Dateová: O konci nepřemýšlím, hrát můžu třeba do padesáti

16. 1. 2012, 19:20
Aktuality 3
"Babička" mezi tenistkami Japonka Kimiko Dateová-Krummová ani po dalším nezdaru nehodlá skončit. V 41 letech suverénně nejstarší účastnice Australian Open počtvrté za sebou vypadla v prvním kole. Na důchod však ještě nemyslí a možná prý bude hrát až do padesáti.
Profily hráčů
Kimiko Dateová-Krummová

"I když jsem prohrála, pořád se přišlo podívat hodně lidí. A tenis mě pořád baví. Až to tak nebude, skončím," prohlásila Dateová-Krummová, která hrála grandslamový turnaj v Melbourne Parku poprvé v roce 1990, tedy v době, kdy současné královny Petra Kvitová či dánská světová jednička Caroline Wozniacká ještě nebyly na světě. 

Po sezoně 1997 se Japonka z tenisové scény stáhla, ale o dvanáct let později ohlásila návrat. Na grandslamech však od té doby nedošla bývalá semifinalistka dál než do druhého kola, na Australian Open si zahrála poslední čtyři roky vždy jen jednou. Dnes ji poslala domů Řekyně Eleni Daniiliduová po vítězství 6-3 6-2. 

Dateová-Krummová je vdaná za německého automobilového jezdce Michaela Krumma, který závodí v Dubaji. Celý rok se prakticky nevidí, ale protože je sportovec, prý má pro její život pochopení. V poslední době japonská veteránka objíždí turnaje ITF, kde sbírá body pro účast na grandslamech, aby nemusela hrát vyčerpávající kvalifikace.

"Tři zápasy za sebou a hned první kolo, to bych už nevydržela," přiznala bývalá čtvrtá tenistka světa po zápase s Daniiliduovou, když si v australském vedru ledovala obě nohy. "Po sezoně uvidím, jestli budu pokračovat. Jednou určitě skončím, ale možná budu hrát do pětačtyřiceti nebo i padesáti, co já vím," uzavřela.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
vzhledem k tomu, ze kazda druha tenistka kterou porazi je Ruska, je na case, aby Datel skoncil...malokdo mi za posledni tri roky pije krev jako ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmí skončit, její tenis se mi líbí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist