Dárek k narozeninám? Muchová figuruje poprvé v TOP 10. V elitní dvanáctce jsou čtyři Češky

21. 8. 2023, 09:28
Aktuality 24
Pohled na světový žebříček WTA nabízí českým fanouškům dlouhodobě uspokojivý pohled. Aktuálně se hned čtyři Češky seřadily na 9. až 12. místě a půlí první a druhou desítku. Novou českou jedničkou je devátá Markéta Vondroušová (24), poprvé do TOP 10 se v den narozenin vyhoupla finalistka ze Cincinnati Karolína Muchová (27). Za nimi figurují Petra Kvitová (33) a Barbora Krejčíková (27).
Karolína Muchová (© Profimedia)

Karolína Muchová letos ukončila více než dvouleté čekání na semifinále a hned z nich udělala dvě velká finále. V červnu na Roland Garros ani v neděli na podniku WTA 1000 v Cincinnati na svou teprve druhou a dosud nejcennější trofej nedosáhla, díky stabilní formě a především pravidelnému přísunu bodů souvisejícím s minimalizováním zdravotních potíží stoupá světovým žebříčkem.

V pondělním vydání po úspěchu v Ohiu, kde vyřadila světovou osmičku Mariu Sakkariovou či dvojku Arynu Sabalenkovou a prohrála až s Coco Gauffovou, vyletěla ze 17. na 10. místo. Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce o šest příček vylepšila své maximum a poprvé se objevila v TOP 10. Ještě před 12 měsíci přitom byla až na 235. pozici.

Muchová se stala českou dvojkou, když se v pořadí vklínila mezi tři krajanky. Novou českou jedničkou je na 9. místě wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová, jež v Cincinnati vypadla ve čtvrtfinále se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou a na posledních šesti turnajích neprohrála s hráčkou figurující mimo elitní desítku.

Za duem Vondroušová a Muchová, které drží postupové pozice v boji o Turnaj mistryň, se nachází vítězky dvou letošních 'tisícovek': šampionka z Miami Petra Kvitová a vítězka z Dubaje Barbora Krejčíková.

Mezi padesátkou nejlepších tenistek světa se nachází ještě dalších pět Češek: Karolína Plíšková (25.), Marie Bouzková (31.), Linda Nosková (42.), jež je po osmifinále v Cincinnati na novém maximu, a Kateřina Siniaková (47.).

Źebříček WTA k 21. 8. 2023

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Nola
T10 je pekny pocin, ale chcelo by to konecne nejaky ten velky titul....

nevidela som finale, ale co ma prekvapilo, bolo vyradenie Igy, na tu si uz veria aj Americanky na harde, co je pre mna prekvapive zistenie a mamina vracajuca sa na okruh na trave, Iga zacina byt cim dalej tym viac spickovou antukarkou a na ostatnych povrchoch nestiha, som velmi zvedava, kto ju vystrieda na trone a ci vobec, Kaja potrebuje hrat rychlejsie zapasy a nie trojsetaky, snad jej to umiestnenie v rankingu pomoze naplnit....
Reagovat
EllNino
pro Petru, Krejču i Karolínu ještě něco ukázat, protože vidí, že to jde :)

9-12 Česká vlajka smile Do 4. kola na US Open tedy nemají hráčku top 4 (pokud se tam dostanou)

6 nasazených na US Open je taky pecka :) Šance na TM pro některé taky velká, ale nepředbíhejme, je ve hře ještě hodně bodů

Hodně štěstí na poslední GS sezóny, snad bude úspěšný :)
Reagovat
Blondie
Neuvěřitelné kočeny smile
Reagovat
misa
Střední generace hráček (Vondroušová, Muchová, Krejčíková) už asi definitivně přebrala vládu nad českým tenisem od veteránek (Kvitová, Plíšková).
Reagovat
Serpens
Jen to chce ještě napodobit jejich úspěšnost ve finálových zápasech, tam to trochu pokulhává smile
Reagovat
makro99
no na GS je to čistá plichta :) 2:2
Reagovat
Serpens
Naštěstí, tam by to celkem šlo, dokonce je to lepší než PK s KK, kde je to 2:3 smile
Reagovat
Blondie
S tou Kvitovou bych byla ještě opatrná :D
Reagovat
tommr
podle dnešního žebříčku se bude dělat i nasazení ve Wimbledonu takže naše 4 hráčky na 9-12.místě mají jistotu že na hráčky z 1-4.místa nenarazí dřív než ve čtvrtfinále ...
Reagovat
Krisboy
Myslím, že do Wimbledonu se to ještě hoooodně změní smile
Reagovat
tommr
sorry mělo tam být samozřejmě nasazení na USO ... smile
Reagovat
horska.kraslice
Wimbledon - přání otcem myšlenky?smile
Reagovat
tommr
příští rok ve Wimbledonu to bude doufám ještě lepší ... smile
Reagovat
horska.kraslice
smile
Reagovat
makro99
a já už myslel, že to je zas nějaká inovace; oni sou tam ti organizátoři teď docela progresivní - manic monday v trapu, do toho to černý prádlo a ještě ke všemu i o nedělích...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tohle vypadalo hodně progresivněsmile
Reagovat
KonvickaPetr
Dobrý den, omlouvám, se pokud Vás zde otravuji, nevlastní prosím někdo z Vás slavné zápasy Petru Kvitová z Wimbledonu 2011 a 2014, vím že něco existuje na ulozto, ale přál bych si to vidět i český, pamatuji si, že to bylo na TV Nova, předem moc děkuji všem za pomoc. S pozdravem Petr :)
Reagovat
Serpens
Česky už to nešlo sehnat čtrnáct dní po finále, to si Nova pečlivě střeží :)
Reagovat
KonvickaPetr
nemáte prosím i vy případně něco, moc děkuji za případnou pomoc :)
Reagovat
Serpens
Bohužel finále 2011 jsem neviděl živě, takže ani česky. 2014 jsem viděl, ale nikam nenahrál. Takže buď to zázrakem bude mít někdo jiný, nebo zkuste kontaktovat samotnou Novu, ale zadarmo to nedají, možná vůbec :)
Reagovat
Serpens
Anebo kdo ví, možná se to dá přes Torrenty sehnat na internetu, ale v těch se já bohužel nevyznám :)
Reagovat
Oin
https://sktorrent.eu/torrent/details.php?name=Wimbledon-2014-Finale-zen-Kvitova-Bouchardova-5-7-2014-CZ-TVRip-1080p-&id=df98a2b60d9ef27a9962261a11995e4344002ab6
Reagovat
KonvickaPetr
Moc děkuji, vyzkouším to, ale nikdo to už neodesílá, uvidíme jestli se znovu někdo objeví, velké poděkování patří Vám smile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist