Dančeviče čeká v Indianapolisu velká odveta s Tursunovem

24. 7. 2009, 09:59
Aktuality 1
ATP INDIANAPOLIS - Nejvýše nasazený Rus Dmitrij Tursunov pokračuje v Indianapolisu na cestě za obhájením loňského finále. Brazilce Daniela porazil dvakrát 6-3 a o semifinále si zahraje s Frankem Dančevičem. Kanaďanem, kterého před dvěma lety na stejném místě porazil ve finále.
Frank Dančevič

Ve středu se v Indianapolisu kvůli dešti neodehrálo jediné utkání, včera však pořadatelé i přes dešťovou přeháňku skluz dohnali. Dál pokračuje turnajová jednička, čtyři nasazení tenisté se ale s podnikem v Indianapolisu rozloučili.

Dmitrij Tursunov se v úterý objevil na kurtech poprvé od Wimbledonu, když měsíc léčil zranění. S Němcem Berrerem ztratil set a upozorňoval, že není ve formě na to, aby zopakoval výsledky z posledních let - loni hrál finále a předloni triumfoval.

Ve druhém kole však nasázel devět es, jen jednou ztratil podání a Brazilce Marcose Daniela porazil hladce dvakrát 6-3.

Nyní ho čeká Kanaďan Frank Dančevič, jenž vyřadil pátého nasazeného Benjamina Beckera. Ve dvou zápasech zatím soupeřům nenabídl žádný brejkbol a po svém servisu prohrál jen 20 fiftýnů.

Dančevič má soupeři co vracet
Tursunov je pro Dančeviče neoblíbeným soupeřem. Dvakrát v kariéře se totiž probojoval do finále, ale pokaždé v něm podlehl právě Rusovi žijícímu na Floridě. Poprvé v roce 2007 právě v Indianapolisu a naposledy letos na trávě v Eastbourne. Tursunov vyhrál i první střetnutí před dvěma lety v Queen'su.

"Hraje agresivní tenis, nesmím ho k ničemu pustit," plánuje Tursunov. "V našich posledních střetnutích jsem se snažil předejít tomu, aby mohl hrát svoji hru. Musím ho držet za základní čárou. Ale myslím, že se Frank z našich soubojů poučil," varoval.

V dobré formě se naopak od Tursunova cítil druhý nasazený Dudi Sela z Izraele. Tenista, jenž před 14 dny pomohl své zemi k postupu do semifinále Davisova poháru, však do čtvrtfinále nepostoupil: ve dvou setech padl s domácím Alexem Bogomolovem.

"Asi si až moc věřil," všiml si Bogomolov, který si prý ve středu, kdy v Indianapolisu pršelo, krátil se Selou čas hraním stolního tenisu. "Možná jsem pochytil něco z jeho hry," vtipkoval šestadvacetiletý Američan s ruskými kořeny, který si čtvrtfinále na okruhu ATP zahraje teprve podruhé. O životní úspěch se porve s krajanem Gineprim, jenž otočil utkání s Argentincem Schwankem.

Odveta za nedávné finále z Newportu vyšla Samu Querreymu. Američan obhajuje semifinálové účasti z posledních dvu let, porazil Rajeeva Rama 7-5 6-3. Teď ho čeká Francouz Gicquel.

- ATP INDIANAPOLIS (USA, tv. povrch, 450.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (23. 07. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Daniel (Braz.) - Dent (USA) 6-2 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Tursunov (1-Rus.) - Daniel (Br.) 6-3 6-3
Bogomolov (USA) - Sela (2-Izr.) 6-4 7-6(5)
Querrey (3-USA) - Ram (USA) 7-5 6-3
Odesnik (USA) - Kunicyn (4-Rus.) 2-6 6-1 6-1
Dancevic (Kan.) - Becker (5-Něm.) 6-2 7-5
Gicquel (7-Fr.) - Levine (USA) 6-2 6-2
Isner (USA) - Istomin (8-Uzb.) 6-4 6-4
Ginepri (USA) - Schwank (Arg.) 6-7(1) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to rodilý Kanaďan, jméno se píše anglicky Dancevic a výslovnost je Dancevik.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist