povahou a hýravým životom. Je to smutné, keby bol disciplinovanejší, určite by mal GS viac. Na jeho tenisovom osude je vidieť, že talent nie je všetko.
Reagovat
smazaný uživatel
:-( tohle me mrzi, muj druhy nejoblibenejsi hrac, mel by asi skoncit, nez bude mit ostudu a prohravat skoro s kazdym, bude mi chybet, ale aspon nebudu muset koukat na jeho porazky
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze mu to ke konci karieri neslo. Je to jeden z nejtalentovanejsich hracu, ale bohuzel sve mentalite to na spicce dlouho nevydrzel.
Reagovat
smazaný uživatel
zkus challenger :)
Reagovat
smazaný uživatel
me se libi...jeho bomby a temperament to je krasny...bude mi chybet..ale uz neni co driv..driv jsem ho sazel rad ted uz bych se asi bal :-((
Reagovat
a.magerova
A mně se líbí jako chlap.
Reagovat
smazaný uživatel
Ufff, aj on ?:-))
Reagovat
a.magerova
Ufff, aj on !!! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist