Další zápas s Urszulou? Snad už ne, bojí se Agnieszka Radwaňská

12. 1. 2012, 17:23
Aktuality 3
Tenis hraje pravou rukou, na Australian Open ale Agnieszka Radwaňská možná udělá výjimku a vezme raketu do levačky. Tedy jen v prvním kole, a pokud si s ní osud znovu zažertuje a pošle jí v Melbourne do cesty jako první soupeřku její mladší sestru Urszulu. Ani na to nechci myslet, bojí se světová osmička dalšího rodinného souboje.
Agnieszka Radwaňská

Ať už by sestry Radwaňské svou výhrůžku splnily, nebo ne, na výsledek losování pavouka Australian Open to vliv mít nebude. A osud k nim zatím zrovna milostivý není: v roce 2009 na sebe narazily v prvním kole turnaje v Dubaji a od té doby se v úvodu turnaje utkaly ještě třikrát. Naposledy tento týden v Sydney, kde Agnieszka svou mladší sestru porazila jednoznačně 6-1 6-1.

Za normálních okolností by osmou tenistku žebříčku WTA taková hladká výhra potěšila, vítězství nad blízkým člověkem jí ale zhořklo.

"Hrát s vlastní sestrou je ten nejhorší pocit, tím spíš, že k sobě máme hodně blízko a už sedmnáct let spolu trénujeme a cestujeme," tvrdí Agnieszka Radwaňská. "Nějak to vyjde, že spolu hrajeme (v prvním kole), už čtyřikrát v řadě. Řekly jsme si, že příště si zabalíme věci a pojedeme domů, protože tohle je šílené."

Na vzájemné zápasy vede starší ze sourozenkyň 3-1, v Melbourne by ale čtvrtou výhru přidala hodně nerada. "Vypadá to, že na sebe vždycky narazíme, když (Urszula) projde kvalifikací a já mám hrát proti kvalifikantce. Už čtyřikrát to takhle bylo a čtyřikrát jsme spolu hrály... Hrozná smůla. Pavouk Australian Open je pro 128 hráček, proto se mi nechce věřit, že bysme spolu hrály v prvním kole," říká Agnieszka Radwaňská, která nechtěla mluvit o tom, jak by reagovala, kdyby je los znovu svedl proti sobě.

"Ani na to nechci myslet. Samozřejmě ta možnost tu je, na US Open jsme taky hrály proti sobě a tohle je stejně velký pavouk. Ale nevím, co bych dělala. Asi bychom hrály levačkou."

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak samozřejmě, že jedna přeje úspěch druhé a asi mají spolu velmi dobrý vztah, ale na druhou stranu mě zaráží, že tam není troška té zdravé rivality...
Reagovat
Fandina
nic jiného než to tak neprožívat a hrát pro radost. Vyhraju dobře, prohraju, taky dobře........ alespoň mají jistotu, že jedna do doalšího kola postoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo hodně zajímavé, kdyby obě hrály svou slabší rukou. Musí to být těžké, hlavně pro Agu, která je mnohem kvalitnější, ale city k sestře ji to určitě neskutečně ztěžují.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist